FOLLOW US: facebook twitter

Απ. Κατσιφάρας για την Πατρών- Πύργου: “Καθαρές κουβέντες και απαντήσεις ΤΩΡΑ”

Ημερομηνία: 29-09-2016 | Συντάκτης:

2016.09.28 @ Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Τι διαμήνυσε ο Περιφερειάρχης

– Εκστρατεία ενημέρωσης και παρεμβάσεων αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεχείς και κλιμακούμενες πρωτοβουλίες αποφάσισε να ξεκινήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, μετά την ατυχή εξέλιξη αναβολής της χθεσινής δημοπρασίας του Δ’ τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου (Βάρδα – Πύργος).

Το θέμα έφερε εκτάκτως χθεσινή σημερινή συνεδρίαση, προ ημερησίας διάταξης, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την οποία μετέφερε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία αυτού του σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, σημειώνοντας πως «οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απαιτούν άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις και καθαρά λόγια για όλη την πορεία του έργου της Πατρών – Πύργου. Να οριστεί άμεσα σαφής χρονικός ορίζοντας, να τεθεί χρονοδιάγραμμα».

Στην πρόταση που έκανε ο Περιφερειάρχης και εγκρίθηκε από το Σώμα, τίθενται ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα:

– Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τις κυβέρνησης;

– Έχει υποβληθεί ως μεγάλο έργο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει υποβληθεί φάκελος και αν έχει εγκριθεί;

– Πότε θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να ολοκληρωθεί;

Αποφασίζεται:

– Ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης όλων των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

– Καλούμε μαζί μας σε κοινό αγώνα όλο το πολιτικό δυναμικό της περιοχής (βουλευτές, Δημάρχους και φορείς)

– Να γίνουν επαφές και συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, του Πολιτικούς Αρχηγούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δώσουμε έναν αγώνα διαρκείας για την υλοποίηση αυτού του έργου. Απαιτούμε ΚΑΘΑΡΕΣ κουβέντες ΤΩΡΑ. Όχι άλλη αναβολή, όχι άλλη καθυστέρηση» σημείωσε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συνεχίζοντας: «Διεκδικούμε σταθερά και σθεναρά από την πρώτη στιγμή, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, την κατασκευή του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου της Ολυμπίας Οδού. Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν είναι Ολυμπία Οδός».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιστολή του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν ήλθε στην περιοχή για να εγκαινιάσει τα 20 χλμ. Πατρών – Κορίνθου στο ύψος του Κιάτου και να επισκεφθεί τα έργα στην Ιόνια Οδό, κατά την οποία έδινε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των οδικών αξόνων και περισσότερο της Ολυμπίας Οδού ζητώντας παράλληλα την επανεξέταση των τοποθέτησης διοδίων.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας αναφέρθηκε και στα δύο ακόμη τμήματα για τα οποία δεν έχει ανακοινωθεί δυστυχώς τίποτα, αφήνοντας δίχως σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ένα μεγάλο τμήμα και ζήτησε άμεσα να υπάρξει σχεδιασμός και για αυτά και ειδικότερα για τα τμήματα Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα.

Και παραιτήσεις αν χρειαστεί

« Οι παραιτήσεις του συνόλου των αιρετών του Νομού Ηλείας αποτελεί το μόνο ισχυρό και αποτελεσματικό όπλο στις παρούσες συνθήκες για την διάσωση της Ολυμπίας  Οδού» υποστήριξε στην συνεδρίαση ο πρώην Δήμαρχος και Περιφερειακός Σύμβουλος Μάκης Παρασκευόπουλος θέτοντας την παραίτησή του στην διάθεση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη. ΄΄ Για την Ηλεία η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα  για την ανάπτυξη. Ο άμεσος  κίνδυνος για την οριστική ματαίωση του έργου, μας θέτει όλους προ των ιστορικών ευθυνών μας. Η παραίτησή μας αυτή δεν θα αποτελεί φυγή αλλά μέσον αγώνα. Όταν η διεκδίκηση γίνεται ματαιότητα, η διατήρηση της θέσης του αιρετού χωρίς πολιτική αξιοπρέπεια δεν οδηγεί πουθενα.΄΄

Στην ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μανώλης Αγιομυργιαννάκης  και Δημήτρης Κωσταριάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος
Ζητείται εργαζόμενος για εργασίες τοποθέτησης αθλητικών ειδών και παιδικών χαρών, εντός και εκτός Πύργου Ηλείας.

Πληροφορίες: 6948838248