FOLLOW US: facebook twitter

Από 111 ευρώ το μήνα αγρότες στην προαιρετική ασφάλιση

Ημερομηνία: 24-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Από το ποσό των 111 ευρώ το μήνα τρέχει η δυνατότητα προαιρετικής ασφάλισης αγροτών που υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2016, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ. Αυτό συμβαίνει γιατί το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα μπορεί να είναι 410,26 ευρώ, ωστόσο η μηνιαία εισφορά ισούται με το 26,95% του καθαρού εισοδήματος του εν λόγω αγρότη, που επιθυμεί να ενταχθεί στην προαιρετική ασφάλιση.

Δικαίωμα υπαγωγής στην προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης έχουν:

-τα πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 4387/2016 περί «Υπαγωγής στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης των υπαλλήλων-λειτουργών του Δημοσίου, καθώς και των στρατιωτικών», καθώς και

-οι ασφαλισμένοι φορέων, κλάδων και λογαριασμών που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ με βάση το άρθρο 53 του ίδιου νόμου, περί «Ένταξης φορέων, κλάδων, τομέων και λογαριασμών στον ΕΦΚΑ», ανεξαρτήτως από τον χρόνο πρώτης υπαγωγής τους στην ασφάλιση.

Με την παρούσα εγκύκλιο παρέχονται οδηγίες για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης προσώπων του ως άνω άρθρου 53, δηλαδή των υπαγόμενων στην ασφάλιση των πρώην φορέων ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ, ασφαλισμένων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και εφημεριδοπωλών και πωλητών λαϊκών αγορών, όπως ορίζονται στην ΥΑΦ Φ11321/59554/2170/2016 (ΦΕΚ 4569Β’).

Οδηγίες εφαρμογής για την προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης των προσώπων της παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 4387/2016, ήτοι των υπαλλήλων-λειτουργών του Δημοσίου και των στρατιωτικών καθώς και προσώπων που περιλαμβάνονται στις διατάξεις του άρθρου 53 και δεν αντιμετωπίζονται με την παρούσα (π.χ. ΝΑΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ) θα δοθούν με νεότερο έγγραφο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος