FOLLOW US: facebook twitter

Απολογισμός Εμπορικού Συλλόγου για τη Λευκή Νύχτα: «Τα καταφέραμε, όλοι μαζί»

Ημερομηνία: 31-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

emporikos-synenteuxi

Στην απρόσμενη επιτυχία της 1ης Λευκής Νύχτας και σε εκείνους που πίστεψαν και στήριξαν τη διοργάνωση, αναφέρθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, προχωρώντας σε έναν μικρό απολογισμό της πραγματικά υπέροχης εκείνης βραδιάς για την πόλη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Πετρόπουλος, ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου Κ. Αθανασόπουλο, Ν. Σκορδαλή, Π. Τορέγα και τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Ανδριόλα στον οποίο ανήκε και η ιδέα της διοργάνωσης – η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει πέρυσι αλλά αναβλήθηκε λόγω capital controls-  αλλά και όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις εκείνης της βραδιάς. «Επίσης, να ευχαριστήσω τον Δήμο Πύργου, την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία, το Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση της εξέδρας, την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας για την συμβολή τους, τη Δημοτική Αστυνομία, τον Σύλλογο Ξενοδόχων Πύργου για την παραχώρηση – μεταξύ άλλων – και 6 δωματίων. Το Aldemar ξενοδοχείο που έστειλε πολύ κόσμο. Την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύργου, τη Μεικτή Χορωδία του Πύργου, το Χορευτικό Ηλείων Παράδοσις, τη Σχολή Χορού της κ. Μαρίας Πολίτη, όλα τα μουσικά συγκροτήματα που έπαιξαν και ήταν πολύ καλά. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά μέσα, τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης τους χορηγούς της βραδιάς: Κατεψυγμένα ΤΟΠΙΝΤΖΗΣ,INSTANTE, TAXI oil, Γερμανός Κινητή Τηλεφωνία, οι Αφοί Ρήγα υλικά οικοδομών, Hondos Center, Μπαντούνας Κατεψυγμένα, Comfuzio, Ξυλεία Βυθούλκας, Σ-Μ ΤΕΡΖΗΣ και Οπτικά ΤΕΡΖΗΣ, ΣυνεργείοMercedes, Κοσμήματα Μάκης Ρουσόπουλος, Brookland, Νίκος Μπακοβασίλης, Reporto, factory και Δερμάτινα Χριστόπουλος».

Καταλήγοντας, κάλεσε όλους τους εμπόρους να αγκαλιάσουν το Σύλλογο ώστε και με τη δική τους στήριξη να σχεδιάσουν μαζί νέα πράγματα.

leyki-nyxta8

Ο αντιπρόεδρος Κώστας Αθανασόπουλος, μίλησε για την λασπολογία που ακολούθησε την ανακοίνωση της διοργάνωσης τονίζοντας ότι δεν τους πτόησε αντιθέτως τους έκανε πιο δυνατούς και κάλεσε όλους τους εμπόρους να στηρίξουν το σύλλογο. «Θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ γιατί είμαστε όλοι μια γροθιά και να θυμίσω ότι σε αυτή την πόλη που έχουμε γεννηθεί και μένουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας, μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε πολλά. Ας αγκαλιάσουμε όλοι οι έμποροι τον σύλλογο, να αφήσουμε πίσω αυτά που μας «χωρίζουν» και να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον σύλλογο. Η διάθεση υπάρχει. Είχα πει στον δήμαρχο ότι υπάρχουν 5 «τρελοί» στον Πύργο, που μπορούν να αναλάβουν κάποιες ευθύνες με την τρέλα τους. Βοηθήστε όμως κι εσείς, γιατί μόνο οι 5 δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλο το Δ.Σ. Έρχονται Χριστούγεννα, Πάσχα, Απόκριες, κι άλλη Λευκή Νύχτα. Θα κάνουμε κι άλλες εκδηλώσεις αλλά όλοι μαζί».

Υπάρχει και αυτός ο Πύργος

«Η απρόσμενη επιτυχία της Λευκής Νύχτας, έστειλε πολλά μηνύματα με κυρίαρχο ότι υπάρχει και αυτός ο Πύργος» τόνισε ο γραμματέας Νίκος Σκορδαλής και πρόσθεσε ότι τα μηνύματα αυτά είναι που πρέπει να ηχήσουν στους κριτές και τους αρνητικούς πρωταγωνιστές αυτής της εκδήλωσης που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να μην πετύχει η βραδιά αυτή. «Δεν θέλουμε εύσημα, θέλουμε όμως ο Πύργος σε δέκα χρόνια, να υλοποιεί την 10η Λευκή Νύχτα σε συνδυασμό με άλλες εκδηλώσεις ώστε να είμαστε ισάξιοι της Πάτρας και της Καλαμάτας».

leyki-nyxta9

«Να αγκαλιάσουν οι έμποροι της πόλης το Σύλλογο»

Ο Γιώργος Ανδριόλας, υπενθύμισε το σύνθημα της παράταξης του Εμπορικού Συλλόγου πριν δυο χρόνια που ήταν «όλοι μαζί μπορούμε» τονίζοντας ότι με την διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, το απέδειξαν. Μάλιστα, είπε ένα πολύ μεγάλο μπράβο, κυρίως στα τρία μέλη του Δ.Σ. που με μπροστάρη τον πρόεδρο κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτό για το οποίο πριν δυο χρόνια είχαν εκλεγεί. «Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί να εξαντλείτε σε δημοσιεύματα και επιστολές στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό ή την Κομισιόν για την επίλυση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου. Πρέπει να δείξει και κάτι άλλο. Αυτό προσπαθήσαμε να δείξουμε και με την εθελοντική αιμοδοσία, και τις ανοιχτές συνελεύσεις του Εμπορικού Συλλόγου που πραγματοποιήσαμε. Θα πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν, ότι είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στους συναδέλφους και την πόλη μας και σε αυτό θα πρέπει να είναι όλοι οι έμποροι ενωμένοι και δίπλα στον Σύλλογο. Τους αποδείξαμε ότι χωρίς καμιά υστεροβουλία και πραγματικά με το τσαγανό μας δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έγινε αυτό που είχαν χρόνια να δουν στην πόλη του Πύργου. Ωστόσο όμως τώρα πρέπει και όλοι οι έμποροι να αγκαλιάσουν τον Εμπορικό Σύλλογο. Ο Εμπορικός Σύλλογος δεν είναι ούτε του Πετρόπουλου, ούτε του Ανδριόλα, ούτε του Σκορδαλή ούτε του Αθανασόπουλου, είναι όλων. Μακάρι κάποια στιγμή να είναι κάποιοι άλλοι στη θέση αυτή και μετά από μερικά χρόνια να γιορτάζουν τη 10η λευκή νύχτα».

Παράλληλα, μίλησε και για τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι «τα μαγαζιά δεν κονομάνε τη μέρα θα κονομήσουν τη νύχτα;». «Ο σκοπός της Λευκής Νύχτας δεν ήταν αυτός. Σκοπός ήταν να δείξουμε ότι η πόλη είναι ζωντανή και τα μαγαζιά μέσα στην κρίση είναι ανοιχτά. Θέλαμε να κάνουμε μια γιορτή. Υπήρξαν πολλοί που στήριξαν την προσπάθεια και χωρίς αυτούς δε θα γινόταν τίποτα. Και ναι, υπήρξαν και παρατράγουδα, έγιναν λάθη και παραλείψεις, την επόμενη φορά όμως θα τα πάμε καλύτερα» είπε και ευχαρίστησε έναν άνθρωπο που όπως είπε θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε αυτή την ιδέα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος