FOLLOW US: facebook twitter

«Απογεύματα Τέχνης στην οικία Τατάνη»

Ημερομηνία: 16-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

tatani

Νέο κύκλο εκδηλώσεων εγκαινιάζει το δήμος Ήλιδας, ο «Ηλείος» και το Δεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας για το τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2016

Ο Δήμος Ήλιδας, το Ν.Π.Δ.Δ. «ο Ηλείος»  και το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, εγκαινιάζει το νέο κύκλο εκδηλώσεων για το τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2016, που θα πραγματοποιηθούν στην οικεία Τατάνη.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, με την συνεργασία καλλιτεχνών, φορέων, θεατρικών ομάδων, του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας και του πολιτιστικού τμήματος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν Εικαστικές και φωτογραφικές Εκθέσεις, Μουσική, Θέατρο, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Αφιερώματα σε προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων, βραδυές ποίησης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Οκτώβριος έως Νοέμβριος και ώρες λειτουργίας καθημερινά από 9:00 π.μ. – 21:30 μ.μ.

thana2

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Θάνας Λυκουρέση: «Εξπρεσιονισμός & Έκρηξη Χρωμάτων»

Σάββατο 15 Οκτωβρίου  έως Σάββατο 22 Οκτωβρίου 

«Εξπρεσιονισμός και έκρηξη χρωμάτων»

«Αγαπητοί μου φίλοι φιλότεχνοι, παραχωρώντας μου ο Δήμος και το Φεστιβάλ Αρχαίας Ηλιδας αυτόν τον χώρο που δεν σας κρύβω είμαι πολύ δεμένη σηναισθηματικά από τα παιδικά μου χρόνια,μου έδωσε την ευκαιρία να σας δείξω την πολύπτυχη δουλειά μου.

Ξεκίνησα να ζωγραφίζω πολύ νωρίς.Λατρεύω το χρώμα και τις περίεργες ενώσεις,θα έλεγα κατάθεση ψυχής!!   Η δουλειά μου σε αυτά τα έργα εντάσσετε στον εξπρεσιονισμό, δημιουργική ασάφεια με προέκταση στον αφαιρετικό εξπρεσιονισμό.

 Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διαφορετικές, μικτές τεχνικές,χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και χρώματα όπως ακρυλικά λάδια ακουαρέλες, μελάνια.

Σε κάθε έργο μου αντικατοπτρίζεται η ψυχική κατάσταση εκείνης της ώρας η της ημέρας και έτσι ο καθένας μπορεί να ταξιδέψει μέσα στο έργο χρησιμοποιώντας την δική του φαντασία.

Ελπίζω πως σας έδωσα μια μικρή εξήγηση της έννοιας της τεχνικής των έργων μου. Αυτό θα το κρίνετε εσείς.

15/10/2016   

 Θάνα Λυκουρέση»                               

*Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης και παράλληλα συναυλία από τους «Ensemble Leipzig» από την Λειψία με 8 Ακορντεόν.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Τάκης Δρακόπουλος:  «Η Πόλη μας – Αναμνήσεις από την Αμαλιάδα»

Κυριακή 23 Οκτωβρίου – Παρασκευή  4 Νοεμβρίου

Ένα συλλεκτικό Φωτογραφικό Αρχείο  που περιλαμβάνει 40 περίπου φωτογραφίες

(Η θεατρική  ομάδα των εθελοντών του κέντρου κοινωνικής παρέμβασης του δήμου Ήλιδας κλείνοντας φέτος δεκατρία χρόνια παρουσίας στα  θεατρικά δρώμενα της περιοχής μας κάνει  ένα βήμα ακόμα και σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ηλιδας  θα μετέχει με διαφορά θεατρικά δρώμενα σε εικαστικές δραστηριότητες στο Τατάνειο καθώς και θα μεταφέρει την παρουσίαση της πειραματικής σκηνής στο ίδιο κτίριο της Οικίας Τατάνη .Στην πειραματική σκηνή  που διανύει τον τρίτο χρόνο της φέτος παρουσιάζει η ομάδα θεατρικά δρώμενα με ένα διαφορετικό ύφος , στιλ και από μία άλλη ματιά από τα έργα που παρουσιάζονται στην κεντρική σκηνή).

*Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα ώρα 19:00 μ.μ., ενώ παράλληλα θα γίνει και παράσταση από την Πειραματική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας Κοινωνική Παρέμβαση του Δήμου Ήλιδας

stathopoulou-eleni

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Ελένη Σταθοπούλου «Μορφή και Χώρος – Ο Ρεαλισμός στο Χρώμα»

Σάββατο 5 Νοεμβρίου – Σάββατο 12 Νοεμβρίου

*Τα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο  5 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 μ.μ., ενώ ως παράλληλη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί συναυλία σε συνεργασία με το  Δημοτικό Ωδείου Αμαλιάδας.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο πλαίσιο της Θεματικής Ενότητας «Ο Πολιτισμός Ενώνει» φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό στο Παρελθόν»

Κυριακή 13 Νοεμβρίου –  Κυριακή 20 Νοεμβρίου

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

«Ξαναζούμε τα Ελληνικά Χριστούγεννα»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας, και το Διεθνές Φεστιβάλ Ήλιδας διοργανώνουν πολιτιστική δράση για τα Χριστούγεννα, με τίτλο «Ξαναζούμε τα Ελληνικά Χριστούγεννα».  Η δράση θα λάβει χώρα κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2016, στην Οικία Τατάνη Αμαλιάδας και θα περιλαμβάνει την έκθεση λαογραφικού υλικού σχετικού με τις γιορτές του Δωδεκαημέρου από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Στόχος της δράσης είναι η γνωριμία των μαθητών με τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης και συγκεκριμένα με τα έθιμα των Χριστουγέννων που σήμερα έχουν ατονίσει ή και χαθεί, ενώ αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Ελλήνων σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Την έκθεση θα την οργανώσουν τα Σχολεία του Δήμου Ήλιδας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και παραστάσεις κατα την διάρκεια της Έκθεσης.

Τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσουν και οι παρουσιάσεις βιβλίων στον ίδιο χώρο από καταξιωμένους συγγραφείς και όχι μόνο, όπως η παρουσίαση λευκώματος αφιερωμένο στην ζωή του μεγάλου Έλληνα ποδοσφαιριστή Μίμη Δομάζου με παράλληλη ταινία για την ζωή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος