FOLLOW US: facebook twitter

Απελευθέρωση χελώνας Caretta Caretta στην παραλία Λεχαινών

Ημερομηνία: 19-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

careta-lexaina

Την Δευτέρα από τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κουτχίου – Στροφυλιάς στην πράσινη κατασκήνωση

-Είχε βρεθεί τραυματισμένη στις 30 Μαρτίου 2013 στη Χίο

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ» σας προσκαλούν την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 στις 7 το απόγευμα στην παραλία Λεχαινών στην πράσινη κατασκήνωση Green Camp στην απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Η περιβαλλοντική δράση εντάσσεται στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του φετινού προγράμματος παρακολούθησης της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Η χελώνα φέρει το όνομα “Νίκος” και βρέθηκε τραυματισμένη στις 30 Μαρτίου του 2013 στη Χίο.  Κατά την άφιξη της στο Κέντρο Διάσωσης Περίθαλψης Θαλασσίων Χελωνών του «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Γλυφάδα Αττικής είχε βάρος 34 κιλά και καμπύλο μήκος καβουκιού 66 εκατοστά.

Ο “Νίκος” μετά από 3 χρόνια και 5 μήνες είναι έτοιμος να επιστρέψει στο φυσικό του θαλάσσιο χώρο. Για το λόγο αυτό σας προσκαλούμε στην απελευθέρωση του την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 στις 7 το απόγευμα στην παραλία Λεχαινών στην πράσινη κατασκήνωση Green Camp. Η περιβαλλοντική εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος