FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση υπουργείου Οικονομικών στον K. Τζαβάρα για την επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις του Ν. Ηλείας: «Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω»

Ημερομηνία: 17-01-2017 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

tzavaras

To κρίσιμο πρόβλημα ρευστότητας και οικονομικής ασφυξίας που έχει δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις, τους αγρότες και επαγγελματίες που δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ και της συστηματικής αποφυγής του Δημοσίου, με διάφορα προσχήματα, να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, το έχουμε θέσει επανειλημμένως. Η Κυβέρνηση, εντούτοις, όχι μόνο αδιαφορεί απέναντι σε όσους δικαιούνται με βάση το νόμο επιστροφή ΦΠΑ, αλλά επιπλέον έχει επιλέξει να κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών της απέναντι στους εσωτερικούς δανειστές του ελληνικού δημοσίου και να χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των ποσών, που κατ’ αυτό τον τρόπο εξοικονομεί, στην εξυπηρέτηση της εκλογικής της πελατείας.

Η ίδια ακριβώς αδιαφορία και αδράνεια κρύβεται πίσω από τις λέξεις και στην απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στην Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα σχετικά με την καθυστέρηση της επιστροφής ΦΠΑ στην Ηλεία, η οποία αποτελεί μνημείο επικοινωνίας κωφών. Δεν απαντάει δηλαδή σε κανένα από τα ερωτήματα που της έχουν τεθεί, ήτοι για ποιον λόγο παρατηρούνται τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία διεκπεραίωσης και καταβολής των επιστροφών ΦΠΑ, αλλά ούτε και για πόσες αιτήσεις έχει διαταχθεί προσωρινός ή τακτικός έλεγχος στην Δ.Ο.Υ. Πύργου, αν προτίθεται το υπουργείο να βοηθήσει για την άμεση διεκπεραίωση των καθυστερούμενων αιτήσεων και τέλος αν σκοπεύει να τροποποιήσει το Ν.4254/2014, ούτως ώστε να είναι εφικτός ο συμψηφισμός της επιστροφής ΦΠΑ και με οφειλή Φόρου Εισοδήματος. Αντίθετα, επιλέγει απλά να επαναλάβει την υφιστάμενη νομοθεσία, την οποία το ίδιο και οι υπηρεσίες του παραβιάζει συστηματικά, χωρίς να δίνει πραγματική και χειροπιαστή λύση στις πολύμηνες καθυστερήσεις στην επιστροφή ΦΠΑ, που βασανίζουν τους Ηλείους επιχειρηματίες και αγρότες. Αρκείται στο ευχολόγιο ότι προσπαθεί για την περαιτέρω βελτίωση της διαδικασίας επιστροφής, με στόχο την ολοκλήρωση της εντός 90 ημερών αν και η προθεσμία αυτή προβλέπεται ήδη ρητά από την νομοθεσία. Τέλος, με περίσσιο θράσος ενημερώνει ότι συμπεριέλαβε για πρώτη φορά το 2016 στην διαδικασία της προτεραιοποίησης ελέγχων και υποθέσεις επιστροφής ΦΠΑ, αλλά αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα στην Ηλεία χωρίς καμία επιτυχία.

Ο Κώστας Τζαβάρας θα συνεχίσει μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες να στηλιτεύει την αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού και να ζητά την αυτονόητη εφαρμογή της νομοθεσίας για τις επιστροφές ΦΠΑ, ενώ παράλληλα θα ζητήσει και την παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Ας αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τις επιχειρήσεις και τους αγρότες και ας σταματήσει να παίζει με το μέλλον του πρωτογενούς τομέα και των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Ηλείας, που συνεχίζουν να προσφέρουν στην εθνική οικονομία, παρά τα συνεχή εμπόδια, την αδιαφορία και την φορομπηχτική πολιτική της καταστροφικής για τον τόπο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων