FOLLOW US: facebook twitter

Απάντηση του Υπουργείου Εργασίας στη ΝΔ για την αδήλωτη εργασία

Ημερομηνία: 24-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Για μία ακόμη φορά τα δεδομένα είναι αποκαλυπτικά για τα ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας. Τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ», για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, είναι απολύτως σαφή.

Στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας, όπως προέκυψε από τους στοχευμένους ελέγχους, το ποσοστό αδήλωτης εργασίας έχει μειωθεί στο 12,48% το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017, από 13,58% το 2016, 16,48% το 2015 και 19,17% το 2014.

Η επιλεκτική και αποσπασματική παρουσίαση μηνιαίων στοιχείων από τη ΝΔ, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα.

Κανείς δεν ξεχνά ότι επί των ημερών της ΝΔ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας υποβαθμίστηκε και καταργήθηκαν 209 οργανικές θέσεις και ένα σύνολο τμημάτων, μεταξύ των οποίων το τμήμα νομικής στήριξης και το τμήμα πληροφοριακών συστημάτων.

Αντίθετα, σήμερα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ενισχύεται με προσωπικό, με νέα μέσα και εργαλεία ελέγχου.

Η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, για το σκοπό αυτό τον περασμένο Σεπτέμβριο ψήφισε συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας, τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση απαξίωνε συστηματικά.

Για πρώτη φορά σήμερα επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες επί των ημερών της ΝΔ απολάμβαναν ασυλία.

Σε όσες στατιστικές αλχημείες και αν καταφύγει η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει την ταυτοτικά εχθρική της στάση απέναντι στον κόσμο της εργασίας.

Αυτό επιβεβαίωσε, εξάλλου, η πρόσφατη καταψήφιση από την πλευρά της, της διάταξης που δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην καταβολή των δεδουλευμένων μισθών έξι μηνών των εργαζομένων σε περίπτωση πτώχευσης μίας επιχείρησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος