FOLLOW US: facebook twitter

«Αν η γη κινείται, είμαστε έτοιμοι;»: Εκπαιδευτικοί και μαθητές του ΓΕΛ Πελοπίου στην Ισπανία στο πλαίσιο του Erasmus+

Ημερομηνία: 04-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Επισκέφτηκαν ηφαιστειακές και πληγείσες από σεισμό περιοχές και μελέτησαν τις επιπτώσεις

Με τους σεισμούς και τα ηφαίστεια, ασχολήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmous+ με τίτλο «Αν η γη κινείται, είμαστε έτοιμοι», ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Πελοπίου, που ταξίδεψαν στην υπέροχη Ισπανία.

Οι εκπαιδευτικοί Ελένη Γκούβα και Χρήστος Μπελόκας και οι μαθητές Νικολία Σικοτακοπούλου, Διαμάντω Κούφη, Νίκος Παφιλιάρης, Γιώργος Σπηλιόπουλος και Ραφαήλ Ηλιόπουλος στο δεκαήμερο ταξίδι τους, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τις επιπτώσεις των σεισμών στα νοτιοανατολικά της Ιβηρικής Χερσονήσου μαζί με μαθητές από την Ιταλία, τη Γαλλία αλλά και την Ισπανία.

Επισκέφθηκαν την Γρανάδα όπου ανέλυσαν το σύστημα ανίχνευσης και πρόληψης σεισμών στο Ανδαλουσιανό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Πρόληψης των σεισμικών καταστροφών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας και την ηφαιστειακή περιοχή Gabo de Gata, την πόλη Λόρκα η οποία επλήγει από σεισμό το 2011 όπου και παρατήρησαν το ενεργό ρήγμα της Alhama, τα σπήλαια Karst de Sorbas, την περιοχή Purollena με τα σπίτια και τις σπηλιές που είναι φτιαγμένα σε χωμάτινους βράχους και φυσικά την όμορφη Βαρκελώνη και την περιοχή γύρω από Velez Rubio όπου ήταν και το σχολείο.

Στόχος τους ήταν να προτείνουν ένα κοινό πρωτόκολλο δράσης ώστε στην περίπτωση ενδεχόμενου σεισμού να μετριαστούν οι επιπτώσεις στη σχολική κοινότητα. Μάλιστα, πραγματοποίησαν και άσκηση σεισμού στην οποία συμμετείχε η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία του Velez Rubio και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι Canal del Sur.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος