FOLLOW US: facebook twitter

Αν δεν μπεις στα παπούτσια του άλλου…

Ημερομηνία: 21-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

konstantaras-mavrogialouros

Πόσο με ενοχλεί αυτή η «ξύλινη» γλώσσα των πολιτικών! Κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους κυρίως όταν πρόκειται να μοιράσουν υποσχέσεις,  ή να κάνουν εξαγγελίες, πέρα από το βαρύγδουπο ύφος, για να ερμηνεύσεις τα λεγόμενά τους θα πρέπει να έχεις κοντά σου κι ένα… γλωσσάρι!

Καθημερινά παραλαμβάνουμε στην εφημερίδα δεκάδες τέτοια  ανούσια δελτία τύπου που λένε το… τίποτά τους και η μόνη οδός που τους ταιριάζει είναι το… καλάθι των αχρήστων!

Φράσεις κλισέ  και λέξεις άδειες που ανακυκλώνονται ανάλογα την περίσταση, κενές, χωρίς ψυχή και ουσία, επιλεγμένες από τους μάνατζερ της επικοινωνίας  που στόχο έχουν μόνο να εντυπωσιάσουν.

Τι κι αν δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να πει ο… ποιητής;  Και προς θεού γιατί να αγχωθούν αν έφτασε ή όχι ο λόγος τους στον αποδέκτη;  Το… καθήκον τους το έκαναν!  Πού να καταλάβουν πως… αν δεν μπεις μέσα στα στενά παπούτσια του άλλου, δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταλάβεις πόσο δύσκολα βαδίζει…

Θυμώνω  κυρίως όταν μάλιστα για μείζονα κοινωνικά θέματα, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και σου απαριθμίζουν μια λίστα εγκυκλίων και νόμων ως επιχείρημα για όσα έκαναν ή… δεν έκαναν και από δω παν κι οι άλλοι!

  • Γιατί, ποιο μπορεί να είναι το πειστικό επιχείρημα σε έναν συνταξιούχο που διαμαρτύρεται για τις συνεχείς περικοπές στην σύνταξή του και τι μπορεί να αντιτάξει ο πολιτικός στην γεμάτη απόγνωση φωνή του «δεν μπορώ να ζήσω με ψίχουλα»; Η κλασική απάντηση είναι «φταίνε τα μνημόνια»!
  • Γιατί ποιο μπορεί να είναι το πειστικό επιχείρημα σε έναν αγρότη που καταστράφηκε το βιος του από την κακοκαιρία και δεν δικαιούται αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ; «Δεν περιλαμβάνει αυτού του είδους τις ζημιές ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ» και… κλείσαμε κι αυτό το κεφάλαιο.
  • Γιατί πιο μπορεί να είναι το πειστικό επιχείρημα στον φτωχό που του έκοψαν το ρεύμα γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ύψος του λογαριασμού ή στην ρύθμιση των οφειλών του; «Ο κανονισμός της ΔΕΗ αυτό λέει! Να περάσει ο επόμενος»! Και το… κλείσαμε κι αυτό το κεφάλαιο.

Και κάπως έτσι  μεγαλώνει και η απόστασή μας από την εξουσία  και με τέτοιους τρόπους δεν γεφυρώνεται.  Ενδιαφέρει όμως κανέναν τους; Η απάντηση θαρρώ πως είναι περιττή…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος