FOLLOW US: facebook twitter

Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας: 3ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στις 27 Αυγούστου

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

antifasistiko-festival3-afisa

Δίπλα στους πρόσφυγες, απέναντι στον εθνικισμό-φασισμό

“Κλείστε τις πόρτες, σφραγίστε τα παράθυρα, έρχονται οι μετανάστες!”

Αυτή ήταν η αντίδραση της Eυρώπης για τον άνθρωπο. Την Ευρώπη που κηρύττει πολέμους για το χρήμα και τώρα χλευάζει τον άνθρωπο που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον εμπόλεμο πλέον τόπο του. Στην χρονική συγκυρία που βρισκόμαστε, αντιμετωπίζουμε την Ευρώπη-Φρούριο που έχει κλειστές όλες τις διόδους εισροής των μεταναστευτικών-προσφυγικών ρευμάτων. Σε αυτή την χρονική στιγμή που η Ευρώπη, κατ’ επέκταση και η Ελλάδα, καλείται να επιδείξει ανθρωπισμό και αλληλεγγύη, αυτή επιλέγει τα κλειστά σύνορα και την περιθωριοποίηση των μεταναστών σε σύγχρονες φαβέλες εμπνευσμένες αυτή τη φορά από τον «δυτικό» πολιτισμό.

Μία Ευρώπη που διαλύει τους κοινωνικούς ιστούς με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της και ανοίγει τον δρόμο για την έξαρση του ρατσισμού και κατ’ επέκταση του φασισμού. Ο φασισμός πάντα αποτελούσε την εφεδρεία του συστήματος απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις. Έτσι και στην Ελλάδα βιώσαμε την έξαρση των φαινομένων βίας κατά των μεταναστών αλλά και άλλων αγωνιστών από μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως και από μέλη διαφόρων τοπικών εθνικιστικών συλλογικοτήτων, τύπου “Εθνική Δράση Ηλείας”. Από την άλλη, και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Βρετανία, Ουκρανία, Γαλλία κλπ φαίνεται ότι ο εθνικισμός καρπώνεται τη λαϊκή δυσφορία. Οι εθνικές κυβερνήσεις σε αυτήν την κατάσταση απαντούν με τα πλέον ξενοφοβικά ένστικτα και προβάλλουν την ακροδεξιά ατζέντα που τείνει να επιβληθεί στην Ευρώπη.

Η απάντηση σε όλο αυτό είναι μία. Αλληλεγγύη έμπρακτη στους μετανάστες-πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τον τόπο τους για ένα καλύτερο αύριο. Καμία ανοχή σε φαινόμενα ρατσισμού και φασισμού απ’ όπου και αν προέρχονται. Μέσα από τον αγώνα μας να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο εξάπλωσης.

Στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό των προσφύγων, όχι μόνο με έμπρακτη υλική βοήθεια, αλλά και αντιπαλεύοντας ενάντια στην βάρβαρη πολιτική της Ε.Ε. που εφαρμόζει και η ελληνική κυβέρνηση. Αγωνιζόμαστε δίπλα στους μετανάστες και απέναντι στους υπηρέτες της νεοφιλελεύθερης ξενοφοβικής πολιτικής, όπως αυτή διατυπώθηκε στο σύμφωνο Ε.Ε – Τουρκίας.

Ως Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας καλούμε σε οργανωμένη πάλη κατά των φαινομένων αυτών και στην συλλογικοποίηση της δράσης μας άμεσα, στηριζόμενοι στην δική μας κριτική αντίληψη για τις κοινωνικές δομές και ενάντια στην αστική-συντηρητική θεώρηση των πραγμάτων, κόντρα στην λογική τους.

• Αλληλεγγύη στους μετανάστες-πρόσφυγες
• Καμία ανοχή στον φασισμό
• Να τσακίσουμε τον ρατσισμό και όσους τον υπηρετούν


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος