FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας για το ένα εφημεριακό κέντρο

Ημερομηνία: 08-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-amaliadasΑνακοίνωση με την οποία εξέδωσαν την αντίθεσή τους στην προοπτική δημιουργίας ενός εφημεριακού κέντρου στην Ηλεία, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας δια του σωματείου τους. Τονίζουν πως κάτι τέτοιο σημαίνει νοσοκομείο χωρίς εφημερία και λειτουργία τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, που υπογράφουν ο πρόεδρος Βασίλης Μιχαλόπουλος και η γραμματέας Άννα Γαλανοπούλου, αναφέρουν τα εξής:

«Μας βρίσκει κάθετα αντίθετους η πρόταση που διατυπώθηκε στη διαβούλευση της Τρίτης 6-9-2016 που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου «περί ενός εφημεριακού κέντρου» στο νομό με έδρα τον Πύργο αντίθεσή μας που εκφράσαμε και στη συνάντησή μας με το Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. στην Πάτρα την Τετάρτη 7-9-2016.
Ένα εφημεριακό κέντρο, σημαίνει Νοσοκομείο χωρίς εφημερία, χωρίς λειτουργία τμήματος επειγόντων περιστατικών.
Και κατά τα λεγόμενά τους αυτό θα αναβαθμίσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας….
Δεν πείθουν κανέναν!!!!
Ούτε τους εργαζόμενους, ούτε κυρίως τους πολίτες.
Η κυβέρνηση και αυτοί που την εκπροσωπούν με αυτό το μοντέλο του «ενός εφημεριακού κέντρου» (θυμηθείτε το, στο άμεσο μέλλον θα παίξει σε όλους τους νομούς της χώρας) θέλει να υποβαθμίσει και να απαξιώσει στοχευμένες δημόσιες δομές υγείας, αποφεύγοντας να εκφράσει ξεκάθαρα τις προθέσεις της, χρυσώνοντας το χάπι προκειμένου να αποφύγει πολιτικά κόστη….
Σε όλα αυτά που διαδραματίζονται είναι συνυπεύθυνοι και αυτοί που τα εκφράζουν και αυτοί που τα υποστηρίζουν με κάθε τρόπο….
Αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε όπως έχουμε χρέος απέναντι στους συναδέλφους μας, απέναντι στους συμπολίτες μας !!!! Τους μέχρι τώρα αγώνες μας για τη σωτηρία του Νοσοκομείου μας, τις διέκρινε το θάρρος, η ανιδιοτέλεια και η ειλικρίνεια….

Γι’ αυτό:
1. Το Σωματείο μας συμμετέχει δυναμικά στο Πανυγειονομικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης στη Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 10-9-2016 παλεύοντας και διεκδικώντας με τους συναδέλφους τη σωτηρία του Ε.Σ.Υ.
2. Πραγματοποιεί ανοιχτή ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΡΙΤΗ 13-9-2016 και ώρα 12.00 με συμμετοχή εργαζομένων, φορέων και πολιτών στο χώρο συνελεύσεων του Νοσοκομείου για εκτενή ενημέρωση και προγραμματισμό αντιδράσεων – κινητοποιήσεων. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος