FOLLOW US: facebook twitter

Αντιδρούν οι αγρότες στους δασικούς χάρτες

Ημερομηνία: 18-01-2017 | Συντάκτης:

oash-antidrasi-agrotes-dasikos-xartis-gianopoulos

Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΟΑΣΗ στον Ελαιώνα

«Μεθοδεύουν το ξεκλήρισμα μας» δήλωσε ο πρ. της ΟΑΣΗ Χρ. Γιαννόπουλος και απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις

Την αντίδρασή τους στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν προ ημερών, διατράνωσαν οι αγρότες της Ηλείας στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Ελαιώνα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) και της Επιτροπής Αγώνα της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Χρήστος Γιαννόπουλος, τόνισε ότι οι δασικοί χάρτες είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των πολλών προβλημάτων των αγροτών, και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της 23ης Ιανουαρίου στο Λατίφι αλλά και σε όσες δράσεις πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

 «Κάναμε άλλη μια σύσκεψη στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης και του στησίματος του μπλόκου στο Λατίφι στις 23 Ιανουαρίου. Υπάρχει αγανάκτηση από τους συναδέλφους εξαιτίας όλων των προβλημάτων που μας κυνηγάνε, με τις αποφάσεις που παίρνουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίες έχουν να κάνουν με τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τη φοροληστεία στους αγρότες και σε όλο τον ελληνικό λαό, με τις αυξήσεις σε καλλιεργητικά μέσα και εφόδια, τη μείωση των τιμών, τις ζημιές που ακόμα δεν έχουμε δει, όπως είχε υποσχεθεί ο υπουργός που είχε έρθει τον Σεπτέμβριο στον Νομό. Δυστυχώς προστίθενται και άλλα προβλήματα, καθώς δεν έχουμε ακατάσχετο λογαριασμό οι αγρότες, ενώ με τους δασικούς χάρτες ουσιαστικά μας λένε ότι δεν έχουμε χωράφια να καλλιεργήσουμε. Καλούμε όλους τους αγρότες στις 23 Ιανουαρίου στο Λατίφι καθώς και σε όσες δράσεις θα κάνουμε  για να αντιταχθούμε σε αυτήν την πολιτική», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Από την πλευρά των αγροτών επισημάνθηκε η πενιχρή φετινή χρονιά, καθώς η παραγωγή δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα στην ελαιοπαραγωγή, στα εσπεριδοειδή, κ.ά, και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής που ουσιαστικά τους διώχνει από τις εκτάσεις τους, ανοίγοντας τον δρόμο στην εκμετάλλευση από μεγαλοαγρότες.

oash-antidrasi-agrotes-dasikos-xartis

Για τους δασικούς χάρτες τόνισαν ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά τους βάζει να ξαναπληρώσουν την περιουσία τους, μέσω προστίμων και πιθανών δικαστικών εξόδων, και έκαναν λόγο για μεθοδικά σχεδιασμένο ξήλωμα και ξεκλήρισμα του αγρότη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος