FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό μέτωπο οι δασικοί χάρτες

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:

Δασικοί χάρτες: Πάνω από 140.000 οι αντιρρήσεις και τα πρόδηλα λάθη

Έντονη κινητικότητα, παράπονα και εκτιμήσεις για πάνω από 140.000 αντιρρήσεις και πρόδηλα λάθη, προκύπτουν μέχρι σήμερα, κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών, και το υπουργείο Περιβάλλοντος αναζητά φόρμουλα για να εξεταστούν γρήγορα.

Μεγαλύτερα προβλήματα έχουν προκύψει στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στη Μαγνησία και στη Χαλκιδική, από τους ήδη αναρτημένους χάρτες, αλλά βούληση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλου, είναι να βελτιωθούν όλα τα προβληματικά σημεία που προέκυψαν, μετά την πρώτη εφαρμογή της ανάρτησης.

Παρά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση αναζητά όλα τα πρακτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία για να τρέξει πιο γρήγορα η διαδικασία. Ωστόσο, κοινοβουλευτικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν έχει προλάβει να καταθέσει αντιρρήσεις ούτε στο 20% των πολιτών. Πληροφορίες της «ΥΧ» λένε πως έρχονται και νέες ρυθμίσεις από την πλευρά Φάμελλου και στις περιοχές NATURA, με φιλόδοξο στόχο, ως το 2020, να ολοκληρωθεί και το κτηματολόγιο, για να μπορεί να είναι σαφές το χωρικό πλαίσιο και να τρέξουν οι επενδύσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος