FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: H… σφαγή των Σαρακηνών

Ημερομηνία: 27-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Την παλιά κινηματογραφική ταινία περιπέτειας με… κουρσάρους «Η σφαγή των Σαρακηνών» θυμίζει η ενέργεια της ΚΕΔ/ΕΠΟ να «σφαγιάσει» τους Μαρκαντωνάτο-Πήττα, με την απόφασή της, να τους υποβιβάσει κατά μια κατηγορία! Ο Γ. Μαρκαντωνάτος, που ήταν για δεύτερη χρονιά στη Β΄ Εθνική, σφύριξε πέντε παιχνίδια Β΄ Εθνικής κι ένα Κυπέλλου. Τέσσερα κρίσιμα παιχνίδια Γ΄ Εθνικής, ανάμεσα στα οποία και το ηλειακό ντέρμπι Αστέρας-Πανηλειακός, πάντα με επιτυχία. Είχε ένα πρόβλημα στο τελευταίο παιχνίδι Β΄ Εθνικής (Σπάρτη-Άρης) με τον πειθαρχικό έλεγχο. Λέγεται, πως είχαν πάει από την ΚΕΔ να τον τσεκάρουν. Εννιά καλά παιχνίδια  κι ένα άτυχο. Κι όμως τον αποκεφάλισαν. Τον έφεραν τρία χρόνια πίσω! Τον κατέστρεψαν. Μπράβο τους!

*Τον Άγγελο Πήττα, ο οποίος ήταν βοηθός Σουπερλίγκα για δεύτερη χρονιά, με 10 ορισμούς φέτος κι επιτυχημένος σε όλα, τον υποβίβασαν στη Β΄ Εθνική, για να κάνει τι; Εντελώς αδικαιολόγητη ενέργεια-απόφαση. Ποιος θα μιλήσει γι’ αυτή την αδικία; Ποιος από την ΕΠΣΗ έχει τα… άντερα να σηκώσει το τηλέφωνο για να τους τα σούρει; Θα το κάνει λέτε στη συνέλευση της Παρασκευής στην ΕΠΟ, ο λαλίστατος πρόεδρος της Διοργανώτριας;

 

Δέκα χρόνια πίσω η διαιτησία

Τρίτη περίπτωση καρατόμησης Ηλείου διαιτητή είναι ο Νίκος Σταυρόπουλος. Νομίζουμε πως ο 33χρονος ρέφερι από τα Καβάσιλα, επί μια τριετία στη Γ΄ Εθνική, είχε αποκτήσει τέτοια εμπειρία, ώστε να βγάζει με επιτυχία τα παιχνίδια. Άλλωστε αποδεικνύεται από τους ορισμούς που πήρε και ήταν οκτώ για φέτος.

*Οι κακές γλώσσες λένε, πως κάποιοι το ευχαριστήθηκαν, αλλά εγώ δεν τα πιστεύω κάτι τέτοια. Άσχετο, αν μέχρι τώρα δεν είχε βγει μια ανακοίνωση από τη Διοργανώτρια. Να ξέρουν ωστόσο όλοι αυτοί που θεωρούν τσιφλίκι τους τη διαιτησία (την ηλειακή) ότι την έφερε η ΚΕΔ/ΕΠΟ δέκα χρόνια πίσω.

 

Η ευθύνη

Την ευθύνη για την καρατόμηση των διαιτητών της Ηλείας, ποιος θα την πάρει άραγε; Μήπως ο κ. Μάνθος που ήρθε εδώ για να την οργανώσει επί τα βελτίω; Και τον υποβιβασμό του Σάκη Γιαννόπουλου από τη Β΄ Εθνική στη Γ΄ ποιος τον χρεώνεται; Ξέρουμε πως απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε…

 

Απονομή χωρίς… κύπελλο

Πήγε η αντιπροσωπεία της Διοργανώτριας στη γιορτή της Βρίνας για την άνοδο του Κεραυνού στην Α2 Κατηγορία, κομίζοντας μετάλλια για τους πρωταγωνιστές, όχι όμως και κύπελλο. Πρωτοφανές και πρωτάκουστο. Όμως είχαν φροντίσει οι ίδιοι οι Βριναίοι να προμηθευτούν κύπελλο, μέσω τίνος δεν ενδιαφέρει και ο δήμαρχος Κρεστένων το απένειμε.

*Διερωτάται δε κάθε καλόπιστος, ο χορηγός της Α2, πού ήταν, ώστε να αθλοθετήσει το κύπελλο και να το παραδώσει στους πρωταθλητές, ώστε να ακουστεί και το όνομά του; Ακατανόητα πράγματα!

 

Τιμήθηκε ο Γ. Μπριασούλης

Η ομάδα του Κεραυνού Βρίνας πρέπει να ξέρετε έχει αγωνιστεί στην Α΄ τοπική. Ήταν η αγωνιστική περίοδος 2005-2006, όταν ανέβηκε αλλά δεν παρέμεινε. Υποβιβάστηκε στην τότε δημιουργηθείσα Α2.

*Η Διοίκηση του Κεραυνού Βρίνας φρόντισε να διανθίσει τη εκδήλωσή της για την άνοδο με απονομές αναμνηστικών σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην ομάδα. Έτσι τιμήθηκε ανάμεσα στους άλλους κι ο ακάματος εργάτης του σωματείου και παλιός παίκτης, Γιώργος Μπριασούλης, ένας πολύ αξιόλογος άνθρωπος του ποδοσφαίρου.

 

Η πρωταθλήτρια Βρίνα

Αφού ολοκληρώσαμε την παρουσίαση των ομάδων της Α2 Κατηγορίας, τώρα έχουν σειρά οι ομάδες της Β΄ τοπικής. Η αρχή θα γίνει με την πρωταθλήτρια, τον Κεραυνό Βρίνας.

*Η ομάδα αυτή ανήκει στο μικρό χωριό, πλησίον της Κρέστενας, το οποίο αριθμεί 700 κατοίκους. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ιδρύθηκε ο Κεραυνός, του οποίου η ιστορία είναι πλούσια. Πέρυσι η ομάδα με πρόεδρο το φίλαθλο Βασίλη Κοπανιτσάνο κατετάγη 4η στον 1ο Όμιλο. Φέτος αδιαφιλονίκητα ήταν καλύτερη και τερμάτισε πρώτη. Είχε τον ίδιο πρόεδρο και ίδιο προπονητή και παίκτη, το Νίκο Μπριασούλη.

*Δύο τρεις ενισχύσεις συνέβαλαν, ώστε η ομάδα να δυναμώσει. Κράτησε όλους τους παίκτες και ο Σάκης Κηπουρός ήταν το μεγάλο απόκτημα, αφού αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ, τόσο στην κανονική περίοδο (26 γκολ) όσο και στους αγώνες πλέι-οφ. Η μεταγραφή του Κιάμου στο β΄ γύρο ενίσχυσε, έτι περισσότερο την ομάδα και ο τίτλος ήρθε, αφού η συνολική απόδοση έφτασε σε υψηλά στάνταρ.

*Η Βρίνα είχε την καλύτερη επίθεση (53 γκολ) και την τέταρτη καλύτερη άμυνα (-26). Είχε καλό τερματοφύλακα (Γρηγορόπουλος), ενώ ξεχώρισαν και οι Κουής (5 γκολ), Μαστορόπουλος (4 γκολ) και οι Γιαννακόπουλος, Κωνσταντόπουλος.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος