FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ώρα Κυπέλλου με Πανηλειακό-ΠΑΟΒ

Ημερομηνία: 24-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στην εβδομάδα της «ανάπαυσης του πολεμιστή» επέλεξαν οι ομάδες να δώσουν τον αγώνα Κυπέλλου τους, ώστε να μπουν στην προημιτελική φάση του θεσμού, όπου πρώτη έχει περάσει η Νίκη Τραγανού.

*Στο σπουδαίο ντέρμπι της φάσης, θα παίξουν ο Πανηλειακός και ο Παμβουπρασιακός στο στάδιο Πύργου. Στο ματς αυτό οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν τους Δημητρίου, Γιώργο Πολίτη που θα εκτίσουν ποινή μιας αγωνιστικής από τα παραλειπόμενα του κυριακάτικου αγώνα στους Μολάους. Αντίθετα ο Πανηλειακός θα έχει στη διάθεσή του και το Σωτηρόπουλο που εξέτισε ποινή δύο αγωνιστικών.

*Ο Αστέρας ταλαιπωρημένος από την κυριακάτικη μάχη με τον Παναρκαδικό, θα παίξει με το δυνατό Ολυμπιακό Σαβαλίων και είναι φαβορί σ’ αυτή τη μάχη, όπου ο Σούλης θα χρησιμοποιήσει και παίκτες που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής.

*Η τρίτη μάχη ανάμεσα στον Α.Ο. Χάβαρι και τον Ενιπέα, έχει ως φαβορί την ομάδα του Νίκου Γκρίλλα, αλλά οι γηπεδούχοι του Νίκου Διαμαντόπουλου στον πρώτο γύρο για το πρωτάθλημα είχαν νικήσει 2-1. Να σημειώσουμε ότι οι ομάδες θα παίξουν πάλι για το πρωτάθλημα την ερχόμενη αγωνιστική στο Λαντζόι!

 

Έχει και νέα κλήρωση σήμερα

Και μέσα στην αναμπουμπούλα η Διοργανώτρια επέλεξε να κάνει σήμερα και τη νέα κλήρωση. Σ’ αυτή θα μπουν μέσα οι τρεις σημερινοί νικητές και ακόμη η Νίκη, ο Ξενοφών, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως, ο Πέλοψ Πύργου και ο Κένταυρος Μαγούλας.

*Την όρισε στις 8 το βραδάκι, την ώρα του αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακού-ΑΕΚ. Κρίνετε σεις όλοι αυτή την απόφαση, γιατί προσωπικά δεν έχω λόγια να την κρίνω!

 

Σπάνια περίπτωση αναβολής αγώνα

Από τα σπάνια των γηπέδων αυτό που έγινε στο Σκουροχώρι, ενόψει του αγώνα Λευκού Αστέρα-Κένταυρου Μαγούλας. Ο διαιτητής Μαρκαντωνάτος δεν τέλεσε τον αγώνα, λόγω αντικανονικού γηπέδου. Οι γηπεδούχοι έφτιαχναν τις γραμμές κι εκείνες έσβηναν από τη βροχή. Εμβρόντητοι οι Μαγουλαίοι παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα. Τελικά ακολούθησαν τηλεφωνήματα προς υψηλά, προφανώς, κλιμάκια. Ο αγώνας αναβλήθηκε και λογικά θα επανοριστεί. Πάντως η ομάδα της Μαγούλας δεν υπέβαλε στο γήπεδο κάποια ένσταση περί της αντικανονικότητας.

*Τέτοια περίπτωση είχαμε πριν χρόνια όταν το παιχνίδι Πελόπιο-Ξενοφών δεν έγινε, γιατί άγνωστοι είχαν κόψει τα δοκάρια του γηπέδου Πελοπίου!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μάλιστα. Δύο μόνον διπλά κατά τη 18η αγωνιστική. Εκκωφαντικό το διπλό των Σαβαλαίων στο κοντινό Χάβαρι. Πήρανε με 5-1 τους αντιπάλους, ενώ είχαν νικήσει και στον α΄ γύρο, για όσους δεν θυμούνται (3-2). Από δύο γκολ τα παλικαράκια της Αμαλιάδας (Σταυρούλιας, Καράμπελας), ενώ κι ο Γεωργίου από την Αμαλιάδα είναι!

*Το άλλο το έφερε η Θυελλίτσα στα Καβάσιλα, με πέναλτι ενώ εδικαιούτο κι άλλο ένα η πυργιώτικη ομάδα.

*Είχαμε προβλέψει άλλα δύο διπλά. Δεν ήρθαν γιατί ο Ενιπέας έπεσε στο Φλίγκο στα Λεχαινά και ο Α.Ο. Μακρίσια στο λασπωμένο γήπεδο. Να μη «φωνάζουν» όμως για το πέναλτι, ήταν και παραήταν. Ας το έδωσε ο βοηθός!

 

Διαχείριση στη Νίκη

Τη 15η νίκη της «έγραψε» το Σάββατο η Νίκη Τραγανού επί της Α.Ε. Πηνείας (5-0). Ευκολάκι για το Σπύρο Αντωνόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε ή συνέχισε το παιχνίδι με επτά αναπληρωματικούς! Κάνει διαχείριση των παικτών ο κόουτς της Νίκης, δεδομένου ότι την επόμενη αγωνιστική πάει πάλι στη Νέα Μανολάδα για να παίξει ένα ντέρμπι.

*Βουρτσάνης, Ρούνης, Κασσιανός, Σαραντούλιας ξεκίνησαν, ενώ έπαιξαν και οι Ανδριόπουλος, Παπαχριστόπουλος (δύο γκολ), Κονταλής.

*Υπάρχει ένα θέμα με το Μπαρδούση.

 

Συνεχίζουν τα Καβάσιλα

Παρά τα θρυλούμενα, ο Ατρόμητος Καβασίλων όχι μόνο συνεχίζει, αλλά πήρε και προπονητή, ώστε να κουμαντάρει την ομάδα γιατί οι παίκτες δεν μπορούν από μόνοι τους. Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος ανέλαβε τη δύσκολη προσπάθεια να παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα, μαζί  με τους εναπομείναντες παίκτες.

*Σε όλα τα ματς Α1 η Διοργανώτρια είχε παρατηρητή διαιτησίας. Ακόμη και στο παιχνιδάκι Νίκη-Α.Ε. Πηνείας. Μόνο στα Καβάσιλα δεν έστειλε. Προφανώς για οικονομικούς λόγους…

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Δύσκολη εβδομάδα η περασμένη για τους αξιολογημένους διαιτητές της Ηλείας. Υπήρχαν τα αγωνιστικά τεστ του Γενάρη και το σεμινάριο διαιτησίας της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Παλικαράκια ο Μαρκαντωνάτος, ο Πήττας και ο Καραλής έβγαλαν τις αγωνιστικές δοκιμασίες και συνεχίζουν ο Άγγελος βοηθός στην Α΄ Εθνική, ο Γιώργος διαιτητής στη Β΄ Εθνική και ο λιγότερο γνωστός Γιάννης Καραλής, βοηθός στη Β΄ Εθνική. Οι αγωνιστικές δοκιμασίες δεν είναι εύκολες. Απαιτούν θυσίες και γερή προπόνηση. Ο Παναγιώτης Παυλόπουλος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Άλλωστε, ήταν προπονητής του Μάριου Λαμπρόπουλου όλα αυτά τα χρόνια που διέπρεπε στη Σούπερ Λίγκα, πριν έρθει η εξυγίανση στην ΕΠΟ.

*Οι τρεις που αναφέραμε είναι και οι κορυφαίοι του χώρου στην Ηλεία. Μάλιστα ο Πήττας ορίστηκε βοηθός του Μπλάνα στο ΠΑΟ-Κέρκυρα, ενώ ο Καραλής βοηθός στο Σπάρτη-Καλλιθέα. Τέλος, οι Καραμέρος, Λιάπης βοηθοί του Καλογεράκου στην Πύλο. Για να ολοκληρώσουμε ο Αντώνης Καραγιάννης (γιόρταζε και δέχτηκε πολλές ευχές) ήταν παρατηρητής διαιτησίας (Αχαϊκή-Ζάκυνθος). Την ερχόμενη Πέμπτη έχει σειρά για αγωνιστικά ο Νίκος Σταυρόπουλος.

*Αποκρουστικό το φαινόμενο των διαιτητών, που ως βοηθοί φοράνε μέσα από τη φανέλα τους αντιανεμικά. Χρόνια το φαινόμενο παρά την εξέλιξη που υπάρχει. Το βλέπουν οι παρατηρητές ή κάνουν πως δεν το βλέπουν! Και κάτι ακόμη. Αυτή η Επιτροπή Διαιτησίας δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα με θερμαντικές μπλούζες, αόρατες στο φίλαθλο κοινό. Ας μην είναι μόνο φρουρού κι αρώματα…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος