FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Όνειρο ήταν και χάθηκε

Ημερομηνία: 16-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ιστορία της φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας για τον Κυπελλούχο Ηλείας Πανηλειακό ήταν… πικρή. Ήταν επακόλουθο μιας ακατανόητης για το κοινό νου κλήρωσης, η οποία έφερε την ομάδα να παίξει τρεις φορές συνεχόμενες εκτός έδρας! Δεν ξέρουμε αν αυτό έγινε και με άλλη ομάδα, άλλου ομίλου. Αποτέλεσε όμως μεγάλη απορία η κλήρωση του Βρύζα. Έτσι, ο Πανηλειακός υποχρεώθηκε να παίξει τρεις φορές  εκτός έδρας και μοιραία ν’ αποκλειστεί στην Καλαμάτα.

*Πρώτο παιχνίδι  με τον Κυπελλούχο Κεφαλονιάς, Α.Ο. Σάμης, στο νησί και νίκη πρόκριση εύκολη με 5-0 (Μπεγλεκτσής, Στούπης, Παναγιωτόπουλος, Σωτηρόπουλος, Βουργουντζής). Άριστη φιλοξενία από τους γηπεδούχους.

*Δεύτερο παιχνίδι στη Ζάκυνθο. Αντίπαλος ο Α.Ο. Κατασταρίου και νίκη στην παράταση με σκορ 4-3. Η ομάδα αιφνιδιάστηκε κι έχανε 2-0 από την παρέα του Στέλιου Λιβέρη, η οποία καθόλου ευκαταφρόνητη δεν ήταν. Θυμίζω, πως στα πλέι-οφ ανάδειξης πρωταθλητή δεν έχασε από τη Ζάκυνθο. Η νίκη ήταν μεγάλη με σκόρερ τους Μπεγλεκτσή (πεν.), Στούπη, Βλαχόπουλο, Τσουκαλά.

*Ακολούθησε το παιχνίδι στην Καλαμάτα, η οποία είχε νικήσει στο Ξυλόκαστρο τον Κυπελλούχο Κορινθίας και είχε περάσει στον τρίτο γύρο, χωρίς αγώνα! Η ομάδα και οι φίλαθλοι που ακολούθησαν στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας πήγαν ανυποψίαστοι εκεί κάτω. Έτυχαν «θερμής» υποδοχής. Πετροβολήθηκε το πούλμαν έξω από το γήπεδο Μεσσηνιακού. Οι οργανωμένοι (Μπουλντόγκ και Σία) υποδέχτηκαν την ομάδα με τεράστιο πανό «25 χρόνια… κότες!». Στα επίσημα επικράτησε χαμός με βρισιές και προπηλακισμούς. Στον αγωνιστικό χώρο τσαμπουκάδες και παλικαρισμοί. Ήττα με 3-2, αφού το σκορ άνοιξε για τους Καλαματιανούς με γκολ στα πρώτα λεπτά, τζαμπατζίδικο και φτηνό, ενώ καπάκι μετά το 1-1 με το Βλαχόπουλο, ήρθε το οδυνηρό 1-2. Απλώς ο Μπεγλεκτσής μείωσε σε 3-2.

*Οι Καλαματιανοί έκανα όνειρο για τελικό. Προσγειώθηκαν όμως με ήττα στην έδρα τους από το Κερατσίνι (0-1).

*Να μην ξεχάσουμε την άθλια διαιτησία του Βεργέτη σ’ αυτό το παιχνίδι! Έτσι, χάθηκε ένας αγώνας που αν κερδιζόταν, θα οδηγούσε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Το διαζύγιο

Τώρα εγώ τι να σχολιάσω για το διαζύγιο Πανηλειακού-Αντωνόπουλου. Προαποφασισμένο ήταν και από τις δύο πλευρές… Ντιριόνταν απλώς να δημοσιοποιήσουν την απόφασή τους…

 

Εκτός πλάνου η ΕΠΣ Ηλείας

Μεγάλη ανακατωσούρα επικρατεί τελευταία στην ΕΠΟ της εξυγίανσης. Ο Δρόσος και οι άλλοι διοικούντες πήραν παράταση από τη ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και θα συνεχίσουν ως το τέλος του Ιουλίου. Σε λίγο καιρό θα κάνουν συνέλευση και θα βάλουν ορισμένες διατάξεις στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, ώστε να εναρμονιστεί με της ΦΙΦΑ. Θα οριστούν τα μέλη του Δ.Σ. σε 17 από 21 και θα αποφασιστεί και το εκλογικό σύστημα. Για όλα αυτά γίνανε συζητήσεις, ζυμώσεις και μίνι συναντήσεις. Μάθαμε πως οι ΕΠΣ κουβέντιασαν σε δύο γκρουπ. Σε κανένα από αυτά δεν μετέσχε η δική μας ΕΠΣ.

*Στο πρώτο γκρουπ του Βόλου ήταν ο Γραμμένος και οι Ενώσεις Αθήνας, Σάμου, Αιτωλοακαρνανίας, Ηπείρου, Πέλλας και Θεσσαλίας.

*Στο άλλο γκρουπ ήταν οι ΕΠΣ Ηρακλείου, Λακωνίας, Πειραιά, Έβρου, Θεσπρωτίας και Κορινθίας. Όπως φαίνεται αυτές είναι οι ηγέτιδες ΕΠΣ των δύο παρατάξεων που θα διεκδικήσουν τις εκλογές οψέποτε γίνουν…

 

Εξαιρετική παρουσία των Καβασίλων

Νεοφώτιστος και ο Ατρόμητος Καβασίλων και ήρθε έκτος στο βαθμολογικό πίνακα, μετά από εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο γύρο. Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέλαβε ο Γιάννης Παπουτσής και στην τεχνική ηγεσία ο Μιχ. Παπουτσής. Στο δρόμο ο Μιχάλης παραιτήθηκε  και ανέλαβε ο Θοδωρής Ανδριόπουλος, ο οποίος οδήγησε την κιτρινόμαυρη ομάδα του κάμπου σε μεγάλες εμφανίσεις στο β΄ γύρο, όπου ο Ατρόμητος είχε συγκομιδή 30 βαθμών, έναντι 20 του α΄ γύρου. Η ομάδα ανορθώθηκε κι έγινε φόβητρο, αρκεί να θυμίσουμε ότι έμεινε αήττητη τις τελευταίες οχτώ αγωνιστικές!

*Αφού έχασε τον Πέτρο Τσουκαλά, ενισχύθηκε με τον τερματοφύλακα Ανδρέα Αντωνόπουλο και τους Μπουρούκη, Καφούσια (Αχαιός), Τσάμη, Μενίκου, ενώ έμειναν και περσινά βασικά στελέχη, όπως ο Κωστόπουλος. Το Γενάρη ήρθε και ο Λόξας, ενώ ενισχύθηκε και με το Μαργαρώνη στις αρχές Οκτωβρίου.

*Πρώτος σκόρερ ο Καφούσιας με 14 γκολ και από 6 γκολ οι Λόξας, Μπουρούκης.

*Η ομάδα στο Κύπελλο δεν είχε ιδιαίτερη πορεία, αφού φάνηκε απροετοίμαστη κι έχασε στον Ελαιώνα από τη Δόξα (2-0).

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος