FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Χιλιάκριβη νίκη ο Πανηλειακός

Ημερομηνία: 12-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το γράψαμε πως το παιχνίδι με την Αχαϊκή θα είναι ζόρικο για τον Πανηλειακό και αποδείχτηκε. Πάνω που τα «καναρίνια» είχαν πιστέψει πως θα έπαιρναν  τον πόντο στο «Μαρακανά» ήρθε το μεγάλο σουτ του Νιφορόπουλου, για να επαναληφθεί το σκηνικό με τον Αστέρα. Γκολ στα χασομέρια. Χαρές και πανηγύρια, εκτός αγωνιστικού χώρου.

*Στο 70΄ μπήκε ο Νιφορόπουλος, σε στιγμές υπεροχής των «ερυθρόλευκων», που έχαναν τη μια ευκαιρία πάνω στην άλλη. Κι εκεί που όλοι είχαν πιστέψει στο 0-0 ήρθε ο Αχαιός παίκτης που είναι εξαιρετικός κι έχει δυνατό  σουτ, να πιάσει ένα ασύνηθες συρτό σουτ που χτύπησε στο δεύτερο δοκάρι, σε σχέση με τη θέση του παίκτη στη συμβολή των γραμμών της μεγάλης περιοχής και να καταλήξει στα δίχτυα. Έτσι ήρθε η χιλιάκριβη νίκη στο 94΄.

 

Ίδια σύνθεση ο Κούτσης

Για μια ακόμη φορά ο Γ. Κούτσης κατέβασε την ίδια σύνθεση για τρίτη συνεχόμενη, γιατί ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Μάλιστα άργησε να κάνει την πρώτη αλλαγή. Χρειάστηκε να ψιλοτραυματιστεί ο Γιάννης Σωτηρόπουλος και να τον βγάλει. Λίγο αργότερα απέσυρε τον Ντάνκουα (που τα είχε δώσει όλα) και πέρασε στο ματς τον ταχύτατο Χατζηστάμου. Θεωρούμε μεγίστης σημασίας αυτή τη νίκη, δεδομένου, πως η ομάδα θα παίξει την ερχόμενη Κυριακή πάλι μέσα με Τσικλητήρα.

Επτά κίτρινες ο Γκριτζέπης

Στο ματς Πανηλειακού-Αχαϊκής άλλαξε ο αρχικά ορισθείς διαιτητής Αγγελάκος, γιατί δήλωσε κώλυμα. Τον αντικατέστησε ο Γκριτζέπης κι αυτός από την Αρκαδία. Όπως πάντα χαλαρός. Στην αρχή χάρισε κάποιες κάρτες, αλλά στη συνέχεια φόρτωσε επτά παίκτες: 25΄ Ντάνκουα, 40΄ Γερασιμόπουλος, 65΄ Σωτηρόπουλος, 75΄ Σέχου, 85΄ Ντάζος, 86΄ Πατάπης, 89΄ Αντωνόπουλος.

 

Αναμενόμενη του Καβακά

Η παραίτηση του Καβακά μετά τη λήξη του αγώνα στους Μολάους ήταν αναμενόμενη. Εθρυλείτο εδώ και καιρό. Θα είχε φύγει, αν δεν έκανε το τρίποντο με τον ΠΑΟΒ. Κοινό μυστικό ήταν κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο Τίμος δύσκολα βγάζει περίοδο σε μια ομάδα!

 

Έπεσε ο Αστέρας στους Μολάους

Χωρίς αυτοσυγκέντρωση κατέβηκε ο Αστέρας στο παιχνίδι με το Βλαχιώτη. Στο α΄ ημίχρονο δεν υπήρχε καν στον αγωνιστικό χώρο. Δέχτηκε δύο γκολ από στατικές φάσεις, γιατί «αποκοιμήθηκε» όλη η άμυνα, όπου έγινε αισθητή η απουσία του Σταθάκη. Κι αφού στο 44΄ και στο 70΄ ο Μπαρμπαρούσης έχασε δύο ευκαιρίες να βάλει τους «βυσσινί» στο παιχνίδι  κι ο ρέφερι Μανούχος δεν έδωσε στο 55΄ πέναλτι σε καθαρό χέρι, επέστρεψε στην Αμαλιάδα μ’ άδεια χέρια. Καλύτεροι οι Κέρι, Τόρες, Μπανούσης…

 

Βαθμολογικό ανέβασμα Παμβουπρασιακού

Η εξάπαντος νίκη του Παμβουπρασιακού επί του Λεωνιδίου ήρθε έστω και με μισό μηδέν που λέγει ο λόγος. Σκόρερ ένας αμυντικός-πολύ καλός- ο Δημητρίου από σπέσιαλ φάουλ του Γ. Πολίτη. Αναιμική νίκη, γιατί η μπάλα είχε ερωτευτεί τα δοκάρια, τρία σε σουτ των παικτών της Βάρδας. Μετράει πολύ η νίκη, αφού ο Ηλίας Φωτόπουλος δεν είχε στη διάθεσή του τους Ντόμα, Ανδριέλο, ενώ από το 43΄ έχασε τραυματία τον Κωνσταντινίδη. Στους αντίποδες επανεμφανίστηκε παίζοντας 90 λεπτά ο Ραφαήλ Σιδέρης.

 

Θρίλερ στην  Ήλιδα

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ έφυγε σαν… κλέφτης από την  Ήλιδα (80-82). Φέτος πήρε το παιχνίδι σε ματς θρίλερ στην παράταση, σκορπίζοντας την απογοήτευση σε χίλιους θεατές. Τυχερός, αν όχι καλύτερος και πληρέστερος ο ΠΑΟΚ, απέναντι στους «μπλε» που πάλεψαν το παιχνίδι και λύγισαν στην παράταση (15-19)! Ο Καλαμπάκος δεν βρήκε λύσεις από τους Έλληνες πλην του Σκουλίδα και κορυφαίοι ήταν οι Κάρσον, Πόσλι, ο οποίος είχε 6 τρίποντα αλλά 0/5 δίποντα.

*Είναι και άτυχος ο Κόροιβος, αφού ο Πόσλι αστόχησε με το σκορ 72-72 του κανονικού αγώνα στην τελευταία προσπάθεια. Πάντως υπάρχουν παράπονα για τα σφυρίγματα κυρίως του Ζαχαρή.

*Επόμενη συνάντηση στη Λάρισα με το ΓΣΛ/Φάρο. Πονηρός αγώνας. Θα δούμε…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος