FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Συγκλονίζει το ηλειακό ντέρμπι

Ημερομηνία: 16-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το μεγάλο ντέρμπι της Ηλείας (από παλιά αυτό) αναμένεται να είναι συγκλονιστικό. Οι ομάδες έχουν να συναντηθούν κάμποσα χρόνια και οι νεότεροι δεν γνωρίζουν τις πτυχές ενός τέτοιου τοπικού ντέρμπι. Την Κυριακή, λοιπόν, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα ζήσουν μεγάλες στιγμές οι φίλαθλοι.

*Αυτή τη στιγμή τα βαθμολογικά δεδομένα διαφέρουν. Ο Αστέρας είναι πρώτος και αήττητος (16 βαθμοί). Ο Πανηλειακός είναι χαμηλά και έχει τους… μισούς βαθμούς, αφού έχει γνωρίσει δύο ήττες! Άρα μιλάμε για ένα παιχνίδι, από το οποίο οι αντίπαλοι προσδοκούν κάτι να αποκομίσουν και αυτό είναι η νίκη!

*Λογικά η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα αξιολογήσει το παιχνίδι και θα σφυρίξει διαιτητής Β΄ Εθνικής. Οι ομάδες έχουν παράπονα από τη διαιτησία και τις εξέφρασαν οι δύο προπονητές με εμφατικό τρόπο. Υπάρχουν προβλήματα εκατέρωθεν ως προς το έμψυχο υλικό και καλούνται ο Κούτσης και ο Καβακάς να τα λύσουν.

 

Γούρμος, Παναγόπουλος προηγούνται

Στον πίνακα των σκόρερς ως την 9η αγωνιστική προηγούνται με 8 γκολ ο Ανδρέας Γούρμος και ο Φώτης Παναγόπουλος. Ακολουθούν με 7 γκολ ο Χρήστος Νικολετάκης και ο Δημήτρης Κολοτούρος, ενώ έπεται με 6 γκολ ο Πάρης Κωνσταντόπουλος. Ο Μπάρκας έχει μείνει στα 5 γκολ, αφού λόγω τραυματισμού απουσιάζει από τους αγώνες του Αλφειού.

 

Τέταρτο γκολ ο Κουλούρης

Στο μεγάλο και εν πολλοίς μη αναμενόμενο διπλό που έφερε ο ΑΠΟ Κουρτέσι στα Λεχαινά, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αντώνης Κουλούρης, ο οποίος πέτυχε και το νικητήριο γκολ για την ομάδα του. Ο Αντώνης αυτή τη φορά για λόγους τακτικής, αγωνίστηκε κεντρικός αμυντικός και πάνω του σταματούσαν οι συνεχείς επιθέσεις του Ηλειακού, ειδικά στο β΄ μέρος. Όταν χρειάστηκε, ο παίκτης προωθήθηκε σε χτύπημα κόρνερ και πέτυχε να σκοράρει. Το κάνει για τέταρτη φορά φέτος.

 

Το ντέρμπι της Ανδραβίδας

Η ισοπαλία έστεψε τις προσπάθειες των παικτών της Δάφνης και της Ολυμπιάδας Γουμέρου στο ντέρμπι του γηπέδου Ανδραβίδας (1-1). Κερδισμένη η ομάδα που προπονεί ο Γιώργος Βαρουξής, αφού επέστρεψε αλώβητη στη βάση της και τώρα είναι σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση. Ο κ. Βαρουξής είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια, καθώς ήδη έχει καλύψει τους μείον δύο βαθμούς από πέρυσι και βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

*Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και είχε τρία πέναλτι (τα δύο χαμένα) και μια κόκκινη στη λήξη (Καλογερόπουλος Δάφνης). Σκόρερς ο Πετρόπουλος (πεν.) και ο Κατσώλης. Έχασε πέναλτι ο Καλογερόπουλος για τη Δάφνη και ο Αγγελόπουλος για την Ολυμπιάδα. Το ματς είδε πολύς κόσμος, ενώ με τη Δάφνη επανεμφανίστηκε ο Βαρβαρέσος έπειτα από καιρό.

 

Δικαίωση μετά από  καιρό

Δικαίωση της στήλης μας μετά από επτά χρόνια, όσον αφορά την ανακοίνωση των ονομάτων των διαιτητών και βοηθών των αγώνων από την Ένωση. Αείποτε δηλαδή, από καταβολής πρωταθλημάτων, η ανακοίνωση των ορισθέντων διαιτητών γινόταν κάθε Πέμπτη και η παραλαβή των φ.α. γινόταν την Παρασκευή το εσπέρας.

*Αίφνης εδώ και μια τετραετία και βάλε ο πρόεδρος Άρης πήρε απόφαση οι διαιτητές να ανακοινώνονται την Παρασκευή το βράδυ. Κανένας δεν κατάλαβε το γιατί. Πολλά τα προβλήματα που δημιουργούντο. Ωστόσο καμία λογική εξήγηση δεν δόθηκε ποτέ γι’ αυτή την αλλαγή.

*Από αυτήν εδώ τη στήλη ήμουν ο μόνος που σχολίασα αυτή την απόφαση, διότι ήταν ακατανόητη και αντιδημοσιογραφική. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και ιδού σήμερα δικαιωθήκαμε.

 

Αποσπάστηκε το Γεράκι

Στο δεύτερο όμιλο της Β΄ τοπικής αποσπάστηκε ο Εθνικός Γερακίου, ο οποίος μετράει 5 νίκες σε 6 αγώνες. Έχει διαφορά 4 βαθμών από το δεύτερο Άφοβο και 6 από το Φίλιππο. Πάει για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το ερώτημα είναι ποιος θα φρενάρει αυτή την ομάδα!

 

Ποιος θα σταματήσει τους Λανθαίους

Στο γήπεδο Μυρσίνης έγινε το ντέρμπι του «μικρού» πρωταθλήματος και ο Άρης Λανθίου πήρε μεγάλη νίκη από το συνώνυμό του της Δήμητρας, με το αγγλικό σκορ 4-3. Μεγάλες συγκινήσεις είχε το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε η ομάδα της Δήμητρας με το Ντούγκα. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι κατά περίεργο τρόπο κλείστηκαν και την πλήρωσαν σκληρά. Οι Λανθαίοι προηγήθηκαν (1-4) με Βασιλακόπουλο, Δημ. Δημητρόπουλο και Χρύσανθο Δημητρόπουλο (2).

*Προς το τέλος αντέδρασε η ομάδα της Δήμητρας και ο Βασίλης Γουλιμής έκανε δύο γκολ (80΄ και 89΄). Ευτυχώς δε που δεν υπήρχε άλλος χρόνος για τους φιλοξενούμενους.

*Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως η ομάδα του Τάσου Τσαντίλη επέστρεψε με μεγάλο διπλό. Είναι μόνη πρώτη με πέντε νίκες σε πέντε αγώνες και αναρωτιέται κανείς ποιος θα σταματήσει τους Λανθαίους.

 

Μπινιώρης ο Ηλείος

Ο νεαρός Μπινιώρης του Παναρκαδικού είναι Ηλείος. Έχει παίξει στην ομάδα της Ν. Φιγαλείας (από την οποία προέρχεται), στον Ολυμπιακό Ζαχάρως και υπήρξε στέλεχος των μικτών της Ηλείας. Μεταπήδησε στον Αστέρα Τρίπολης κι έπαιξε στην Κ20. Φέτος δόθηκε στον Παναρκαδικό και ο Γιώργος Αντωνόπουλος του δίνει χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε και στον Πύργο και προχτές στη Βάρδα. Είναι ταλαντούχος κι εξελίξιμος.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος