FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Σε σταυροδρόμι ο Πανηλειακός

Ημερομηνία: 08-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται ο Πανηλειακός. Διαβάσαμε την ανακοίνωση των «Πυρσών». Είπαν πράγματα που είχαμε επισημάνει με ακρίβεια όταν σε συνέχειες από τη στήλη είχαμε αναλύσει την πορεία τη φετινή στον 5ο όμιλο. Τα πράγματα έτσι έχουν και ίσως φέτος να είναι ακόμη χειρότερα. Το ομολογούν οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι έβγαλαν από το… βάλτο την ερυθρόλευκη ομάδα πριν δύο ακριβώς χρόνια. Τι θα πράξουν στη συνέχεια είναι άγνωστο. Το μέλλον κατά τη γνώμη μας είναι δυσοίωνο. Ό,τι έχουν όμως να πράξουν, ας το πράξουν σύντομα.

 

Στην Εφέσων για δικαιοσύνη

Αναμενόμενο ήταν ο Αστέρας να προσφύγει στο δικαστήριο της ΕΠΟ, τη λεγόμενη Επιτροπή Εφέσων, όπου προσφεύγουν πάντες οι κατατρεγμένοι των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ενίοτε δικαιώνονται. Όπως για παράδειγμα μόλις προχτές δικαιώθηκε η Α.Ε. Σελλάνων και κέρδισε την παραμονή της στη Γ΄ Εθνική, αντί του Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου, ο οποίος είχε δικαιωθεί πρωτόδικα στην Πειθαρχική της ΕΠΟ. Τα πράγματα, βεβαίως, είναι διαφορετικά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

 

Η προεπιλογή της ΕΠΣ

Η Επιτροπή Διαιτησίας, δηλαδή ο έχων το γενικό πρόσταγμα, Χρυσόστομος Μάνθος, πρότεινε κάτι πρωτοποριακό και ασύνηθες στα διαιτητικά πράγματα. Καλεί όλους τους αξιολογημένους, αλλά και κάποιους μη αξιολογημένους, της δικής του επιλογής, διαιτητές, προκειμένου να περάσουν τεστ φυσικής κατάστασης!

*Μάλιστα για να είναι μέσα στα πράγματα καλούν κι όποιους άλλους επιθυμούν. Όλοι οι κληθέντες είναι 18. Από αυτούς οι αξιολογημένοι είναι οι: Πήττας, Μαρκαντωνάτος, Καραλής, Σταυρόπουλος, Ασημακόπουλος, Λιάπης, Καραμέρος. Και οι μη αξιολογημένοι: Δρουβιώτη, Καλαμαράς, Κοιλιομενιάτης, Κορδάτος Κωτσόπουλος, Παναγόπουλος, Παρασκευόπουλος, Ρηγόπουλος, Ρουμπάνης, Σαμπανιώτης και Τσάκαλης Β., αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος. Οι υπόλοιποι για βοηθοί.

Τη Δευτέρα στο Ενωσιακό θα γίνουν τα δοκιμαστικά.

 

Ο Γκατζόπουλος πρώτος στην Α1

Είχαμε ξαναγράψει πως ο Θανάσης Γκατζόπουλος ήταν πρώτος σε συμμετοχή αγώνων στην Α΄ Κατηγορία, με 17 αγώνες σε σύνολο τριάντα αγωνιστικών. Από κοντά ο Χρήστος Κούλης με 15 αγώνες (απείχε στις τελευταίες αγωνιστικές) και τρίτος ο Βασίλης Παναγόπουλος με 14 αγώνες.

Μη ρωτήσετε για σειρά κατάταξης και τα τοιαύτα. Αυτά είναι «μυστικά» της Επιτροπής, η οποία τα φυλάγει ως κόρην οφθαλμού! Στους 13 αγώνες ορίστηκαν οι Μαρκαντωνάτος, Καραβίδας (που ίσως αποχωρεί από την ενεργή διαιτησία). Βέβαια, ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος έχει πολλούς ορισμούς στην εθνική κατηγορία.

*Στους 12 αγώνες είναι ο Σφυρής, ο Πήττας και ο Σταθόπουλος. Από κοντά στους 11 αγώνες ο Κυριαζής και ο Β. Τσάκαλης, ο οποίος είναι για δεύτερη χρονιά στην Ηλεία και φιλόδοξος αρκετά. Ακόμη στους 10 αγώνες είναι οι Γεωργόπουλος, Παυλόπουλος (ο οποίος είχε και τραυματισμό).

 

Μόνον οχτώ ο Σταυρόπουλος

Από τους αξιολογημένους ο Νίκος Σταυρόπουλος με 8 ορισμούς στη Γ΄ Εθνική είχε άλλους τόσους στην Α΄ Κατηγορία κι αυτό είναι σχήμα οξύμωρο και αδιευκρίνιστο. Στα εννέα παιχνίδια είναι ο Γιώργος Τσάκαλης (που δεν παρουσιάζει εξέλιξη) ενώ στα οχτώ είναι και ο Κοιλιομενιάτης (κι αυτός απείχε λόγω τραυματισμού), Ρουμπάνης, ο οποίος λόγω φοίτησης στην Ιατρική Πάτρας δεν είχε μεγαλύτερη συμμετοχή.

 

Τα… λιμά

Από κει και κάτω στο σχετικό πίνακα Α΄ Κατηγορίας υπάρχουν δέκα διαιτητές, έχοντες από τέσσερις έως έναν ορισμό. Τώρα, αυτό πώς λέγεται μόνον η Επιτροπή γνωρίζει και πιθανόν ο Μάνθος αγνοεί.

*Το κυριότερο, δεν υπάρχει πίνακας διαιτητών 4ης Κατηγορίας (δηλαδή πίνακας διαιτητών Α΄ Κατηγορίας). Αυτό προβλέπεται από τον Κανονισμό Διαιτησίας και στην ΕΠΣΗ τον αγνοούν πεισματικά. Τώρα τι είδους αξιολόγηση γίνεται, όταν ένας διαιτητής ορίζεται σε δύο ή τρία ή τέσσερα το πολύ παιχνίδια, αυτοί το γνωρίζουν. Με τρία παιχνίδια για παράδειγμα ο Ρηγόπουλος και τέσσερα ο Καλαμαράς, πώς μπορούν να αξιολογηθούν, για να αναφέρουμε δύο ονόματα.

 

Οριστική κι αμετάκλητη

Η ΚΑΕ Κόροιβος έκοψε το… βήχα ορισμένων που λέγανε στις καφετέριες διάφορα… Έτσι η απόφασή της είναι οριστική κι αμετάκλητη. Θα αγωνιστεί στην Α2 Εθνική, μαζί με τον Απόλλωνα Πάτρας και τα Τρίκαλα (για να μην ξεχνάμε)…

*Άντε και καλό Σαββατοκύριακο με μπανάκι στις ακτές του Ιονίου…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος