FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πορεία θριάμβου στο Κύπελλο Ηλείας

Ημερομηνία: 15-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η πορεία του Πανηλειακού στο θεσμό του Κυπέλλου ήταν θριαμβευτική. Έδωσε συνολικά επτά αγώνες, από την πρώτη φάση ως το μεγάλο τελικό. Ανάμεσα στους άλλους απέκλεισε στο Τραγανό τη Νίκη και σε διπλούς αγώνες στα ημιτελικά τη Δόξα. Καθόλου εύκολο πρόγραμμα. Τα γκολ 26-2 μιλούν εύγλωττα για τα κατορθώματα των «ερυθρολεύκων» και στο Κύπελλο. Κατορθώματα που δεν προχώρησαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών καθώς μια ακατανόητη κλήρωση στην ΕΠΟ ανάγκασε την ομάδα να παίξει τρεις συνεχόμενες φορές εκτός έδρας (!) και να αντιμετωπίσει την Καλαμάτα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, σε ένα άκρως εχθρικό περιβάλλον και να αποκλειστεί, όπως αποκλείστηκε.

*Η πορεία στο τοπικό Κύπελλο ξεκίνησε με το 5-0 στο Λαντζόι, μπροστά σε 500 φιλάθλους, ρεκόρ για το «Ντ. Παπαγεωργίου». Τα γκολ: Νιφορόπουλος, Χατζηστάμου, Τσουκαλάς, Μπεγλεκτσής, Βλαχόπουλος.

*Ακολούθησε το 4-1 στον Πύργο επί του Εθνικού Αμπελοκάμπου  με σκόρερ τους Χατζηστάμου, Σωτηρόπουλο (π.), Νιφορόπουλο, Παναγόπουλο. Αμέσως μετά, το Δεκέμβρη στη Βάρδα με εύκολο πέρασμα επί του Βαρδα 2015 (5-0, Πλαστουργός, Καραβατάς, Παναγόπουλος (2), Γκουβέρος).

*Ήταν έπειτα το 1-0 στο Τραγανό επί της Νίκης με γκολ του Διονύση Πλαστουργού και οι δύο αγώνες με τη Δόξα (4-1 στον Πύργο με σκόρερ τους Σωτηρόπουλο, Πλαστουργό, Μπουρνέλη και Τσουκαλά) και 4-0 στη Ν.Μανολάδα με σκόρερ τους Βλαχόπουλο, Χατζηστάμου, Βουργουντζή (π) και Μπεγλεκτσή.

*Ο μέγας τελικός έγινε στο Ενωσιακό με τον Α.Ο. Ξενοφών και κρίθηκε στο β΄ μέρος με γκολ των Χατζηστάμου, Βλαχόπουλου και Στούπη. Έτσι, ο Πανηλειακός κατέκτησε για πολλοστή φορά το Κύπελλο Ηλείας (πέντε φορές).

*Πρώτος σκόρερ ο Δημήτρης Χατζηστάμου με 4 γκολ και από 3 γκολ οι Πλαστουργός, Βλαχόπουλος, Παναγόπουλος.

 

Το καταστατικό

Πώς το κατάλαβαν οι «Πυρσοί» να διορθώσουν αυτό το παμπάλαιο Καταστατικό, το οποίο ουδέποτε αποτέλεσε όργανο στα χέρια των εκάστοτε διοικούντων τον Ερασιτέχνη Πανηλειακό. Παμπάλαιο καταστατικό και καλά κάνανε να το αναβαθμίσουν, τροποποιώντας το. Καλόν είναι να βγει νέα διοίκηση, έστω κι αν οι «Πυρσοί» δεν θέλουν να ανακατευτούν. Υπάρχουν μέλη που μπορούν να αναλάβουν.

 

Από την αρχή ως το τέλος

Αυτός ο πάγκος είναι ηλεκτρική καρέκλα στην Α΄ τοπική. Μόνον έξι προπονητές άρχισαν και τελείωσαν το έργο τους σε μια ομάδα. Μόνον έξι. Οι υπόλοιποι δώδεκα άλλαξαν στο δρόμο… Παρέμειναν από την αρχή ως το τέλος: Σπύρος Αντωνόπουλος (Πανηλειακός), Θοδωρής Λούρμπας (Νίκη), Γιώργος Λαγός (Δόξα), Ντίνος Παναγιωτακόπουλος (Α.Ο. Ξενοφών), Μάκης Πολίτης (Προοδευτική), Αλέξης Γαλάνης (Ηλειακός Λεχαινών).

 

Για να μαθαίνουν

Το αλίευσα από την καθημερινή εφημερίδα του Ναυπλίου «Αργολίδα» με τίτλο «απονομές στις ομάδες που ανέβηκαν στην Α2 Κατηγορία». Η διοίκηση του Γιάννη Σιδέρη απένειμε τιμητικές διακρίσεις σ’ όλες τις ομάδες που ανέβηκαν στην Α2 Κατηγορία. Ακόμη τίμησε το διαιτητή Γιάννη Δημάκη με διάκριση, αφού «κρέμασε» τη σφυρίχτρα του. Αυτά από μια νέα διοίκηση που βγήκε πριν από ένα μήνα! Για να διαβάζουν εκεί στην ΕΠΣΗ και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

 

Μεγαλειώδης πορεία του Αλφειού

Πέρυσι ο Αλφειός τερμάτισε τέταρτος. Φέτος είχε παραπλήσια απόδοση στο β΄ γύρο και τερμάτισε έβδομος. Έγινε υπερπροσπάθεια στο δεύτερο γύρο. Είναι χαρακτηριστικό πως η συγκομιδή στο πρώτο μισό ήταν 18 βαθμοί και στο δεύτερο μισό 29!

*Ξεκίνησε με καλό συμβούλιο και πρόεδρο την Ελένη Μπίστολα. Προπονητής ανέλαβε ο Νίκος Αντωνόπουλος, ο οποίος αποχώρησε τη δέκατη αγωνιστική. Αντικαταστάτης του ο Κώστας Μπακάλης. Πολύ καλή πορεία, παρά τα αγωνιστικά προβλήματα και τους τραυματισμούς, τις τιμωρίες παικτών και τις κακές διαιτησίες! Είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο γύρο έχασε μόνο στη Ν.Μανολάδα και από τον Πανηλειακό. Παρέμεινε αήττητος δώδεκα αγωνιστικές.

*Η διοίκηση κράτησε το βασικό κορμό, ενώ όσοι αποκτήθηκαν, αποχώρησαν το Γενάρη! Παρόλα αυτά η ομάδα έκανε μεγάλη πορεία με 13-14 παίκτες και το σοβαρό τραυματισμό του Μακρή. Ο Μάζης αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 16 γκολ. Ο Πρίφτης σημείωσε 6 γκολ, ο Πεσκελίδης 4, ο Κακολύρης 3, ο Μερτζάνης 3. Τρομερό κοουτσάρισμα από το Κώστα Μπακάλη, μεγάλη συσπείρωση από παίκτες και συμβούλιο. Μεγάλη προσφορά από Γκιόκα, Ρασιώτη, Παπαντωνόπουλο και τ’ άλλα παιδιά.

*Στο Κύπελλο είχε καλή πορεία και αποκλείστηκε στους «8» από τη Δόξα στη Ν. Μανολάδα (0-1).

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος