FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο κόσμος της Basket League κι ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 20-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ενώ ο Κόροιβος βρίσκεται στο στάδιο των διεργασιών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Α1 μπάσκετ, πλην των λεγόμενων μεγάλων ομάδων, ελάχιστες από τις μικρομεσαίες κινούνται. Ήδη, προπονητή έχει κλείσει η Κύμη (Καστρίτης), ο Προμηθέας (Γιατράς), το Ρέθυμνο (Βετούλας), ενώ στα Τρίκαλα πλησιάζει ο Μέξας και ο Λυκογιάννης στον Κολοσσό. Φυσικά έχει κλείσει για δεύτερη χρονιά στον Κόροιβο, ο Ντίνος Καλαμπάκος.

*Να δούμε προσεχώς τι θα κάνουν η Λάρισα (όπου μετακόμισε ο Φάρος) και ο Πανιώνιος, ενώ ο ΠΑΟΚ άλλαξε σελίδα με τον Παπαθεοδώρου. Ο Άρης είναι ακόμα μετέωρος, ενώ οι τρεις μεγάλοι προχωρούν όπως έχουν. Να μην παραλείψουμε να σημειώσουμε πως το Λαύριο δεν αλλάζει το Σερέλη. Αυτά προς το παρόν και ο χρόνος μπροστά μας είναι.

 

Ο Ζαλίκας

Αφού οι φήμες για το νέο προπονητή της Καλαμάτας ξεπέρασαν τα όρια του Νομού Μεσσηνίας, με προσδοκίες να την αναλάβει σουπερλιγκάτος προπονητής, όπως ο Χριστόπουλος ή ο Καβακάς, ο Σταύρος Παπαδόπουλος προτίμησε το βορειοελλαδίτη, Νίκο Ζαλίκα. Τον είχε βοηθό του ο Κοκότοβιτς, όταν ο μεγαλοπαράγοντας της Καλαμάτας είχε αναλάβει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Οι Καλαματιανοί τον υποδέχτηκαν με επιφυλάξεις…

 

Όσοι φύγουν, τόσοι θα ’ρθουν

Όπως διαβάσαμε από το υπάρχον έμψυχο δυναμικό του Πανηλειακού, θα παραμείνουν 10-12 παίκτες. Αν υπολογίσουμε πως η χρονιά έκλεισε με 24 παίκτες στο ρόστερ, μπορείτε να αντιληφθείτε πως για να συμπληρωθεί ο αριθμός 22-24, όσοι φύγουν άλλοι τόσοι θα έρθουν! Στους «24» ανήκουν και οι μικροί…

 

Οι μικροί

Οι μικροί είναι οι δύο Σακελλαρίου, ο Γιαννακόπουλος, ο Μπατζάκας, ο Καραβατάς κι ο Βουργουντζής. Με δεδομένο ότι στη Γ΄ Εθνική δεν προβλέπεται πρωτάθλημα Κ19, είναι ένα ερώτημα τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά.

 

Διάψευση… φημών!

Διαβάσαμε την περασμένη εβδομάδα μια μίνι συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΣΗ, σχετικά με φήμες που τάχα κυκλοφορούν ή γράφονται και αφορούν συγχώνευση της Α1 με την Α2 Κατηγορία. Εν πρώτοις ουδαμού έχουμε διαβάσει κάτι τέτοιο. Ότι δηλαδή θα γίνει συγχώνευση των δύο κατηγοριών. Ούτε έχουμε ακούσει. Προς τι λοιπόν η ανησυχία;

*Βέβαια, με τη δύναμη που διαθέτει ο πρόεδρος Άρης, ό,τι θέλει μπορεί να κάνει, αρκεί να το νομιμοποιήσει π.χ. μέσα από μια συνέλευση. Αν όμως καταργήσει την Α2 θα έχει κάνει μια… τρύπα στο νερό, όταν το παράδειγμα της Ένωσης Ηλείας, εν έτει 2005, με τη δημιουργία της Α2, ακολούθησαν και πολλές άλλες ΕΠΣ. Πριν το 2005, Α2 Κατηγορία είχαν μόνο η Λάρισα και η Καβάλα.

 

Η Ζάκυνθος στη Γ΄ Εθνική

Η Ζάκυνθος είναι από το περασμένο Σάββατο πρωταθλήτρια στο νησί του Ιονίου, αφού διέλυσε 9-2 τον αδύνατο Παναρτεμισιακό. Έμεινε ένα χρόνο εκτός, λόγω του υποβιβασμού της από τη Β΄ Εθνική. Όμως  μια κίνηση του Στράτου Κουρούμαλου τον Οκτώβρη, έδωσε τη δυνατότητα στη Ζάκυνθο να μπει στην Α΄ τοπική του νησιού (στη θέση του Ζακυνθιακού) και να πάρει το πρωτάθλημα, έναν πόντο μπροστά από το Καταστάρι. Προπονητής ήταν ο Μακεδόνας, Δημήτρης Νόλης και βοηθός του ο Πυργιώτης, Παν. Τρουπιώτης, που έπαιξε μπάλα στον Εθνικό και την ΠΑΕ Πύργος και είναι εγκατεστημένος στη Ζάκυνθο εδώ και χρόνια.

*Μάλιστα, μετά τη λήξη του αγώνα η ΕΠΣ Ζακύνθου έδωσε τα μετάλλια και το κύπελλο στους πρωταθλητές!

 

Πάλι τα ίδια

Τι θα γίνει ρε παιδιά εκεί στη Ν.Μανολάδα; Γίνανε δύο άκαρπες συνελεύσεις. Η κα Πρίφτη απογοητευμένη τα παρατάει. Πάλι τα ίδια και φέτος;

 

Χλωμό

Η είδηση θα ήταν να είχε «καρποφορήσει» η πρώτη γενική συνέλευση του Ηλειακού Βαρθολομιού. Προχτές Κυριακή στις 11 το πρωί που μαζεύτηκαν πέντε-έξι άτομα στο παλιό δημαρχείο της κωμόπολης, όλα μέλη των «ερυθρολεύκων». Ήταν πάντως εκεί ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιάννης Τζήκας και ο Δημήτρης Βύτανος, Τώρα πάνε για αύριο Τετάρτη, αλλά και πάλι χλωμό το βλέπουμε.

 

Αστέρι ο Καψής

Τη μεγαλύτερη διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου στην Πάτρα πέτυχε ο Πυργιώτης (με καταγωγή από Σαλμώνη) άλτης του μήκους, Νίκος Καψής, φοιτητής ΤΕΦΑΑ και αθλητής πρώην του Απόλλωνα Πύργου και τώρα της ΑΕΚ Αθηνών. Τον ανακάλυψε πριν πολλά χρόνια ο Σάκης Καίσαρης που το έβγαλε στο προσκήνιο. Τώρα ο Καψής προπονείται με τη Σοφία Μπακατσάκη και το άλμα 7.83 του χάρισε τη δεύτερη θέση. Την πρώτη πήρε ο Τεντόγλου στο προτελευταίο άλμα του, ο οποίος αργότερα έκανε 8.30 μέτρα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος