FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Γκατζόπουλος τις πιο πολλές συμμετοχές

Ημερομηνία: 04-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο διαιτητής Θανάσης Γκατζόπουλος είναι αυτός που με το κλείσιμο του πρώτου γύρου προηγείται σε αριθμό διαιτησιών, ανάμεσα σε 19 συναδέλφους του. Μάλιστα! Η Επιτροπή Διαιτησίας του Άρη Κουλούρη έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 19 διαιτητές, στις 15 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αριθμός υπερβολικός για ένα δυναμικό που δεν υπερβαίνει τους 40 διαιτητές!

 

Χωρίς πίνακα 4ης κατηγορίας

Οι άνθρωποι εδώ και κάποια χρόνια δουλεύουν χωρίς πρόγραμμα. Χωρίς σειρά και είναι απορίας άξιον, πως ο επικεφαλής της εκπαίδευσης δε βάζει σειρά ο ίδιος. Τον πίνακα διαιτητών 4ης κατηγορίας προβλέπει ο Κανονισμός Διαιτησίας της ΕΠΟ και περιλαμβάνει όλους τους αξιολογημένους διαιτητές στις εθνικές κατηγορίες καθώς και τους καλύτερους εκ των λοιπών. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Α2 Κατηγορία σφυρίζουν οι ίδιοι ακριβώς διαιτητές συν τον Κεφαλούρο! Άρα πού είναι οι προσοντούχοι και προς εξέλιξη διαιτητές;

*Επανερχόμενοι στον πίνακα διαιτητών Α΄ Κατηγορίας, το Θανάση Γκατζόπουλο (10 παιχνίδια) ακολουθούν με 8 παιχνίδια: Μαρκαντωνάτος, Σφυρής, Καραβίδας, Κυριαζής, Σταθόπουλος. Με επτά παιχνίδια: Πήττας, Κούλης. Με 6 παιχνίδια: Παναγόπουλος, Γεωργόπουλος. Με 4 παιχνίδια: Παυλόπουλος (τραυματίας), Γ. Τσάκαλης, Σταυρόπουλος, Κοιλιομενιάτης, Β. Τσάκαλης. Υπάρχουν ακόμα στο σχετικό πίνακα με 3 διαιτησίες οι Βουρλιώτης, Ρουμπάνης και με μία Στρακόπουλος, Αποστολόπουλος που αποτελούν ιδιάζουσα περίπτωση και θα αναφερθούμε πιο κάτω.

 

Ο Στρακόπουλος

Ο διαιτητής Στρακόπουλος έχει κάμποσα χρόνια στη διαιτησία. Πέρυσι ορίστηκε σε 9 ματς Α1 Κατηγορίας. Πρόπερσι σε 8 και το 2014-2015 σε δύο. Φέτος έχει μόνο ένα ορισμό! Έχει και δύο στην Α2 και κάποιους στη Β΄. Αυτό τον στεναχώρησε κι έχει σταματήσει, μη ανεχόμενος τη διαφορετική αντιμετώπιση. Ουδείς τον πλησίασε. Ουδείς του μίλησε. Όλοι κάνουν καλά τη… δουλίτσα τους. Ο υπεύθυνος ορισμών κ. Κυριακάκης κάτι θα γνωρίζει περισσότερο.

*Ο Αποστολόπουλος  είχε σταματήσει. Πριν δύο μήνες αποφάσισε να επανέλθει. Επανήλθε και ο Κυριακάκης του έδωσε προ καιρού ένα παιχνίδι. Ο Βασίλης Αποστολόπουλος είναι καλός κι έμπειρος με θητεία στα εθνικά πρωταθλήματα.

Τα πιο πολλά

Ο Θανάσης Γκατζόπουλος έχει τα περισσότερα παιχνίδια, λόγω εμπειρίας και λόγω του ότι δεν είναι αξιολογημένος στα εθνικά πρωταθλήματα. Για παράδειγμα ο Μαρκαντωνάτος που έχει 8 παιχνίδια, έχει ακόμη και οχτώ συμμετοχές στο εθνικό πρωτάθλημα. Άλλο παράδειγμα ο Πήττας που έχει 7 συμμετοχές και 6 συμμετοχές στο εθνικό πρωτάθλημα.

 

Συνεχίζουν πέντε

Το 2013 η ΕΠΣΗ έβγαλε μια σχολή διαιτησίας. Στις εξετάσεις συμμετείχαν 21 διαιτητές και απέκτησαν όλοι τον τίτλο του διαιτητή. Τέσσερα χρόνια μετά, απ’ όλους αυτούς, συνεχίζουν μόνον πέντε. Είναι οι Αλεξόπουλος, Βρακάς, Κατσίβας, Ρηγόπουλος και Σπηλιωτόπουλος. Οι υπόλοιποι τρεις ή τέσσερις έπαιξαν και σταμάτησαν, ενώ οι πολλοί οι δώδεκα δε δοκίμασαν. Χαρακτηριστικό είναι πως ουδείς εξ αυτών δε μπήκε στη δοκιμασία να ενταχτεί στα εθνικά πρωταθλήματα. Η μιζέρια σε όλο της το μεγαλείο. Αυτό είναι το έργο της Επιτροπής Διαιτησίας του κ. Κουλούρη.

 

Τα καλλικατζάρια

Τα ματάκια μας έχουν πολλά να ιδούνε. Τα καλλικατζαράκια κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Αναμένεται να εξαφανιστούν αύριο που οι παπάδες θα βγουν με την αγιαστούρα τους!

 

Ευχές από τον Άφοβο

Ο Άφοβος Βροχίτσας δίνει πολλές ευχές στους φιλάθλους, τους αθλούμενους και τους παράγοντες των ηλειακών σωματείων επί τη ανατολή του νέου έτους 2018 κι εύχεται να είναι έτος γόνιμο, υγιές και γεμάτο επιτυχίες.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος