FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο αποκλεισμός της Σαλμώνης από το πρωτάθλημα

Ημερομηνία: 12-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Διοργανώτρια ΕΠΣ ολοκλήρωσε το έργο της που αφορούσε τον αποκλεισμό του σωματείου Πρόοδος Σαλμώνης. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας, Ανδρέας Γιαννακόπουλος, εξήγησε στην αθλητική εκπομπή του Γ. Αστερή, το πώς και γιατί. Μίλησε για πλάνη του δικαστηρίου που αφορούσε τη σχέση που Πέτου Σταθόπουλου με το σωματείο, ο οποίος πήγε στα πολιτικά δικαστήρια την Ένωση.

*Για το Σταθόπουλο το Διαιτητικό Δικαστήριο έκανε δική του αυθαίρετη  γνωμάτευση-σκέψη. Παρότι δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. φέτος, έχει ευθύνη, επειδή ήταν παλαιότερα, ισχυρίστηκε!

*Ο ανωτέρω (Σταθόπουλος) έχει διαγραφεί από το μητρώο του σωματείου με απόφαση του Δ.Σ.. Όμως διεγράφη-ισχυρίστηκε- με απόφαση του συμβουλίου και όχι της συνέλευσης. Όλα κατά του σωματείου!

 

Να αποσυρθεί η αγωγή!

Για την ιστορία να αναφέρουμε, πως η γενική συνέλευση της Προόδου στις 26/9 πήρε νέα απόφαση διαγραφής του Σταθόπουλου, αλλά η ΕΠΣΗ δεν την έλαβε υπόψη και με νέα απόφασή της στις 6/10, απέκλεισε το σωματείο! Ζητάει επιμόνως να αποσυρθεί η αγωγή από το Πρωτοδικείο, αλλά παρά τις προσπάθειες που έκαναν στην Πρόοδο στην κατεύθυνση αυτή δεν πέτυχαν τίποτε!

 

Ένα φτωχό πρωτάθλημα

Με δέκα ομάδες τελικά θα διεξαχθεί το «μικρό» πρωτάθλημα της Ηλείας. Ιστορικά σωματεία, δεν υπάρχουν πλέον στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Η κρίση της εποχής του μνημονίου διαλύει τα σωματεία. Οι οικονομική κρίση μαστίζει τις μικρές κοινωνίες των χωριών και πλέον δεν υπάρχουν οικονομικοί παράγοντες να βάλουν το χέρι στην τσέπη!

*Στη Γ΄ τοπική δεν μετέχει ο ιστορικός Ήφαιστος (Βουνάργου). Ο Α.Ο. Κουτσοχέρας που υποβιβάστηκε πέρυσι. Ο Απόλλων Γαστούνης που έχει παίξει ακόμη και Α΄ τοπική, επί εποχής Καραμιχάλη. Ο Α.Ο. Ανδρίτσαινας, τα Λεστέικα και η Δόξα Αγ. Μαύρας. Ούτε ο διάττοντας αστέρας ΕΑΠ Ηλείας που δημιουργήθηκε πέρυσι, έπαιξε για ένα γύρο και αποσύρθηκε!

*Αυτές οι ομάδες δύσκολα θα δραστηριοποιηθούν στο μέλλον, γιατί η Διοργανώτρια δεν κάνει κάτι γι’ αυτές…

 

Προκρίθηκαν τρεις Β΄ Κατηγορίας

Εννέα σωματεία Β΄ Κατηγορίας δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο. Από αυτά προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση τα τρία (Φίλιππος, Ίφιτος, Αργοναύτης). Ο Φίλιππος Ανδραβίδας τα έβαλε με δύο ομάδες Α1 (Λεχαινά, Κουρτέσι) και μία Α2 (Αχιλλέας) και προκρίθηκε πρώτος, μετά από σπουδαίες εμφανίσεις! Ο Αργοναύτης Κατακόλου προκρίθηκε δεύτερος μετά τη Νίκη Τραγανού. Είχε αντιπάλους τον Αετό Αλποχωρίου και τους Λέοντες από την Α2. Τέλος, ο Ίφιτος Καλυβίων προκρίθηκε, μετά τον Ολυμπιακό Σαβαλίων, αφού νίκησε τη Θύελλα Καρδαμά στον πιο εύκολο όμιλο (ήταν και ο Αμπελόκαμπος).

 

Την «έπεσαν» στο Σελίμο

Καλαματιανοί φίλαθλοι που ακολούθησαν τη «Μαύρη» στον Πύργο (ήταν λίγοι και διασκορπισμένοι στις κερκίδες) σταμάτησαν για καφέ στη Ζαχάρω. Εκεί κατέβηκε και ο Λάκωνας διαιτητής, Σπύρος Σελίμος, με τους βοηθούς του. Μόλις τους είδαν τους την «έπεσαν» κατά το κοινώς λεγόμενο.

*Ειπώθηκε μάλιστα πως το χέρι το έκανε ο Κολόκας και όχι ο Καντούτσης (άλλο και τούτο!). Οι βοηθοί ήταν ο Χαραλαμπόπουλος (Αρκαδίας), ο οποίος αν και ανήκει στη Β΄ Εθνική έκανε αρκετά λάθη. Ο άλλος άλλαξε. Τον αρχικά ορισθέντα Ιωσήφ Νίκα (Αρκαδίας)αντικατέστησε ο Χατζημανώλης (Λακωνίας).

 

Δουλειές του ποδαριού

Καταγγελία στη στήλη έκανε φίλος αναγνώστης. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, τότε που γίνονται οι συνελεύσεις, σε σωματείο Β΄ τοπικής του δήμου Πύργου, δεν έγινε καμία συνέλευση. Μαζεύτηκαν πέντε πρόσωπα ένα βράδυ σε μια αίθουσα κι έβγαλαν συμβούλιο! «Τους ζήτησα να μπω κι εγώ μέσα. Μου απάντησαν ναι, αλλά αργότερα στην ανακοίνωση της σύνθεσης του Δ.Σ., απουσίαζα».

Έτσι γίνεται σε αρκετά σωματεία. Δεν ξέρουμε αν τηρούν και τα προβλεπόμενα βιβλία. Γιατί, τα ελέγχει κανείς; Εδώ στις εκλογές της ΕΠΣ οι υποψήφιοι (αρκετοί υποψήφιοι) έπαιρναν βεβαίωση μέλους από γειτονικά ή τυχαία σωματεία. Διοικητικά τα σωματεία, εκτός εξαιρέσεων, δεν υπάρχουν.

 

Μάθημα στους διαιτητές

Στη δευτεριάτικη επιμορφωτική των Διαιτητών, εκεί κάτω στο Ενωσιακό γήπεδο, δίδαξε ο παλαίμαχος διαιτητής και νυν σύμβουλος του προέδρου Άρη σε διαιτητικά θέματα, Αντώνης Καραγιάννης. Το θέμα του ήταν θέση διαιτητή και βοηθού στον αγωνιστικό χώρο. Πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό, γιατί απ΄ αυτό εξαρτώνται οι σωστές αποφάσεις σε έναν αγώνα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος