FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Οι «μπλε» ενισχύθηκαν με γκαρντ

Ημερομηνία: 28-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αιφνιδίασε ευχάριστα η διοίκηση της ΚΑΕ Κόροιβος, αφού εξασφάλισε με τη λήξη του έτους μια νέα μεταγραφή. Περιμέναμε, ίσως, ένα νέο ψηλό, αλλά οι διοικούντες προτίμησαν ακόμη ένα γκαρντ, ώστε να ενισχύσουν έτι περισσότερο την περιφέρεια. Είναι ο 28χρονος Αμερικανός Τράβις Κον, με καλό ύψος για γκαρντ (1.88), ο οποίος από το βιογραφικό του παρουσιάζεται ως ένας καλός παραγωγικός παίκτης. Έχει παίξει για τρία χρόνια στην Ευρώπη (Ισλανδία, Κύπρο, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ιταλία). Θα τον δούμε πιθανώς με τον Προμηθέα το Σάββατο στην Ήλιδα, όπου διαιτητές ορίστηκαν οι Π. Αναστόπουλος, Ανδρικόπουλος, Τζαφλέρης.

 

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Νίκη

Όπως γράφαμε ανήμερα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, η Νίκη Τραγανού είναι πρωταθλήτρια χειμώνα. Δεν την πτόησε η ισοπαλία στην Παλαιά Μανολάδα. Άλλωστε η Προοδευτική είναι μια πολύ καλή ομάδα που πασχίζει να μπει στην τετράδα. Μην ξεχνάμε, πως πέρυσι στον πρώτο γύρο, είχε νικήσει τον Πανηλειακό, στη μοναδική του ήττα στον πρώτο γύρο. Η Νίκη ολοκλήρωσε με 13 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα (στα Μακρίσια) τον πρώτο γύρο και θα είναι σίγουρα πρώτη τον Απρίλη. Δεν υπάρχει ομάδα να την απειλήσει.

*Στο παιχνίδι ζήτησε στο 92΄ να κατακυρωθεί ένα γκολ του Δ. Κολοτούρου αλλά ο αρμόδιος βοηθός Δουλαβέρης σήκωσε σημαιάκι για οφσάιντ. Ο Θεός και υ ψυχή του.

*Σ’ αυτό το παιχνίδι ο Γαργαρώνης ήταν εξαιρετικός καθώς και οι Παρασκευόπουλος, Δ. Κολοτούρος.

 

Φουλ του άσου στα Σαβάλια

Για το παιχνίδι Ολυμπιακού (Σαβαλίων)-Δόξας είχα σχολιάσει πως επρόκειτο για μεγάλο ντέρμπι. Μάλιστα θεωρούσα τους παίκτες του κουρασμένους από την προσπάθεια στο εξ αναβολής παιχνίδι  με τον Α.Ο. Ξενοφών την Τετάρτη. Όπως βλέπετε όμως κάτι τέτοια δεν ισχύουν. Στα ντέρμπι μιλάει η καρδιά και η ψυχή. Έτσι, μέσα σε οχτώ λεπτά «καθάρισαν» οι γηπεδούχοι, ενώ δεν ακούστηκαν τα κανόνια του Γούρμου. Μεγάλη νίκη και χωρίς τον Τσουκαλά και οι Σαβαλαίοι μέσα στην τετράδα.

 

Μαέστρος ο Γκρίλλας

Ο Νίκος Γκρίλλας καθοδηγεί τον Ενιπέα στα υψηλά κλιμάκια και βλέπουν όλοι μαζί τετράδα. Η Α.Ε. Πηνείας πλήρωσε με εξάρα την επιθυμία της να μπει στην Α΄ τοπική από το… παράθυρο. Και τούτο, διότι με δεδομένα τα βαθμολογικά κριτήρια και με την παρούσα κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα, υποβιβάζεται απευθείας!

*Ο κόουτς Γκρίλλας σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου με τον Πανηλειακό δεν είχε τον Τριανταφύλλη (κάρτες) και τον 17χρονο Τριανταφυλλίδη. Όλοι οι άλλοι ήταν στη διάθεσή του και η νίκη με 6-0 στο Καραλέτσι ήταν από τις μεγαλύτερες σ’ έκταση σκορ φέτος. Εκεί μέσα ο Ξενοφών είχε νικήσει 7-1. Ο Ενιπέας δεν υστέρησε. Δύο γκολ ο νεαρός Καραχάλιος!  Πάντως για ένα πόντο στο κλείσιμο του γύρου είναι ελάχιστα εκτός τετράδας.

 

Διπλό τα Μακρίσια

Το είχαμε προβλέψει πως ο Α.Ο. Μακρίσια μπορούσε να φέρει διπλό στη Σπιάντζα, απέναντι στη Θύελλα, όπως έγινε. Ένα γκολ έκρινε  τη συνάντηση. Το πέτυχε ο εκ Καλλικώμου Γιώργος Ηλιόπουλος από δημιουργία του Μούτσου. Ο Φώντας Μοσχογιάννης έτσι συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες νίκες αφότου ανέλαβε την ομάδα του Βρέτταρου. Όπως δε μας έλεγε αυτόπτης μάρτυρας αθλητικογράφος, η νίκη του Α.Ο.Μ. ήρθε με κόντρα διαιτησία, αφού ο ρέφερι Σταυρόπουλος έκανε επιλεκτική χρήση της κίτρινης κάρτας με αποτέλεσμα να την πληρώσει ο εξαιρετικός παίκτης Άγγελος Μούτσος.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Η τελευταία αγωνιστική της Α΄ τοπικής δεν περιλάμβανε  κάποιες ηχηρές εκπλήξεις. Στην κυριολεξία ούτε μία. Ο κερδισμένος της ημέρας ήταν ο ΑΠΟ Κουρτέσι με τη νίκη 1-0 επί του Αλφειού, ο οποίος δεν λέει να συνέλθει. Ορισμένοι τη θεώρησαν νίκη παραμονής. Όχι ακριβώς, γιατί πάντα εμφωλεύει ο κίνδυνος υποβιβασμού μιας ομάδας από τη Γ΄ Εθνική, γεγονός που όλοι απευχόμαστε, γι’ αυτό για να ησυχάσουν οι ομάδες πρέπει να περάσει λίγος καιρός.

*Σπουδαία και η επικράτηση του Ολυμπιακού Ζαχάρως επί του Α.Ο. Χάβαρι. Δείχνει ότι η ομάδα της Επαρχίας Ολυμπίας έχει πάρει τα πάνω της. Αναμενόμενο το 1-1 ανάμεσα στα Καβάσιλα και τα Λεχαινά. Αυτές οι δύο ομάδες πρέπει να είναι ανήσυχες.

 

Τα πρώτα ονόματα

Τα πρώτα ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη κυκλοφόρησαν. Θα κυκλοφορήσουν κι άλλα τις επόμενες μέρες. Πολλά ονόματα. Θα γίνει ένας μικρός χαμός. Θα ξεπεράσουν τα 100 ονόματα οι μετακινούμενοι. Κάθε Γενάρη αυτό δε γίνεται;

*Μαζί τους κυκλοφορούν κατά την παράδοση και τα καλλικατζαράκια. Βρισκόμαστε στο Δωδεκαήμερο, αδέρφια! Χρόνια πολλά και πάλι…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος