FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Οι επιτυχίες της γυναικείας ομάδας

Ημερομηνία: 05-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η ομάδα του Πανηλειακού είχε εξαιρετικό συντελεστή τερμάτων (32-12). Σκόρερς αυτών των 31 γκολ (ένα αυτογκόλ) ήταν Κόσοβα 8, Βοΐλα 6, Καπαρέλη 5, Μπιρίτη 3, Κιάμου, Νικολάου από δύο και από 1 γκολ: Γιαννακοπούλου, Μακρή, Κουκουβού, Θέου, Νικολοπούλου.

*Μεγαλύτερη νίκη στη Σπάρτη επί των Καρυάτιδων (4-1). Ακολούθησαν οι επίσης μεγάλες νίκες με 3-0 επί των Αβάντων, των Καρυάτιδων στον Πύργο, του Ίκαρου Πετρωτού στην Πάτρα και του Πήγασου στο Θριάσιο.

*Πικρή η ήττα εδώ από την πρωταθλήτρια Αγ. Παρασκευή.

*Η ομάδα δε χρεώθηκε με κόκκινη κάρτα κι αυτό είναι έργο των προπονητών. Τρεις κίτρινες χρεώθηκε η Παναγιώτα Δημοπούλου και από δύο οι Μπιρίτη, Παρασκευοπούλου, Κόσοβα.

 

Το δυναμικό της ομάδας

Το δυναμικό της ομάδας αποτέλεσαν 24 παίκτριες συνολικά. Πέραν των πέντε που αναφέραμε πως ήρθαν την τελευταία μέρα του Γενάρη ήταν και οι Εύα Καπαρέλη, Ασπασία Μπιρίτη (υπαρχηγός), Χρύσα Βοΐλα, Παναγιώτα Δημοπούλου (αρχηγός), Ελένη Κουκουβού (υπαρχηγός), Βασιλική Μιχαλοπούλου, Χριστιάνα Κιάμου (αποχώρησε το Γενάρη στην Καρδίτσα-Α΄ Εθνική), Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Κολοβού Δάφνη και Μυρτώ, Δήμητρα Διονυσοπούλου, Γωγώ Νικολοπούλου και Δήμητρα, Γιώτα Παναγοπούλου, Διονυσία Παπαγιαννακοπούλου, Ιωάννα Τσουρούλη, Μαρία Φεφλέ, Μαρία Κουτουζή, Διονυσία Παπαχριστοπούλου.

*Κορυφαίες κατά τη γνώμη μας οι Κουκουβού, Βοΐλα, Καπαρέλη και προπάντων η Μπιρίτη και η Κόσοβα.

*Πέραν του προπονητή, Κώστα Μπακάλη, του βοηθού Γιάννη Γκότση, του φροντιστή Γιώργου Μώρου, εδώ πρέπει να αναφέρουμε και το χρηματοδότη-χορηγό της ομάδας, Γιώργο Παπαδόπουλο. Και του χρόνου καλύτερα!

 

Η άκρα δικαιοσύνη, άκρα αδικία

Όσοι περίμεναν μια καλύτερη απόφαση από την Πειθαρχική της ΕΠΟ στην περίπτωση του διακοπέντα αγώνα Αστέρα-Ηροδότου, ανάμεσα στους οποίους κι ο υπογράφων, διαψεύστηκαν οικτρώς. Η Πειθαρχική «χτυπάει» αδίστακτα και αυστηρότατα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Καμία σχέση με τις Πειθαρχικές της Σουπερλίγκας και της λεγόμενης Φούτμπολ Λιγκ. Πόρρω απέχουν οι δύο Επιτροπές.

Οι «βυσσινί» χτυπήθηκαν ανελέητα, με σκληρότητα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό! Δεν υπάρχει αυτό. Η άκρα δικαιοσύνη, άκρα αδικία που λέγανε σοφά οι πρόγονοί μας!

*Πού βρέθηκαν οι επιπλέον δύο βαθμοί, πέραν των τριών; Για δυσφήμηση του αθλήματος. Πού στηρίζεται αυτό; Έκαναν κάτι οι ποδοσφαιριστές; Έκανε κάτι ο προπονητής;

*Πού βρέθηκαν οι τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών; Έκαναν κάτι οι φίλαθλοι; Γράφτηκε κάτι στο φύλλο αγώνα γι’ αυτούς; Όχι. Κι όμως! Όλοι περιμένουμε από την Εφέσων μια δικαιότερη απόφαση. Τουλάχιστον στις αγωνιστικές χωρίς φιλάθλους και στη δυσφήμηση του αθλήματος…

 

Μόνιμος πρωταγωνιστής

Ο Ξενοφών πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο τοπικό ποδόσφαιρο. Πέρυσι τερμάτισε τέταρτος. Φέτος τερμάτισε τρίτος. Όμως και τις δύο χρονιές, δεν έπαιξε στον τελικό. Πάντα διαθέτει ισχυρό Δ.Σ.. Φέτος πρόεδρος ανέλαβε πάλι ο Ι. Βλαχόπουλος και προπονητής ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

*Η ομάδα πέτυχε 20 νίκες, 6 ισοπαλίες κι έχασε 4 φορές από τις οποίες η μία στα χαρτιά! Πράγματι η ομάδα, ενώ στην πρεμιέρα του β΄ γύρου κατήγαγε μεγάλη νίκη στο Τραγανό με 1-0, εντούτοις το παιχνίδι χάθηκε στα χαρτιά, αφού η Νίκη έκανε ένσταση για τον ποδοσφαιριστή Λώλη, την  οποία κέρδισε!

*Αν η ομάδα είχε τους 6 βαθμούς, θα τερμάτιζε δεύτερη και θα έπαιζε στον τελικό! Είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και την τρίτη καλύτερη άμυνα. Η ομάδα από την Κρέστενα ήταν σπουδαία, αλλά κάπου ξεθύμανε ή κουράστηκε, λόγω τελικού Κυπέλλου και στα πλέι-οφ παρουσιάστηκε εξουθενωμένη. Έχασε το Κύπελλο από τον Αστέρα μετά από εξαιρετική εμφάνιση στο μεγάλο τελικό του Σταδίου Πύργου.

*Ο κόσμος της Κρέστενας στήριξε την ομάδα με θέρμη και ήταν ο δωδέκατος παίκτης της. Σε ορισμένα παιχνίδια, όπως στο ιστορικό με τον γειτονικό Α.Ο. Μακρισίων, ήταν καταλυτική η παρουσία του.

 

Ο πρώτος σκόρερ

Πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά κι ολόκληρου του πρωταθλήματος ήταν ο Πάρης Κωνσταντόπουλος με 21 γκολ. Ακολούθησαν ο Φώτης Παναγόπουλος με 15 γκολ, Μπακατσέλος 10, Μιλοσέσκι 6, Αναμουρλίδης 4, Σάββας 4, Μάριος Παναγόπουλος 2, Αλεξόπουλος 2, από ένα Γαλανόπουλος, Ζαπάντης, Τ. Κουτσογιαννάκης, Μυλωνάς, Μαντζαράπης.

*Πρωτοκορυφαίος παίκτης ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι που πάνω του χτίστηκε, στηρίχτηκε όλη η ομάδα. Ο Πάρης στη δεύτερη χρονιά του στον Ξενοφώντα, ο Πλατανίτης, ο οποίος καθιερώθηκε, ο Δημάκης παρά τον τραυματισμό του κι ο Μπακατσέλος με το Γαλανόπουλο.

 

«Βελούδινο» διαζύγιο

Έπειτα από πολλά χρόνια συνεργασίας, από τα οποία δύο στην προπονητική, ο Ξενοφών και ο Ντίνος Παναγιωτακόπουλος θα πάρουν χωριστούς δρόμους. Ο Ντίνος ευχαρίστησε πρώτος και η διοίκηση της ομάδας της Κρέστενας ακολούθησε και οι δύο πλευρές όδευσαν προς ένα… βελούδινο διαζύγιο, γεμάτο ευχές…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος