FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Να «καθαρίσει» την Αχαϊκή

Ημερομηνία: 08-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Τρεις βαθμούς χωρίζουν τον Πανηλειακό από την σκληροτράχηλη Αχαϊκή. Ζόρικο, λοιπόν, το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στην ομάδα του Γαβριλόπουλου, η οποία γκέλαρε την προηγούμενη με την Πύλο. Καμία σχέση όμως εκείνο το παιχνίδι με το μεθαυριανό στον Πύργο. Με νίκη ο Πανηλειακός θα κάνει άλμα προς τα άνω κι όλοι περιμένουν πως θα την πετύχει. Άλλωστε, μακριά από την Κ. Αχαγιά, η ομάδα της Αχαϊκής έχει δύο ισοπαλίες (με Αστέρα, Ζάκυνθο) ενώ έχει χάσει σε Καλαμάτα, Τρίπολη. Ρέφερι ο Αγγελάκος (Αρκαδίας), ο οποίος είναι έμπειρος, καθώς βρίσκεται τέταρτη περίοδο στην κατηγορία.

 

Μάχη στους μακρινούς Μολάους

Μεγάλο ταξίδι κάνουν οι πρωτοπόροι του ομίλου στη Νότια Λακωνία, όπου στο γήπεδο Μολάων (Επαρχία Επιδαύρου Λιμηράς) θα παίξουν με το δυνατό Αστέρα Βλαχιώτη. Έχει ταλαιπωρηθεί η ομάδα του Βλαχιώτη με το γηπεδικό φέτος κι εντός έχει δύο ισοπαλίες (Πανηλειακός, Καλαμάτα) και δύο νίκες (Ληξούρι, Βραχνέικα). Δυνατό τεστ για τους «βυσσινί» που θα παίξουν χωρίς το Ρόβα, αλλά υπάρχουν ισάξιοι αντικαταστάτες. Εκτός έδρας ο Αστέρας Αμαλιάδας έχει νίκη σε Τρίπολη, Λεωνίδιο και ήττα στον Πύργο που όλοι θυμούνται πώς και πότε σημειώθηκε. Αξιολογημένο το παιχνίδι καθώς θα σφυρίξει ο Μανούχος από τον  πίνακα Β΄ Εθνικής (Αργολίδας).

 

Νίκη εξάπαντος ο Παμβουπρασιακός

Λαβωμένος από την ήττα στην Αμαλιάδα που σημειώθηκε στα χασομέρια του αγώνα ο Παμβουπρασιακός, θέλει μόνο τη νίκη στο παιχνίδι με το ουραγό Λεωνίδιο (καμία νίκη, ισοπαλία, οχτώ ήττες και συντελεστής τερμάτων 2-21). Εξάπαντος νίκη, έστω και με απόντες τους Ντόμα, Ανδριέλο (λόγω κίτρινου πυρετού). Υπάρχουν όμως παίκτες, να τους αντικαταστήσουν. Ο Ηλίας Φωτόπουλος ξέρει πώς. Στόχος η νίκη, άλλωστε υπάρχει το παράδειγμα με Παναρκαδικό και Διαγόρα που υπέκυψαν στη Βάρδα! Σφυρίζει ο ρέφερι Κουφογιάννης από την Άμφισσα, δύο χρόνια στον πίνακα Γ΄ Εθνικής.

 

Νέα γκέλα στις Μικτές

Γκέλαραν οι Παίδες της Ηλείας προχτές στο Ενωσιακό, όντας «άσφαιροι» απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Ζακύνθου. Τώρα πώς έγινε αυτό το γνωρίζουν μόνο οι υπεύθυνοι, με δεδομένο ότι η ομάδα αυτή είχε κερδίσει 2-0 στο νησί! Αφάνταστα δυσκολεύτηκαν και οι Νέοι, που έπαιξαν χωρίς το Τσιγγούνη (εκτίει ποινή τριών αγωνιστικών), οι οποίοι είχαν επικρατήσει 3-1 εκτός έδρας.

 

Δύο από τη Β΄ Εθνική

Σφίξανε ως φαίνεται τα… γάλατα στον 5ο Όμιλο και η ΚΕΔ/ΕΠΟ χρησιμοποιεί αυτή την 9η αγωνιστική δύο διαιτητές από τον πίνακα Β΄ Εθνικής σε ισάριθμα παιχνίδια. Είναι και οι δύο από την Αργολίδα. Ο Ρατσιάτος σφυρίζει Βραχνέικα-Καλαμάτα και ο Μανούχος τον Αστέρα με το συνώνυμο τον Βλαχιώτη.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Με χρωστούμενο το ντέρμπι Ολυμπιακός Σαβαλίων-Ξενοφών από τη 12η αγωνιστική, το οποίο δεν πρόκειται να γίνει ούτε την επόμενη Τετάρτη, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής, με το πρόγραμμα της 13ης (γρουσούζικης) αγωνιστικής.

*Προβλέπονται τρία τουλάχιστον διπλά. Θα έρθουν από τα Σαβάλια (στο Κουρτέσι), από τη Δόξα (στα Καβάσιλα) και κάπου αλλού που κι εσείς φαντάζεστε!

*Υπάρχει ένας άσος στάνταρ (Θύελλα-Πηνεία). Σιγά μην αφήσει την ευκαιρία  η ομάδα του Λάκη Αθανασόπουλου να μείνει ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα! Πολύ ενδιαφέρον παιχνιδάκι στο Χάβαρι (Α.Ο.Χ.-Α.Ο.Μ.). Με νέο προπονητή τα Μακρίσια, πάνε για κάτι καλό. Θα δούμε…

 

Χάος κυπελλικό

Μπορεί να μας πει κάποιος από τη Διοργανώτρια, ποια σημασία είχαν τα παιχνίδια που έγιναν προχτές για το Κύπελλο; Έγιναν για να προπονηθούν οι ομάδες ή για να ξοδέψουν κάποια χρήματα από τον προϋπολογισμό τους;

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Σε συνέχεια όσων γράψαμε χτες στη στήλη, πληροφορηθήκαμε πως ο σύμβουλος του Άρη Κουλούρη σε θέματα διαιτησίας, Αντώνης Καραγιάννης, υπέβαλε παραίτηση από τη θέση αυτή. Επικαλείται κάποιους λόγους που έχουν σχέση με φόρτο εργασίας, αν δεν είναι προσωπικοί. Αυτή η ενέργεια κάτι δείχνει σχετικά με την όλη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο.

*Για να βγάλει οδηγία ο Μάνθος, σχετικά με τα αναγραφόμενα  στο Φ.Α. διακοπέντων αγώνων, φανταζόμαστε τι ασχετοσύνη έχουν κάποιοι διαιτητές.

*Ο Νίκος Σταυρόπουλος σφυρίζει την Κυριακή Τσικλητήρας-Ληξούρι, με βοηθούς τους Λιάπη, Καραμέρο. Είναι το τέταρτο φετινό παιχνίδι του Καβασιλαίου ρέφερι.

*Ο Άγγελος Πήττας εξάλλου πάει Γιάννενα, στον αγώνα Γιάννενα-Λαμία. Είναι το τέταρτο φετινό του ως βοηθός στη Σουπερλίγκα.

*Κλείνουμε με δύο παρατηρητές διαιτησίας που ορίστηκαν στη Γ΄ Εθνική. Είναι ο Ρουμπάνης (Ερμής Κιβερίου-Τριγλία) και ο Γιαννόπουλος (Παναρκαδικός-Ζάκυνθος).

 

Μη εν ενεργεία ο Μάριος

Ο Μάριος Λαμπρόπουλος που φέτος καρατομήθηκε από τη Σουπερλίγκα, μετά από ώριμη σκέψη και σωστή, κατά τη γνώμη μας, έκανε δήλωση μη εν ενεργεία και τίθεται στη διάθεση της Επιτροπής Διαιτησίας. Σημειωτέον ότι ως τώρα, δεν έχει σφυρίξει φέτος στο τοπικό.

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος