FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μόνοι αήττητοι Καλαμάτα, Βλαχιώτης

Ημερομηνία: 22-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η έβδομη αγωνιστική του 5ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής είχε πολλές συγκινήσεις. Έχουμε διανύσει περίπου το 1/3 του πρωταθλήματος. Υπολείπονται τέσσερις αγωνιστικές για τη λήξη του α΄ γύρου. Ήδη δύο μνηστήρες του τίτλου, ο Αστέρας Βλαχιώτη και η Καλαμάτα (οι μόνοι αήττητοι ως τώρα) πλησίασαν τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας που γνώρισε προχτές την πρώτη του ήττα.

*Μεγάλο κάζο έπαθε η «Μαύρη» στο Ληξούρι. Δεν μπόρεσε να νικήσει, ενώ δέχτηκε για πρώτη φορά γκολ! Η ισοπαλία αυτή απέδειξε πως όλες οι ομάδες παλεύουν και θα συνεχίσουν έτσι. Ακόμη και το Λεωνίδιο πάλεψε στην Κ. Αχαγιά κι έχασε μόνο 2-1.

*Έμεινε πίσω αρκετά ο Τσικλητήρας Πύλου, αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τη Ζάκυνθο (0-0).

*Μεγάλη νίκη και του Βλαχιώτη στην Τρίπολη, όπου νίκησε τον Παναρκαδικό με ανατροπή στο σκορ (1-2).

*Η συνέχεια αναμένεται μ’ έκδηλο ενδιαφέρον. Στον πίνακα των σκόρερς προηγείται ο Κέρι του Αστέρα με 9 γκολ και ακολουθεί ο Κρεββατάς του Πανηλειακού με 5 γκολ.

 

Οι οργανωμένοι του Πανηλειακού

«Έκλεψαν την παράσταση στο «Μαρακανά» οι οργανωμένοι του Πανηλειακού στον αγώνα με τον Αστέρα. Πανό, φωνές, τραγούδι, ιαχές που έδωσαν ψυχική δύναμη και πάθος στους παίκτες…

 

«Η ανάπαυση του πολεμιστή»

Αυτός είναι ο τίτλος μιας παλιάς κινηματογραφικής ταινίας που είχε προβληθεί στα εφηβικά μου χρόνια. Ταιριάζει απόλυτα με τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής στον 5ο Όμιλο και όχι μόνον, έτσι ώστε οι ανισομερείς όμιλοι να συμβαδίζουν. Έτσι, οι ομάδες θα εκκινήσουν σε 15 μέρες με το δεύτερο ηλειακό ντέρμπι, Αστέρας-Παμβουπρασιακός.

 

Τρία τα διπλά

Τρία ήταν τα διπλά στον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής κατά τη δέκατη αγωνιστική. Και τα τρία τα είχε προβλέψει η στήλη. Το ένα ήρθε στο ντέρμπι της αγωνιστικής από τη Νίκη στα Σαβάλια. Το δεύτερο από το Χάβαρι στο Κουρτέσι που είχαμε γράψει πως πρόκειται για ανοιχτό παιχνίδι. Το τρίτο ήρθε από τον Ολυμπιακό Ζαχάρως στο ντέρμπι της Επαρχίας Ολυμπίας.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Δέκατη αγωνιστική στο πρωτάθλημα και η επιτυχία της Νίκης στα Σαβάλια επισκίασε κάθε άλλο αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός υποχώρησε στην τρίτη θέση και θα χρειαστεί προσπάθεια να μείνει στην τετράδα στη συνέχεια. Απειλείται από τρεις ομάδες.

*Η ομάδα των Σαβαλίων έπεσε με αυτογκόλ, αλλά κατά γενική ομολογία οι Τραγαναίοι ήταν καλύτεροι.

*Από τα αποτελέσματα ξεχωρίζει η νίκη της Θύελλας στη Σπιάντζα, όπου επικράτησε κατά κράτος της Προοδευτικής, παρά το γεγονός ότι έπαιξε με δέκα για μία ώρα, γιατί ο Έλιοτ αποβλήθηκε-δεύτερη κίτρινη-για θέατρο!

*Πολλές φορές έχουμε σχολιάσει αυτό το σφύριγμα των διαιτητών για «θέατρο». Πώς ακριβώς σκέφτονται και το αποφασίζουν; Έχουν σπουδάσει ψυχολόγοι; Είναι καλοί διαιτητές, γιατί δημιουργούν «πράγματα»; Όταν μάλιστα οι αντίπαλοι έχουν κάνει πέναλτι!

*Μερικά χαρακτηριστικά της αγωνιστικής: Η Ζαχάρω και το Χάβαρι πέτυχαν την πρώτη νίκη τους εκτός έδρας! Πρώτη ισοπαλία για φέτος για τον Α.Ο. Μακρίσια, τον Ηλειακό και την Α.Ε. Πηνείας!

*Φωνές από τα Μακρίσια για την ισοφάριση στη Ν.Μανολάδα. Ο Βρέτταρος ωρύεται για υπερβολική καθυστέρηση… Άραγε να έχει δίκιο;

 

Βρόντηξαν τα κανόνια

Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον γκολεαδόρ, Φώτη Παναγόπουλο, ο Α.Ο. Ξενοφών «τσάκισε» στην Κρέστενα τον Ατρόμητο Καβασίλων με 7-1. Ο στράικερ του Ξενοφώντα για δεύτερη φορά φέτος έκανε καρέ τερμάτων και οδηγεί την κούρσα των σκόρερς στην κατηγορία με 12 γκολ.

*Οι γηπεδούχοι με κορυφαίους τους Αναμουρλίδη, Αλεξόπουλο, Μιλοσέσκι, Κωνσταντόπουλο, δίδαξαν επιθετικό ποδόσφαιρο. Έφτασαν έτσι σε μεγάλη νίκη, ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, έχοντας μια ήττα στην πρεμιέρα από τη Νίκη. Δεν το συζητάμε ότι θα είναι στην τετράδα και μη ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Λώλης.

 

Λαχειοφόρος που αξίζει

Η γυναικεία ομάδα του Πανηλειακού, στα πλαίσια της ενίσχυσής της, κυκλοφορεί λαχειοφόρο με έπαθλο ένα μηχανάκι σκούτερ. Αξία λαχνού ένα ευρώ. Αξίζει να ενισχύσουμε αυτή την προσπάθεια και να υπενθυμίσουμε  πως την ερχόμενη Κυριακή στις 3μ.μ. στο Στάδιο, η γυναικεία ομάδα θα παίξει με τις Καρυάτιδες Σπάρτης.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος