FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Με σύμμαχο την παράδοση ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 17-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σε καλό… φεγγάρι βρίσκονται τόσο ο Κόροιβος όσο και το Λαύριο που συγκρούονται αύριο το απόγευμα στην Ήλιδα. Μιλάμε για σπουδαία συνάντηση για το μέλλον των «μπλε» στα σαλόνια. Τρεις νίκες έχει κάθε ομάδα και το Λαύριο έχει επικρατήσει στο Ρέθυμνο, κατακτώντας μεγάλη νίκη. Έτσι, το παιχνίδι στο κλειστό της Αμαλιάδας αποκτά μεγάλη σημασία για τη συνέχεια.

*Στόχος των «μπλε» μία ακόμη νίκη, ώστε ο στόχος της παραμονής να είναι εγγύτερα. Η μέχρι τώρα εικόνα του Κοροίβου είναι θετική κι αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.

*Η προϊστορία λέει πως το Λαύριο είναι στα σαλόνια δύο περιόδους. Πέρυσι στην Αμαλιάδα οι «μπλε» επικράτησαν στην παράταση (89-86). Πρόπερσι είχαν πάλι νικήσει την τελευταία αγωνιστική (89-69), ενώ την περίοδο 2013-2014 στην Α2 ο Κόροιβος ήταν και πάλι νικητής (73-50). Άρα ο Κόροιβος έχει δυνατό σύμμαχό του την προϊστορία. Σφυρίζουν οι Καρακατσούνης, Δεσλής, Μαγκλογιάννης.

 

Μεγάλο ντέρμπι στον Πύργο

Το μεγάλο παιχνίδι Πανηλειακού-Αστέρα κυριαρχεί κατά την έβδομη αγωνιστική του 5ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Πάντα οι αγώνες των δύο ομάδων από ίδρυσής τους συγκινούν μεγάλες μάζες φιλάθλων. Έτσι θα γίνει και τώρα. Η διαφορά είναι πως το «Μαρακανά» δεν πρόκειται να γεμίσει. Πέρασε ανεπιστρεπτί εκείνη η εποχή που τα γήπεδα γέμιζαν φίσκα.

*Ο Πανηλειακός έχει τα προβλήματά του και θα δούμε τι θα γίνει με Νιφορόπουλο-Σωτηρόπουλο.

*Αντίθετα ο Αστέρας είναι πρωτοπόρος κι έχει το μομέντουμ. Όμως αυτό πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο.

*Σφυρίζει ο Βεργέτης (Αρκαδίας) από τον πίνακα Γ΄ Εθνικής καθώς η ΚΕΔ δεν αξιολόγησε-κακώς- το ηλειακό ντέρμπι. Πάλι δε καλά που δεν έβαλε Ηλείο ρέφερι να το σφυρίξει! Προσωπικά, καμία εμπιστοσύνη δεν έχω στον Αρκάδα διαιτητή!

 

Πήρε πρόκριση με τα… μωρά

Με δέκα μικρούς στη σύνθεση ο Πανηλειακός νίκησε 7-0 το συμπαθή Αργοναύτη στη Σπιάντζα και πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο, ανεξάρτητα του αποτελέσματος στο τρίτο παιχνίδι με τον Ενιπέα. Οι πιτσιρικάδες ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Βάλανε γκολάρες και θαυμάστηκαν από τους λιγοστούς φιλάθλους. Αλάνθαστοι οι Γιαννακόπουλος, Κατελούζος (σκόραρε κιόλας). Ασύλληπτος ο Πρέντι. Θαυμάσιοι οι Κόκκινος, Σπυρόπουλος, Αρβανίτης. Μπράβο τους. Να σημειώσουμε πως ο τερματοφύλακας Πλατής δεν έπιασε ούτε μια φορά τη  μπάλα!

 

Αυτός είναι… τελικός

Για τον Παμβουπρασιακό είναι τελικός ο αγώνας κόντρα στα Βραχνέικα. Εύκολα μπορεί να κάτσει ο άσος στο «Γρ. Καλάκος». Ευκολότερα απ’ όσο έκατσε με τον Παναρκαδικό. Ο Διαγόρας έχει καλή αλλά και τυχερή ομάδα και δεν έχει σχέση με αυτή που είδαμε στα φιλικά. Θα δώσει μεγάλη μάχη η «Μπάρτσα» και είναι κοντά σε μια επιτυχία. Μπορεί να μπει στη μάχη κι ο Σιδέρης.

*Ερωτηματικό ο ρέφερι από τη Σπάρτη, ο Λιάρος. Είναι άπειρος και προχτές σφύριξε  στο Καλαμάτα-Ζάκυνθος. Φέτος μπήκε στον πίνακα Γ΄ Εθνικής και τον στέλνουν να αποδώσει δικαιοσύνη.

 

Η Μαγούλα μεγάλη νίκη

Ο ιστορικός Κένταυρος Μαγούλας νίκησε στα Μακρίσια και πήρε την πρόκριση στο Κύπελλο. Ήταν η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής. Αδύνατον να προβλέψεις αυτή τη νίκη (1-3) όταν μάλιστα η ομάδα του Γιώργου Καριώρη έπαιζε λαβωμένη και χωρίς τον τιμωρημένο Καρβουνιάρη, ενώ σε μια δεδομένη στιγμή αποβλήθηκε και ο Νίκος Αβραμόπουλος!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ποικιλία αγώνων περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής. Φτάνουμε αισίως στο 1/3 του φετινού μαραθωνίου του πρωταθλήματος. Προέχει το ντέρμπι στο γήπεδο Σαβαλίων, Ολυμπιακός κατά Νίκης Τραγανού. Το παιχνίδι αντιμετωπίζεται με τριπλή παραλλαγή.

*Το διπλό μπορεί να εμφανιστεί και στο ντέρμπι αλλά και αλλού. Πού; Για παράδειγμα στο Καραλέτσι, όπου τα Λεχαινά μπορεί να σπάσουν το ρόδι. Ανοιχτό είναι και το παιχνίδι ΑΠΟΚ-Χάβαρι. Σπουδαίο ματς το ντέρμπι της επαρχίας Ολυμπίας, ανάμεσα στον Αλφειό και τον Ολυμπιακό Ζαχάρως.

 

Ξεχώρισε ο Βουργουντζής

Για 60 λεπτά αγωνίστηκε ο νεαρός Γιώργος Βουργουντζής προχτές με την ομάδα του Πανηλειακού. Ξεχώρισε για το μεστό και τεχνικό παιχνίδι του, ενώ πέτυχε κι ένα εξαιρετικό  γκολ. Παραμένει κεφάλαιο για τον Πανηλειακό και η εξέλιξή του είναι αναμενόμενη.

 

Απολύθηκε ο Μπουρλάκης

Η θητεία του 24χρονου μεσοεπιθετικού, Γιάννη Μπουρλάκη έληξε και ο παίκτης είναι πλέον ελεύθερος να βοηθήσει ακόμη περισσότερο τον Πανηλειακό. Προχτές πήρε το απολυτήριό του από τη μονάδα Αεροπορίας του Αράξου και στο β΄ ημίχρονο έπαιξε με την ομάδα για το Κύπελλο.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Ο Νίκος Σταυρόπουλος πήρε το τρίτο φετινό του ορισμό στη Γ΄ Εθνική. Με βοηθούς τους Καραλή, Ασημακόπουλο θα διευθύνουν τον αγώνα Αχαϊκή-Λεωνίδιο. Έχουμε ακόμη δύο ορισμούς παρατηρητών διαιτησίας. Ο Σάκης Γιαννόπουλος θα τσεκάρει το Ρούτση (Κορινθίας) στον αγώνα Παναρκαδικός-Βλαχιώτης και ο Αντώνης Καραγιάννης στον αγώνα Ζευγολατιό-Πέλοπας, το Ρούσσο (Κορινθίας).

 

Ντέρμπι των Μικτών

Μια εβδομάδα πριν τη συνάντησή τους, οι Μικτές Ηλείας και Μεσσηνίας προχώρησαν με ευρείες νίκες εντός έδρας με αντιπάλους την Κεφαλονιά (3-0 και 5-1) και τη Ζάκυνθο (5-0 και 8-0). Το πρώτο παιχνίδι αφορά τους Νέους, το δεύτερο τους Παίδες. Εξυπακούεται ότι οι δύο αγώνες αποτελούν μεγάλα ντέρμπι.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος