FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγαλειώδης, ιστορική νίκη του Κοροίβου

Ημερομηνία: 30-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Για τη μεγάλη ιστορική νίκη του Κοροίβου στο «Αλεξάνδρειο», στο φύλλο της Παρασκευής η στήλη ήταν διάχυτη από συγκρατημένη αισιοδοξία. Γράψαμε για μάχη μέχρι τελικής πτώσης με τον Άρη. Μαντικές ικανότητες δεν έχουμε. Προφήτες μετά Χριστόν δεν υπάρχουν. Όμως ο αθλητικογράφος πολλές φορές εκφράζει τους μύχιους πόθους του. Και η προσέγγιση του αγώνα λάμβανε υπόψη της την κατάσταση που βρισκόταν ο Άρης, η οποία είναι τραγική. Ακόμη και η προϊστορία των ομάδων ήταν λίαν δυσμενής.

*Οι «μπλε» όλα αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν και πήραν μια μεγάλη νίκη απέναντι στο λαό του Άρη που παραληρούσε με φωνές και ζητωκραυγές. Μάλιστα ήταν ευχής έργο το γεγονός ότι η τηλεόραση έδειξε απευθείας το παιχνίδι κι όλοι ζήσαμε τις στιγμές του αγώνα. Τα τρίποντα ήταν μοιρασμένα 6/30 με 7/23. Μοιρασμένα και τα λάθη, με τον Κόροιβο παντού να υπερέχει (14-12).

*Ξεπέρασε στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο και το φαινόμενο Μποχωρίδης που ξαφνικά εμφανίστηκε στο προσκήνιο τότε, αλλά έχασε το τελευταίο σουτ!

 

Κορυφαίος ο ΝτεΚόζι

Πήγαν καλά οι Αμερικανοί στο παιχνίδι. Κι όταν αυτοί πάνε καλά, όλα βαίνουν αίσια. Κορυφαίος ο ΝτεΚόζι. Έπαιξε 33 λεπτά. Είχε 16 πόντους, 6 ριμπάουντ κι ένα λάθος. Φανταστικός και ο Σκουλίδας, που έπαιξε 22 λεπτά, πέτυχε 5 πόντους, αλλά είχε και 5 ριμπάουντ, δύο ασίστ κι ένα λάθος. Ο Γιαννάκης τα έβαλε και με τους διαιτητές, έτσι για να ξεσπάσει.

 

Συνεχίζει με γυναίκα πρόεδρο

Μετά την άτακτη φυγή του Μανιατάκου, ο Αστέρας Βλαχιώτη, που πολλοί τον πήγαιναν για διάλυση, οργανώθηκε! Έκανε γενική συνέλευση κι έβγαλε νέα διοίκηση. Μάλιστα, πρόεδρος ανέλαβε μια γυναίκα, η Ναταλία Ρουμάνου. Μαζεύτηκαν λεφτά, γιατί η περιοχή έχει χρήμα, επειδή είναι γόνιμη και εύφορη και παραγωγική. Πληρώθηκαν οι παίκτες και συνεχίζουν.

*Στη Γ΄ Εθνική προχωράει αήττητη η ομάδα που προπονεί ο Θεόδωρος Γκάτζιος που συνεχίζει μετά τη φυγή του Τσίρκοβιτς. Το φετινό αήττητο ωστόσο του Αστέρα διακόπηκε προχτές, όταν στο πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου έχασε από τον Ολυμπιακό Γυθείου, που είναι πρωτοπόρος στην Α΄ τοπική Λακωνίας, με σκορ 1-0. Να δούμε στη Γ΄ Εθνική πότε θα χάσει ο Βλαχιώτης.

 

Εικόνα διάλυσης

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η «Μαύρη Θύελλα». Φεύγει και ο Καμινιώτης για το Αιγάλεω, ενώ ο Τσουλάκος είναι έτοιμος να υπογράψει στον Πάμισο. Παρόλα αυτά η Καλαμάτα είναι επτάψυχη, αλλά τώρα πρωτάθλημα γιοκ.

 

Θα κάνει έφεση;

Αναμενόμενη ήταν από πολλούς η ένσταση της Νίκης κατά του Α.Ο. Ξενοφών για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Λώλη. Αυτοί κάτι ξέρανε, γιατί επαληθεύτηκαν. Τώρα αναμένεται  μια αντίδραση από το ιστορικό σωματείο της Κρέστενας. Το ερώτημα είναι, αν θα πάνε στην Εφέσεων της ΕΠΟ για να βρούνε το δίκιο τους. Φυσικά και θα ρωτήσουν νομικούς, αν έχουν ελπίδες δικαίωσης, ώστε να προχωρήσουν σε έφεση.

*Το χειρότερο σε αντίθετη περίπτωση είναι ότι δεν μπορούν στο μέλλον, να υπολογίζουν στον ποδοσφαιριστή Λώλη.

 

Πήρε τη ρεβάνς

Πρέπει να ομολογήσω, πως όταν ασχολούμαι με προγνωστικά, δεν λαμβάνω υπόψη μου την προϊστορία. Μαθαίνοντας το Σάββατο πως ο ΑΠΟ Κουρτέσι νίκησε 1-0 τον Ξενοφώντα το θεώρησα μεγάλη έκπληξη, με δεδομένη τη φετινή ισχύ των ομάδων. Όμως ένας φίλος μου είπε πως ο ΑΠΟΚ έχει παράδοση στην έδρα του. Πράγματι την τελευταία τριετία η ομάδα που φέτος προπονεί ο Γιάννης Καραλάγας έχει ισάριθμες νίκες με 4-3, 2-1 και 2-1. Έτσι ο ΑΠΟΚ πέτυχε μια πολύτιμη τέταρτη νίκη, παίρνοντας τη ρεβάνς του 6-0 του πρώτου γύρου.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος, με βοηθούς από άλλη ΕΠΣ σφύριζε στο παιχνίδι, Καλλιθέα-Πανσερραϊκός για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής. Ήταν το τέταρτο φετινό και πιστεύουμε κι αυτό με επιτυχία. Πάει πολύ καλά ο Γιώργος κι έχει 6 ορισμούς ως τέταρτος στη Σουπερλίγκα κι ακόμη ένα στη Γ΄ Εθνική.

*Και στα τοπικά πάει καλά ο ρέφερι από την Αρετή. Μάλιστα στο ματς Κυπέλλου Πανηλειακός-ΠΑΟΒ ήταν άνετος, πειστικός κι έδειξε μόνο μία κίτρινη στον Π. Πολίτη.

*Το έκτο φετινό του παιχνίδι σφύριξε ο Νίκος Σταυρόπουλος. Ήταν Νέος Αμφίλοχος-Αμύνταιο για τον 4ο Όμιλο. Μάλιστα η Επιτροπή Διαιτησίας χρησιμοποίησε και το Σάββατο τον Καβασιλαίο ρέφερι στη Β΄ τοπική και δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό. Βοηθοί του ήταν οι Ασημακόπουλος, Καραμέρος.

*Ακόμη, ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Βασιλάκης, τσέκαρε στην Πάτρα το διαιτητή του αγώνα Νέων, Παναχαϊκής-Παναιγιάλειος.

*Στον Αγ. Φραγκίσκο των ΗΠΑ βρίσκεται ο παλαίμαχος διαιτητής, Νίκος Ρουμπάνης, σε επίσκεψη των παιδιών του.

*Η Επιτροπή Διαιτησίας συνεχίζει να σκίζει οικονομικά τις ομάδες μέσω εξοδολογίων… Κι αυτό το Σαββατοκύριακο έδωσαν ρεσιτάλ.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος