FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγάλη νίκη του Ενιπέα

Ημερομηνία: 22-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μπορεί το παιχνίδι Κυπέλλου Ενιπέα-Πανηλειακού να μην είχε καμία σημασία, αφού και οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί. Ως επίσημο όμως θα γραφεί στην ιστορία, αφού είναι η πρώτη φορά που η ομάδα αυτή νικάει έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Δυστυχώς δε που το παιχνίδι το είδαν λίγοι φίλαθλοι και δη ντόπιοι. Ο Πανηλειακός ξεκίνησε με 4 βασικούς. Όμως και ο Ενιπέας ξεκίνησε με 6 βασικούς. Μόλις όμως ο Γ. Κούτσης στο β΄ μέρος έβαλε άλλους τέσσερις βασικούς, απάντησε ο Ν. Γκρίλλας βάζοντας αργότερα και αυτός τρεις βασικούς. Αυτή η κίνηση οδήγησε τον Ενιπέα στη νίκη με 3-2. Ήταν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για το Νίκο Μπακοβασίλη (Λαμπαδάριο) και τους λοιπούς διοικούντες το σωματείο ενός μικρού χωριού. Θα έχει ενδιαφέρον οι δύο ομάδες να ξανασυναντηθούν στους «8» ή αργότερα.

 

Να τους γίνει μάθημα

Μπορεί να μη μετράει σε τίποτε η προχτεσινή ήττα του Πανηλειακού στο Λαντζόι. Όμως υπάρχει και το ηθικό μέρος. Το παιχνίδι το παράτησαν οι ερυθρόλευκοι. Το είδαν μόνο ως προπόνηση. Όμως και ο προπονητής του Γ. Κούτσης είδε κάποια πράγματα. Ακόμη και οι φίλαθλοι του Πανηλειακού παράτησαν το παιχνίδι και κυρίως οι οργανωμένοι. Ούτε μια σημαία ούτε ένα λάβαρο για την ιστορική ομάδα. Στην ενδεκάδα υπήρχαν και ορισμένα ταλαντούχα παιδιά, όπως ο Κατελούζος και ο Βουργουντζής. Αυτά έμειναν αβοήθητα από τους υπόλοιπους. Άποψή μου είναι ακόμη, ότι δεν έπρεπε να βγει ο Σκοζάι, γιατί δεν ήταν ο χειρότερος…

 

Έμεινε πίσω ο Ξενοφών

Με το προχτεσινό εξ αναβολής παιχνίδι, ο Α.Ο. Ξενοφών συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις του, ενώ στα Σαβάλια στάθηκε κι άτυχος. Ενώ κλείνει ο γύρος είναι μεν μέσα στα πλέι-οφ, αλλά τελευταία οι εμφανίσεις του δεν πείθουν. Το ερχόμενο Σάββατο θα ξέρουμε την ακριβή σειρά και τον ακριβή αριθμό διαφοράς από την πρώτη ομάδα που είναι η Νίκη Τραγανού. Η ομάδα της Κρέστενας θα σταματήσει στους 31 βαθμούς.

*Προχτές στα Σαβάλια σε ένα ακόμη ντέρμπι ήταν πάλι καλύτερος, είχε ευκαιρίες, δεν τις αξιοποίησε. Βέβαια προηγήθηκε με αυτογκόλ των αντιπάλων, αλλά κι αυτός ισοφαρίστηκε στο 92΄. Μάλιστα για ένα 10λεπτο έπαιξε με δέκα (κόκκινη από δεύτερη κίτρινη ο Αναμουρλίδης), γιατί διαμαρτυρήθηκε για φάουλ που δεν υπάρχει!

 

Η Καλαμάτα στον τελικό Κυπέλλου

Με τη ψυχή στο στόμα η «Μαύρη Θύελλα» νίκησε 3-1 στο 93΄ τη Θουρία και πήγε τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πάμισο Μεσσήνης. Θυμίζουμε πως στον πρώτο ημιτελικό η Θουρία είχε νικήσει 2-1. Για να δείτε πώς έγινε. Η Καλαμάτα προηγήθηκε 2-0 αλλά στο 72΄ η Θουρία μείωσε σε 2-1. Έτσι, το παιχνίδι έγινε ροντέο. Αποβλήθηκε ο Ορ. Νικολόπουλος, αλλά στο 93΄ο Καμινιώτης έκανε το 3-1 και έδωσε την πρόκριση. Τριακόσιοι φίλαθλοι είδαν το παιχνίδι το οποίο έγινε «κόλαση»!

 

Στα μέσα Γενάρη η αγωγή

Στα μέσα του Γενάρη του νέου έτους πρόκειται να συζητηθεί και να αποφασιστεί τι θα γίνει με την αγωγή του Πέτρου Σταθόπουλου, ο οποίος με μια σειρά επιχειρημάτων ζητάει ακύρωση των εκλογών του Φλεβάρη 2017. Πρόκειται για εκείνες τις εκλογές-οπερέτα που έγιναν σε διάστημα ενός δεκαημέρου και αιφνιδίασαν τους πάντες.

*Εδώ δεν πρόκειται ούτε επιχειρήματα να προβάλλουμε, ούτε να επαναλάβουμε τα γεγονότα. Αυτά έχουν καταγραφεί και ο καθένας έχει σχηματίσει μια άποψη. Ήδη έχουν κατατεθεί υπομνήματα από την πλευρά της αντιπολίτευσης, στην οποία ηγείται ο παράγοντας Πέτρος Μπηλιώνης και από την πλευρά της ΕΠΣΗ.

*Έχουν καταθέσει και οι μάρτυρες, δύο από πλευράς αντιπολίτευσης και τρεις από πλευράς διοίκησης ΕΠΣΗ. Μιλάμε για τρεχαλητό, απώλεια χρόνου και φυσικά απώλεια χρημάτων για δικηγόρους κλπ.

 

Το πικρό ποτήρι

Ο φάκελος ήδη έχει κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο. Την υπόθεση θα αναλάβει δικαστικός και, όπως ακούγεται, μέσα στο Γενάρη θα αποφασίσει περί του πρακτέου. Λέγεται ότι δεν θα βγει στο ακροατήριο, αλλά ο δικαστής στο γραφείο του, αφού ακούσει τους διαδίκους θα αποφασίσει. Κοντός ψαλμός αλληλούια και θα δούμε ποιος θα πιει το ποτήρι, το πικρό, της αγωγής. Για μια ακόμη φορά πάντως η Διοργανώτρια ΕΠΣΗ σύρεται στα δικαστήρια.

 

Στην πρωτοπορία και η Βρίνα

Ο Κεραυνός Βρίνας είναι στην πρωτοπορία του πρώτου ομίλου της Β΄ Κατηγορίας με το κλείσιμο του πρώτου γύρου. Σε έναν όμιλο πολύ κλειστό έχει ξεφύγει έναν πόντο της ΑΕΚ Πύργου, ενώ ακολουθούν με διαφορά τριών πόντων τρεις ομάδες (Χειμαδιό, Αργοναύτης, Ερμής Πλατάνου) με τον πρώτο να έχει αγώνα λιγότερο στη Βαρβάσαινα. Η ομάδα της Βρίνας έχει 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες (και τις δύο στο γήπεδο Καλλικώμου που χρησιμοποιεί ως έδρα) κι έχει ξεφύγει με βραχεία κεφαλή στη βαθμολογία. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση, αλλά ευάλωτη άμυνα. Πρώτος σκόρερ και του ομίλου είναι ο γνωστός μας από τις μεγαλύτερες κατηγορίες, Σάκης Κηπουρός, με 13 γκολ. Την ομάδα προπονεί ο ποδοσφαιριστής Νίκος Μπριασούλης.

 

Θα οργισθεί η Πειθαρχική

Είναι ανάγκη, ρε αδέρφια, αυτό το ποδόσφαιρο που υπηρετούμε, να καταντάει θέμα στην ΕΠΣ και να πέφτουν «καμπάνες»; Τι θα κάνουμε τώρα, ρε παιδιά, από το Σώστι, που θα οργισθεί η Πειθαρχική και θα ηχήσουν πρόστιμα και αγωνιστικές χριστουγεννιάτικα!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος