FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Κόντρα στην παράδοση ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 10-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μεγάλη έξοδο πραγματοποιεί ο Κόροιβος το Σάββατο. Θα παίξει με την ΑΕΚ σε ένα άκρως δύσκολο παιχνίδι, αφού η Ένωση είναι δυνατή, αλλά πιο κάτω από τους δύο της Ευρωλίγκας. Πρόσφατα «χτύπησε» τον Παναθηναϊκό και μπήκε στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ μόλις προχτές έχασε στη Γαλλία από τη Στρασμπούρ (80-78). Τίποτε δεν είναι εύκολο για τους «μπλε» του Καλαμπάκου και τίποτε δύσκολο, αρκεί οι Αμερικανοί να βρουν ρυθμό.

*Θυμίζουμε ότι πέρυσι η ΑΕΚ είχε νικήσει (89-75) και πρόπερσι (70-49) και πριν τρία χρόνια (76-67). Κόντρα, λοιπόν, στην παράδοση και ο,τι ήθελε προκύψει. Πάντως ο Ντίκερσον θα είναι εκεί.

 

Είναι τελικός στη Βάρδα;

Όλοι οι συνάδελφοι χαρακτηρίζουν τον αγώνα ΠΑΟΒ-Παναρκαδικού ως έναν τελικό. Δηλαδή είναι ένας τελικός Κυπέλλου; Όχι βέβαια. Με τον όρο αυτό θέλουν να χαρακτηρίσουν τη σημασία του αγώνα! Όντως ο αγώνας έχει τεράστια σημασία για τους γηπεδούχους μετά την ήττα στην Κεφαλονιά. Δεν είναι όμως τελικός. Γιατί η ομάδα μπορεί να νικήσει την Κυριακή και να χάσει την επόμενη. Τι χρειάζεται λοιπόν αυτή τη στιγμή ο Παμβουπρασιακός; Χρειάζεται συνέπεια και συνέχεια. Στο παιχνίδι θα σφυρίξει ο Χρονάς (Αχαΐας) που βρίσκεται στον πίνακα Γ΄ Εθνικής δεύτερη χρονιά.

*Πέρυσι ο ΠΑΟΒ είχε νικήσει 1-0.

 

Πρόβα τζενεράλε

Πρόβα ενόψει Βραχνεΐκων έκανε προχτές ο Πανηλειακός στο Επιτάλιο. Ήταν αγώνας για το Κύπελλο μπροστά σε λίγους φιλάθλους, καθώς ο Αλφειός στο τοπικό πρωτάθλημα συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο. Ο Κούτσης άλλαξε την ενδεκάδα κατά 7/11, αλλά άσπρη μέρα δεν είδε στο α΄ ημίχρονο. Αναγκάστηκε να βάλει μέσα  τον Μπουρλάκη με την έναρξη της επανάληψης για να δει άσπρη μέρα και εν συνεχεία τους Κρεββατά, Λεβέντη! Η αποκαρδιωτική εμφάνιση του α΄ ημιχρόνου, έγινε επιβλητική στο β΄ μέρος. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν ρυθμό, με Γκοτσούλια σκόραραν δις και πήραν το παιχνιδάκι. Κορυφαίος ο Γκοτσούλιας και καλοί οι Βουργουντζής, Γκουβέρος, Γεωργακόπουλος, Κατελούζος (β΄ ημίχρονο).

*Την Κυριακή πάνε Βραχνέικα, αλλά δεν θα είναι ο φιλικός αγώνας πριν δύο μήνες. Θα είναι σκληρή δοκιμασία, όπου ο Κούτσης θα χρειαστεί να βάλει όλα του τα δυνατά. Σφυρίζει ο Κακριδής (Κορινθίας) ο μικρός, που πέρυσι ήταν στη Β΄ Εθνική και φέτος υποβιβάστηκε.

 

Η «βυσσινί λαίλαπα» με Αχαϊκή

Πολύ κοντά σε νέα νίκη είναι ο Αστέρας την Κυριακή κόντρα στην Αχαϊκή, με την οποία έχει πολλά προηγούμενα και πάντα τα παιχνίδια παρουσιάζουν έκδηλο, μεγάλο ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον φέτος που ο Αστέρας είναι κυρίαρχος στον 5ο όμιλο και πάει για έκτη σερί νίκη!

*Οι «βυσσινί» θα παραταχθούν πλήρεις σε όλες τους τις γραμμές και ο κόσμος θα κατακλύσει το στάδιο της Αμαλιάδας.

*Θα σφυρίξει ο Γκριτζέπης (Αρκαδίας), ο οποίος είχε οριστεί και πριν δύο αγωνιστικές στο παιχνίδι με την Πύλο. Θυμίζουμε πως πέρυσι ο Αστέρας είχε νικήσει με 1-0.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Αφού κάναμε φύλλο και φτερό όλη την εβδομάδα την 8η αγωνιστική της Α΄ τοπικής, πάμε κατευθείαν στην ένατη. Το διπλό θα έρθει, αλλά δύσκολα. Υπάρχουν 2-3 παιχνίδια αμφίρροπα, όπου μπορεί να κάτσει. Θα εξαρτηθεί από τη διάθεση των παικτών, τα σφυρίγματα και τις καιρικές συνθήκες!

*Για παράδειγμα μπορεί το διπλό να το φέρει η Δόξα που θα ταξιδεύσει 80 χιλιόμετρα ως τη Ζαχάρω! Μπορεί να το φέρει και ο Ξενοφών στο Χάβαρι, ενώ εντελώς αμφίρροπο φαντάζει το ντέρμπι του Αλφειού (13 βαθμοί) και του Ενιπέα (14 βαθμοί). Γενικά έχει αρκετά αμφίρροπα παιχνιδάκια. Για τη σωτηρία τους παίζουν στο γειτονικό ντέρμπι, ο Ηλειακός και το Κουρτέσι. Οι γηπεδούχοι, αν νικήσουν, θα το κάνουν για πρώτη φορά φέτος!

*Θυμίζουμε περσινά αποτελέσματα για σύγκριση: Χάβαρι-Ξενοφών 2-2, Ηλειακός-Κουρτέσι  0-0, Αλφειός-Ενιπέας 2-1.

 

Σώφρων σιωπή

Αδυνατώ να αντιληφθώ το σκεπτικό της Πειθαρχικής της ΕΠΣΗ με το οποίο με παραπέμπει στον αθλητικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, για σχόλιά μου για τους δικαστές του Διαιτητικού. Δηλαδή αυτοί είναι στο απυρόβλητο και συγκινήθηκε η Πειθαρχική και με πακετάρισε! Περιμένω και αναμένω, αν ο κ. Κων. Σιμιτζόγλου θα με καλέσει. Στα μέλη της Πειθαρχικής χρωστώ ένα λόγο: «Η σώφρων σιωπή είναι βοώσα κραυγή»!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος