FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Και πάλι ο Ηλίας στον πάγκο

Ημερομηνία: 30-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο 52χρονος τεχνικός, Ηλίας Φωτόπουλος, συνεχίζει στον πάγκο του Παμβουπρασιακού, αφού διοίκηση και κόσμος τρέφουν απεριόριστη εμπιστοσύνη στον πετυχημένο κόουτς. Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Ηλίας, από την  άκρη του πάγκου, θα κατευθύνει τους παίκτες  της «πράσινης» ομάδας προς το δρόμο των επιτυχιών.

*Πιστεύεται πως ο ΠΑΟΒ θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής. Πολλά θα κριθούν από την επιλογή των παικτών, οι οποίοι θα αποτελέσουν το δυναμικό και ο Ηλίας θα έχει τον πρώτο λόγο, καθώς οι επιλογές θα έχουν την έγκρισή του. Επιπροσθέτως, ο  Παμβουπρασιακός έχει πλέον εμπειρία στην κατηγορία και στιβαρή διοίκηση και  αυτά μετρούν πολύ…

 

Ο Μοσχογιάννης

Ως φαίνεται ο Πανηλειακός δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία με το Φώντα Μοσχογιάννη καθώς επιλογή του Κουρμπανά είναι να συνεργαστεί με το Νίκο Αντωνόπουλο, ο οποίος έχει και ειδικότητα ποδόσφαιρο. Το μικρό αυτό σχόλιο, διότι δεν έχει γίνει κάποια αναφορά σχετικά. Μάλιστα, ο Φώντας έχει προτάσεις από σωματεία Α΄ τοπικής.

 

Εξελίξεις στη Νίκη

Κάτι εξαιρετικό γίνεται στο Τραγανό. Αφού έγιναν ζυμώσεις και συζητήσεις (φανερές ή μυστικές δεν έχει να κάνει) τελικά με την τρίτη συνέλευση το βράδυ της Τετάρτης θα βγήκε το νέο συμβούλιο. Υπήρξε μάζωξη γερή και ενθουσιώδης στο δημαρχείο από μέλη της Νίκης. Μάλιστα σχολιάστηκε πως η ομάδα θα πορευτεί με νέο προπονητή και όχι το Θοδωρή Λούρμπα. Εκείνο που θα κάνει εντύπωση θα είναι το πρόσωπο του νέου προέδρου, το οποίο οι γνωρίζοντες το κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό.

 

Ο Παναγιωτόπουλος

Ο κατά τεκμήριο καλύτερος αμυντικός του Πανηλειακού, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, δεν ανανέωσε. Είναι απορίας άξιο αλλά εξήγηση υπάρχει. Προ λίγων ετών όταν ο Κουρμπανάς πήγε στην Καλαμάτα, ο Δημήτρης είχε πάει νωρίτερα, αλλά στα φιλικά κοντραρίστηκαν και δεν συνέχισε στη Μαύρη Θύελλα. Ήταν η χρονιά που έπαιξε Γ΄ Εθνική και συγκεκριμένα στον Κρούσωνα του Ηρακλείου Κρήτης.

 

Άλλα λέγανε…

Όχι μόνον δεν προώθησαν την ενεργοποίηση της Ομοσπονδίας Διαιτητών και των Συνδέσμων στον πρόσφατα ψηφισθέντα νέο αθλητικό νόμο, αλλά άφησαν απείραχτη τη διάταξη, κατά την οποία ο διαιτητής για να βάλει υποψηφιότητα ως σύμβουλος της ΕΠΣ, θα πρέπει να έχει περάσει πενταετία, αφότου κρεμάσει τη σφυρίχτρα του. Άλλα έλεγαν, άλλα έκαναν…

 

Σε θολό τοπίο η Συνέλευση

Σε θολό τοπίο θα διεξαχθεί η σημερινή συνέλευση της ΕΠΟ. Το ζητούμενο είναι, αν οι 181 αντιπρόσωποι ΕΠΣ και των ΠΑΕ θα ψηφίσουν το προτεινόμενο Καταστατικό, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές. Στη συνέλευση θα είναι παρούσες η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, για να παρακολουθήσουν ως μεγάλος αδερφός τις εργασίες της. Γράφαμε και χτες ότι για να περάσουν οι διατάξεις του νέου Καταστατικού, απαιτούνται 136 ψήφοι.

*Την ΕΠΣ Ηλείας θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Άρης, ο Γιώργος Τσουραπάς (Γενικός) και ο προ καιρού μεταγραφείς στην παράταξη Κουλούρη, Χρήστος Δημόπουλος ή Φονιάς. Δεν ξέρουμε αν ακολουθήσει και παραβρεθεί και η «σιδηρά κυρία» (κατά Γιώργο Αστερή), η Βίκυ Δημητρακοπούλου, η οποία, όπως λένε οι κακές γλώσσες, εισηγείται να έρθει στην Ηλεία από την Αχαΐα, ο Χρυσόστομος Μάνθος, ώστε να αναλάβει την εκπαίδευση των Ηλείων διαιτητών!

 

Έμεινε με μειονέκτημα έδρας!

Πολύ τυχερός στάθηκε φέτος οι ιστορικός Πέλοπας Πύργου. Πέρυσι ήταν πέμπτος στην κατάταξη και στάθηκε άνετα στην κατηγορία. Φέτος ξεκίνησε με πρόεδρο το Ν. Μπουλούτα και προπονητή το Δημ. Κυριακόπουλο, που συνέχιζε για τρίτη συνεχόμενη περίοδο. Το δυναμικό δεν άλλαξε κατά πολύ, αλλά η ομάδα είχε άσχημο ξεκίνημα. Με ήττα μέσα από Δάφνη, νίκη στη Μυρτιά και κύμα ισοπαλιών (εφτά συνολικά). Η συγκομιδή δέκα βαθμών ήταν πενιχρή για το σωματείο και με το κλείσιμο του πρώτου γύρου ήταν φάτσα με τον απευθείας υποβιβασμό. Φυσικά, εκεί την πληρώνει ο προπονητής. Έτσι ήλθε ο Νίκος Αντωνόπουλος. Άλλαξε το κλίμα κι έγινε μεγάλη προσπάθεια, ώστε στο β΄ γύρο να κάνει πορεία νικηφόρα (που κάλυψε το χαμένο έδαφος) και πλησίασε τη Δόξα Ελαιώνα, δίνοντας μαζί της αγώνες πλέι-άουτ. Εκεί κατίσχυσε πλήρως της ομάδας του Μαλαπασίου και παρέμεινε στην κατηγορία! Μπέλτσος, Αμπελογιάννης, Αστερόπουλος, Κανελλόπουλος κι ο έμπειρος Ντίνος στην πρώτη γραμμή.

 

Δύσβατος δρόμος και υποβιβασμός

Αντίθετα η Δόξα Ελαιώνα με σταθερά μέτρια πορεία και τρύπια άμυνα, έχασε στα πλέι-άουτ παρά το πλεονέκτημα έδρας με έναν πόντο (32-31). Ξεκίνησε με πρόεδρο τον Κ. Μαχαίρα και προπονητή το Δημήτρη Γαλανόπουλο. Ο δρόμος ήταν δύσβατος και η λήξη του πρώτου γύρου έδειχνε πως θα πάλευε. Στο κρίσιμο σημείο οι διοικούντες πίστεψαν πως μια αλλαγή προπονητή θα έφερνε το καλύτερο. Έτσι, το Γαλανόπουλο αντικατέστησε ο Ορέστης Δικαίος. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν έτσι. Η ομάδα έφερε δύο ισοπαλίες μέσα με Δάφνη και Πέλοπα, είχε και δύσκολο πρόγραμμα (Μακρίσια, Ζαχάρω, Πηνεία) και πήγε στα πλέι-άουτ, τα οποία είναι παιχνίδια-καρμανιόλα κι έχασε δύο φορές από τον Πέλοπα και αποχαιρέτησε την Α2 Κατηγορία. Ο τραυματισμός του Καραντώνη που ήταν πολύ καλός μαζί με τον Καλύβα, επηρέασε το σύνολο, ενώ πρέπει να τονίσουμε και την παρουσία του Λάμπη Μπάλλα που είναι εξελίξιμος.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος