FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η «αγωγή» κατά της Ένωσης

Ημερομηνία: 06-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στις 9 του Μάη εκδικάστηκε από πρωτοδίκη του Πύργου η «αγωγή», την οποία έχει κάνει η αντιπολίτευση (δια του τότε υποψηφίου Πέτρου Σταθόπουλου) κατά της νυν διοίκησης της ΕΠΣΗ. Η αγωγή αναφέρεται στις εκλογές του Φλεβάρη του 2017. Δεν θα αναφερθούμε στα ιστορικά εκείνης της εκλογικής διαδικασίας, αφού είναι χιλιοειπωμένα και καταγεγραμμένα.

*Απλώς περιμένουμε την απόφαση της κ. Πρωτοδίκου, η οποία οσονούπω πλησιάζει. Προσωπικά δε γνωρίζουμε πότε θα ανακοινωθεί. Λέγεται από πλευράς αντιπολίτευσης πως εντός του Ιουνίου η κ. Πετροπούλου θα βγάλει την απόφασή της.

*Λέγεται, διαδίδεται, από πλευράς ανθρώπων που διάκεινται στη διοίκηση Κουλούρη, πως, αν γίνει δεκτή η αγωγή, η ΕΠΣΗ θα ασκήσει έφεση! Εμείς νομικοί δεν είμαστε. Ούτε γνωρίζουμε από τέτοιες διαδικασίες. Εκείνο που γνωρίζουμε είναι, πως έχει παραβιαστεί το Καταστατικό.

*Πάντως, είτε έτσι είτε αλλιώς, γεγονός είναι πως πλέον υπάρχει οργανωμένη αντιπολίτευση, η οποία γνωρίζει και τους νόμους και τους… προφήτες κι ο Φλεβάρης του 2021 κάπου κοντά είναι!

 

Ομάδα «όνειρο»

Ο Ενιπέας, η ομάδα του μεγάλου χορηγού και ηγέτη, Νίκου Μπακοβασίλη, ήταν και φέτος πολύ ανταγωνιστική και θαυμάστηκε. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση στην ισοβαθμία με τον Α.Ο. Ξενοφών, αλλά δεν την ήθελε η τύχη στο δεύτερο ημιτελικό του Λαντζοΐου (1-1). Έτσι αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την πρωταθλήτρια Νίκη.

*Η ομάδα είχε πρόεδρο το Ν. Νικολακόπουλο και προπονητή το Νίκο Γκρίλλα, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην ομάδα κι αν δεν απατώμαι ανανέωσε για τη νέα χρονιά. Μεγάλο ρόλο στην πορεία της ομάδας έπαιξε το γεγονός ότι ενισχύθηκε με καλούς παίκτες στις δύο μεταγραφικές περιόδους, ενώ παρέμεινε η κολώνα της ομάδας, ο Γιώργος Τσαντίλης, ο Δαλαβούρας, ο Κωτσάκης. Ντεζαβαντάζ ότι σε μια κρίσιμη καμπή της ομάδας τραυματίστηκε ο Παναγιώτης Τσίγκρηλας, που ήταν ο κορυφαίος επιθετικός, ενώ όταν επανήλθε έπαθε υποτροπή!

*Οι «πράσινοι» πέτυχαν 18 νίκες, 9 ισοπαλίες κι έχασαν 3 φορές. Έπιασαν 30 βαθμούς στον πρώτο  γύρο, 33 στο δεύτερο. Κορυφαίος παίκτης ο Γιώργος Τσαντίλης, ο οποίος εκτός από πλέι-μέικερ, ήταν καλός και στο σκοράρισμα, αφού έγραψε 12 γκολ και βγήκε πρώτος σκόρερ της ομάδας! Οκτώ γκολ πέτυχε ο Πάνος Τσίγκρηλας, ένα βαρύ σέντερ φορ, το οποίο, αν δεν τραυματιζόταν θα θαυματουργούσε. Έξι γκολ πέτυχε ο Τριανταφύλλης (εξαιρετικός), άλλα τόσα ο Ραυτόπουλος, που ήρθε το Γενάρη στην ομάδα, πέντε ο Παπαγεωργίου.

 

Νικητής του Πανηλειακού

Η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας ήταν η νίκη επί του Πανηλειακού στο Κύπελλο, στα πλαίσια των ομίλων με σκορ 3-2 στο «Ντίνος Παπαγεωργίου» του Λαντζοΐου. Μια νίκη που συνεχίστηκε στο Χάβαρι (1-2), αλλά δεν είχε συνέχεια, γιατί στους «8» η ομάδα του Νίκου Γκρίλλα αποκλείστηκε στη Ζαχάρω από τον Ολυμπιακό με σκορ 3-2. Αυτό ήταν ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα για το δυναμισμό της ομάδας και ίσως της στοίχισε ακόμη και μια πρόκριση στον τελικό!

 

Αξιοπερίεργο

Είναι αξιοπερίεργο και τούτο και αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι τίποτε δεν άλλαξε στη βαθμολογία των τεσσάρων πρώτων ομάδων των πλέι-οφ της Α2 Κατηγορίας. Ως εκ τούτου η διαδικασία ήταν παντελώς άχρηστη, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται. Έχασαν τον καιρό τους και οι ομάδες και οι παίκτες και οι φίλαθλοι, ενώ τους στοίχισε και οικονομικά. Οι υπεύθυνοι της Επιτροπής πρωταθλήματος ας μελετήσουν το θέμα, ενόψει της μελλοντικής προκήρυξης.

 

Έγιναν απονομές

Η Διοργανώτρια έσπευσε φέτος κι έκανε το αυτονόητο. Βράβευσε τους πρωταθλητές Α1 και Α2 με τη λήξη του οικείου πρωταθλήματος! Μάλιστα στον Αίαντα  έδωσαν τα έπαθλα, μετά τον τελευταίο αγώνα με την Ολυμπιάδα Γουμέρου. Λίγες μέρες αργότερα τα έπαθλα παρέλαβε η Νίκη στη φιέστα που έγινε στο Τραγανό. Έτσι τα πράγματα μπήκαν στην ορθή βάση τους, αφού η ΕΠΣΗ άκουσε και τον ηλεκτρονικό και τοπικό Τύπο και ιδιαίτερα την «Πρωινή».

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος