FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: «Βόμβα» η ΕΠΣ με Μάνθο

Ημερομηνία: 24-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο ήλιος ήδη μπήκε στο θερινό ηλιοστάσιο. Κάνει κάψα και η είδηση που ήρθε από την «Πελοπόννησος» Πάτρας ήταν καυτή. Έγινε θέμα στα τοπικά Μ.Μ.Ε.. Ο παλαίμαχος διαιτητής της Πάτρας, Χρυσόστομος Μάνθος, παίρνει μεταγραφή για την ΕΠΣ Ηλείας!

Όλοι απευθύνθηκαν στον πρόεδρο Άρη για επιβεβαίωση της είδησης. Εκείνος όχι δεν την διέψευσε, αλλά την επιβεβαίωσε. Δεν είπε λεπτομέρειες. Είπε πως έρχεται ως εκπαιδευτής των διαιτητών της Ηλείας. Προφανώς το «δίδυμο» δεν μένει ικανοποιημένο από την εκπαίδευση των διαιτητών και φέρνει «καθηγητή» για τα περαιτέρω!

*Τρεις εκπαιδευτές είχε φέτος η ΕΠΣ για τους διαιτητές: Γιαννόπουλος, Ρουμπάνης, Κυριακάκης. Κι όμως δεν φτάνουν, ώστε η διαιτησία να εκπαιδεύεται και ν’ αποδίδει στα γήπεδα. Έτσι, καλείται ο Μάνθος για να μας… σώσει. Να μας ανεβάσει επίπεδο.

Φέτος το βάρος της εκπαίδευσης το τράβηξε όλο ο Σάκης Γιαννόπουλος. Ο Ρουμπάνης είναι στο περιθώριο από το δίδυμο. Το έχει αντιληφθεί και κάθεται στη… γωνία. Ο Κυριακάκης σπάνια εμφανιζόταν ανά Δευτέρα.

*Τη «βόμβα» την έριξε άλλο ΜΜΕ «ο Μάνθος θα αντικαταστήσει το Γιαννόπουλο στους ορισμούς διαιτητών». Τα τεκταινόμενα τα επιβεβαίωσε σε συνάντησή μας μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ, οπότε δεν έχουμε χρεία άλλων μαρτύρων.

*Όμως για μας το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Θα έχουμε από Τρίτη ενδελεχή ανάλυση.

 

Γερό «μπάσιμο» ο Αστέρας

Γερό μπάσιμο έχει κάνει ο Αστέρας και προχωράει στη δημιουργία της νέας ομάδας με δυναμικές και συντονισμένες κινήσεις. Έτσι βρήκε δεύτερο τερματοφύλακα, δίδυμο με το Γιώργο Τσάμη, τον Αλντιόν Πασάι, μόνον 23 χρονών. Πρόκειται για ελληνοποιημένο Αλβανό που έχει περάσει από το δυναμικό του Απόλλωνα Σμύρνης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για τρίτος τερματοφύλακας προορίζεται ο νεαρός Βλάχος, του οποίου τα προσόντα είναι γνωστά, αφού έχει ξεκινήσει από τις Ακαδημίες κι έχει παίξει στις μικτές της Ηλείας.

*Ανανέωσε κι ο μεσοαμυντικός, Ηλίας Κασάπης, που ήρθε τον περασμένο Γενάρη από το Ζευγολατιό και συμπλήρωσε 14 συμμετοχές ως το τέλος του πρωταθλήματος.

 

Έτοιμο το νέο σχήμα

Έτοιμο είναι το νέο Δ.Σ. της Νίκης Τραγανού. Η δευτεραθλήτρια ομάδα της Ηλείας, έπειτα από «ζυμώσεις» που συνεχίζονται, ετοιμάζει το νέο συμβούλιο, το οποίο θα επωμιστεί τις ευθύνες για τη νέα σεζόν. Ήδη υπάρχουν 5-6 δυνατά ονόματα που παίζουν για το προεδρείο, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε να συνεισφέρουν κι άλλοι. Αν αυτό επιτευχθεί, πάμε για μια πανίσχυρη «επιτροπεία» που θ΄ αναλάβει τη Νίκη. Οι στόχοι θα ανακοινωθούν, όταν το πλάνο θα οριστικοποιηθεί.

 

Τρίτη και… φαρμακερή

Ούτε την παρελθούσα Τετάρτη μαζεύτηκαν τα μέλη του Ηλειακού Βαρθολομιού σε γενική συνέλευση. Ήταν μια τυπική συνέλευση χωρίς απαρτία. Προέχει, λοιπόν, η αυριανή στις 9 το βράδυ στο παλιό δημαρχείο. Να μαζευτούν όλοι τους εκεί και να βγάλουν νέο συμβούλιο. Μάλιστα, ο Γιάννης Τζήκας απ’ όσα μαθαίνω είναι πρόθυμος να ηγηθεί και πάλι, ώστε να επαναφέρει την ομάδα στην  Α΄ τοπική!

 

Οι αξιολογημένοι διαιτητές φέτος

Οι αξιολογημένοι στα εθνικά πρωταθλήματα διαιτητές και παρατηρητές είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η ηλειακή διαιτησία. Βρίσκονται υπό διαρκή αξιολόγηση, δίνουν γραπτές εξετάσεις, περνούν αγωνιστικές δοκιμασίες, αλλά είναι δέσμιοι της εκάστοτε Επιτροπής Διαιτησίας και φυσικά της διοίκησης της ΕΠΟ. Ακόμη η Ηλεία, επειδή είναι… παραμεθόρια περιοχή, παίρνει με το σταγονόμετρο αγώνες μικρότερων κατηγοριών. Φέτος, ειδικά την πλήρωσαν για τα καλά με την ΕΠΟ της εξυγίανσης και τα τερτίπια του δίδυμου (Κουκουλάκης-Τριτσώνης) που υπέκυψαν στις αξιώσεις της… ΑΕΚ.

 

Στο περιθώριο ο Λαμπρόπουλος

Ο Μάριος Λαμπρόπουλος πέρυσι αναδείχτηκε κορυφαίος ρέφερι της Σουπερλίγκας. Ορίστηκε στα περισσότερα παιχνίδια. Φέτος ξεκίνησε καλά πάλι, αλλά από το Νοέμβρη και μετά τον τελείωσαν. Πρώτο και τελευταίο παιχνίδι στη Β΄ Εθνική (Σπάρτη-Καλλονή). Πρόλαβε νωρίτερα να σφυρίξει σε τρία παιχνίδια Σουπερλιγκάτα και να οριστεί δύο φορές τέταρτος.

*Παραπλήσια αντιμετώπιση είχαν οι δύο βοηθοί της Σουπερλίγκας, οι Σταθόπουλος, Πήττας. Ο πρώτος εφτά ορισμούς και ο δεύτερος, επίσης, εφτά, από τους οποίους ένας στη Β΄ Εθνική.

*Ο Γιώργος Μαρκαντωνάτος αξιολογήθηκε φέτος για πρώτη φορά στη Β΄ Εθνική και ορίστηκε συνολικά σε έντεκα παιχνίδια, εκ των οποίων σε 4 Β΄ Εθνικής. Ο Χρήστος Κούλης αξιολογήθηκε κι αυτός, αλλά έμπαινε κι έβγαινε με τα αγωνιστικά τεστ. Ορίστηκε τρεις φορές αλλά στη Γ΄ Εθνική και δύο φορές τέταρτος στη Β΄ Εθνική. Μια χαμένη χρονιά του «Κολίνα».

*O έτερος της Γ΄ Εθνικής, ο Σταυρόπουλος, πήρε 4 ορισμούς, σφύριξε και σε δύο γυναικεία, ενώ ορίστηκε 5 φορές σε αγώνες μικτών. Υπάρχουν αξιολογημένοι και δύο ρέφερι Δ΄ Εθνικής. Ο Παναγόπουλος με 5 ορισμούς στα γυναικεία κι ένα μικτών και ο Κοιλιομενιάτης που αρχικά αντιμετώπισε έναν τραυματισμό και ορίστηκε σε τρία γυναικεία.

 

Οι βοηθοί

Από τους βοηθούς ο Γιάννης Καραλής στη Β΄ Εθνική πήρε οχτώ ορισμούς και από τη Γ΄ Εθνική ο Ασημακόπουλος 6, ο Κορδάτος 5, ο Λιάπης 7, ο Παπαδόπουλος 4, ο Καραμέρος 5 και ο Λάττας μόνον δύο, γιατί είχε πρόβλημα με τα αγωνιστικά τεστ. Τέλος από τους τέσσερις παρατηρητές διαιτησίας οι Ρουμπάνης, Γιαννόπουλος ορίστηκαν από 8 φορές, ο Κυριακάκης 6 και ο Βασιλάκης 5.

*Κλείνουμε αυτή την παρουσίαση με τους βοηθούς, οι οποίοι ορίστηκαν στην Α΄ τοπική τις περισσότερες φορές: Φτερνιάτης 34, Καραλής 28, Γιαννακόπουλος και Κορδάτος από 27.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος