FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: «Ανάβει» η μάχη στη Γ΄ Εθνική

Ημερομηνία: 18-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

«Ανάβει» η μάχη στον 5ο όμιλο. Ο Αστέρας κάνοντας τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια πήρε κεφάλι στο βαθμολογικό πίνακα. Ακολουθούν Καλαμάτα και Βλαχιώτης, οι οποίοι θα συναντηθούν την Κυριακή στη Λακωνία κι εκεί θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος!

* Η «Μαύρη» κέρδισε τη μισή Βάρδα, ενώ ο Βλαχιώτης κέρδισε με ανατροπή στην Πύλο, στις καθυστερήσεις. Δεν ακούω τα όσα γράφει στο σάιτ του ο Γεωργούντζος, τόσο για το πέναλτι που έδωσε ο Κόλλιας στην Αμαλιάδα, όσο και για το άλλο που έδωσε ο Καλογεράκος στην Πύλο. Τα μάτια και την κρίση δεν την έχουμε για ομορφιά.

 

Κρίσιμη αγωνιστική

Η τέταρτη αγωνιστική είναι κρίσιμη για τις ηλειακές ομάδες. Ο Αστέρας αφενός πάει για νέα νίκη με Τσικλητήρα. Κατενάτσιο θα παίξει και ο Κακαλέτρης, όπως οι Βραχναίοι που έκαναν δύο νίκες κι έγιναν νοματαίοι.

*Ο Πανηλειακός και ο Παμβουπρασιακός αφετέρου πάνε για νίκες με τις νησιώτικες ομάδες. Μιλάμε για οριακά παιχνίδια από βαθμολογική άποψη.

*Στους σκόρερς προηγούνται ο Κέρι (4 γκολ) κι ο Κρεββατάς (3 γκολ).

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Είμαστε μόλις στην πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και δεν υπάρχει αήττητη ομάδα. Οι δύο τελευταίοι που έχασαν ήταν η Νίκη και ο Ολυμπιακός (Σαβαλίων). Μάλιστα, η ομάδα του Τραγανού δεν είχε δεχτεί τέρμα, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και στα Μακρίσια δέχτηκε απανωτά δύο!

*Πρώτη νίκη για τον άλλον Ολυμπιακό (Ζαχάρως) που μετά  από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και ήττα, είδε το χρώμα της… νίκης.

*Πρώτη ισοπαλία για Αλφειό και Χάβαρι και μάλιστα στο μεταξύ τους παιχνίδι.

*Πρώτη νίκη εκτός έδρας για τη Θύελλα, η οποία έπιασε κορυφή.

*Πρώτη επίθεση ο Α.Ο. Ξενοφών (17 γκολ), πρώτη άμυνα Νίκη και Δόξα.

*Επικεφαλής στους σκόρερς ο Φώτης Παναγόπουλος (7 γκολ).

 

Πρώτη νίκη η Ζαχάρω

Πρώτη φετινή νίκη για τον Ολυμπιακό του Σταύρου Μεντή. Πήρε το τρίποντο η ομάδα της Ζαχάρως και ανέπνευσε βαθμολογικά. Πρόσωπο του αγώνα ο 17χρονος Μπενάλντο Χοντάι που πέτυχε χατ-τρικ. Ο νεαρός έχει ξεκινήσει από την Ακαδημία ποδοσφαίρου του Άρη Ρουμελιώτη. Πρωτόπαιξε στον Κένταυρο Μαγούλας, πέρυσι στον  Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας και φέτος στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για ταλέντο.

 

Πρώτη ισοπαλία ο Αλφειός

Δυσανάλογη με την αξία της ομάδας είναι η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή του Αλφειού. Η ομάδα του Επιταλίου έχει δύο νίκες εκτός έδρας. Δύο ήττες από Δόξα μέσα και Μακρίσια εκτός, ενώ προχτές υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στο γήπεδο Κρέστενας από τον Α.Ο. Χάβαρι. Η ομάδα του Αλέκου Τομαρόπουλου αιφνιδιάστηκε πλήρως στο τρίτο λεπτό (0-1) και παρότι ισοφάρισε στο 40΄, στην επανάληψη δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, παρότι είχε δύο ευκαιρίες με το Μπάρκα, μία με το Στροφύλλα και το δοκάρι με τον Καλαντζή!

*Η προχθεσινή ισοπαλία έφερε λίγο πίσω τον Αλφειό, αφού του λείπει ένας βαθμός στο ματς με τη Δόξα και δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε στα Μακρίσια. Πάντως, εκεί στην άμυνα υπάρχει ένα πρόβλημα με την απουσία του Βασίλη Μερτζάνη.

*Υπάρχουν ακόμη παράπονα, γιατί οι αρμόδιοι δεν άλλαξαν το παιχνίδι από Σάββατο σε Κυριακή, δεδομένου ότι στα τρία χιλιόμετρα γινόταν το ντέρμπι Μακρίσια-Νίκη, με αποτέλεσμα  το παιχνίδι με το Χάβαρι να γίνει μπροστά σε λίγους φιλάθλους. Οι ομάδες έχουν έξοδα και πρέπει να συνεργάζονται και να αλληλοβοηθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

Έχασε νωρίς η Νίκη

Πολύ νωρίς γνώρισε την ήττα στο πρωτάθλημα η Νίκη Τραγανού που θεωρείται πρώτο φαβορί για πρωταθλήτρια. Την «πάτησε» στα φλεγόμενα Μακρίσια (2-1) και πλέον αμφισβητούνται τα πρωτεία της!

*Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι στο β΄ ημίχρονο πέρασαν λίγες φορές τη σέντρα. Εντούτοις, πέτυχαν δύο γκολ, είχαν ένα δοκάρι και την τέταρτη έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Μούτσος στις καθυστερήσεις!

*Η Νίκη ως προχτές δεν ήταν μόνον αήττητη, αλλά δεν είχε δεχτεί τέρμα. Τα έχασε όλα στα Μακρίσια, μπροστά σε 300 φιλάθλους.

 

Η κλήρωση του Κυπέλλου

Σήμερα γίνεται στην Ένωση η κλήρωση του Κυπέλλου. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση. Ο Καραλάγας, υπεύθυνος εν προκειμένω, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, πώς έχει φτιάξει το πλάνο για τους ομίλους και κυρίως την τοποθέτηση των ομάδων της Γ΄ Εθνικής. Θα τα μάθουμε όλα το βραδάκι.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος