FOLLOW US: facebook twitter

“Ανοίγουμε το δρόμο για να φτάσει το Φυσικό Αέριο στη Δυτική Ελλάδα”: Παραδόθηκε χθες στον Απ. Κατσιφάρα η προγραμματική σύμβαση

Ημερομηνία: 28-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 24 εκ. ευρώ με κατασκευή 450 χιλμ δικτύων στις πρωτεύουσες των 3 νομών

Συνεργασία με ΤΕΕ και ΔΕΠΑ για να τεκμηριώσουν τη βιωσιμότητα κατασκευής δικτύων σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο

Παραδόθηκε χθες στην Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας το  φυσικό  αντικείμενο  της Προγραμματικής Σύμβασης  για την έλευση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Ελλάδα.

«Η Δυτική Ελλάδα είχε χάσει,  όπως γνωρίζετε το τρένο της έλευσης του αγωγού στη περιοχή, αποκλειόμενη αναίτια από οποιονδήποτε ενεργειακό σχεδιασμό. Όμως, για εμάς,  ήταν ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε. Και το κερδίσαμε. Αν συνυπολογιστούν ταυτόχρονα οι επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνική κρίσης και η αβεβαιότητα του πολιτικού πεδίου μέσα στο οποίο κληθήκαμε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Σήμερα ανοίγουμε το δρόμο  για να έρθει το φυσικό αέριο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια  με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, και βρήκε σύμμαχο  τη ΔΕΠΑ που συνεργάστηκαν για να τεκμηριώσουν τη βιωσιμότητα  κατασκευής δικτύων σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο.

«Η έλευση φυσικού αερίου στη Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία είναι γεγονός. Με χρήματα της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας, με συνεργασία της ΔΕΠΑ και του ΤΕΕ εκπονήσαμε μελέτη για την τεκμηρίωση και τη σκοπιμότητα έλευσης του φυσικού αερίου στη Περιφέρεια.   Η μελέτη τεκμηριώνει την κατασκευή πάνω από 450 km στις 3 πρωτεύουσες των νομών μας. Στο Αγρίνιο, την Πάτρα και το Πύργο, καλύπτοντας περίπου 120.000 νοικοκυριά της Περιφέρειας, καθώς και πλήθος επιχειρήσεων» εξήγησε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα χρηματοδοτώντας το έργο, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 25 περίπου εκ. ευρώ, για αυτή την προγραμματική περίοδο από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας».

Στη συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκαν επίσης ο Κώστας Καρπέτας Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και ο Νίκος Μπαλαμπάνης Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, οι οποίοι εστίασαν κυρίως στα οικονομικά οφέλη που θα υπάρξουν από την έλευση του Φυσικού Αερίου στην επιχειρηματικότητα, στα νοικοκυριά, αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας  φιλικής  προς  το περιβάλλον.

Ερωτηθείς σχετικά ο Περιφερειάρχης, απάντησε ότι το επόμενο στάδιο είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία. «Βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ώστε, πέρα από τη δική μας πρόβλεψη για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, να υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση από το εθνικό πρόγραμμα» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και κάλεσε όλους, το πολιτικό προσωπικό της περιοχής, να συμπαραταχθεί στην προσπάθεια, θέτοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού πολιτική προτεραιότητα για τη Δυτική Ελλάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος