FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγει ξανά το ΟΣΔΕ ως 5 Οκτώβρη μόνο για Νέους Γεωργούς

Ημερομηνία: 18-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

osde

Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου ξανανοίγουν οι πύλες του ΟΣΔΕ για να προβούν σε αιτήσεις μόνο όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών και δεν πρόλαβαν τη διορία μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι ενδιαφερόμενοι Νέοι, που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ, μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η εξέλιξη αυτή ενδεχόμενως να πάει λίγο παραπίσω την πρόσκληση, καθώς οι αρχές είχαν μιλήσει πρόσφατα για πρόσκληση αρχές Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ, αποτελεί προαπαιτούμενο για την αίτηση ένταξης στο Μέτρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου ως έχει:

Εν αναμονή της προκήρυξης του προγράμματος νέων γεωργών 2016, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών ότι μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 05.10.2016 να υποβάλλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, εφόσον δεν έχουν ακόμα υποβάλλει.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την από 20/04/2016 Προδημοσίευση που αφορά το Υπομέτρο 6.1.«Εκκίνηση Επιχείρησης από Νέους Γεωργούς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, ο υποψήφιος νέος γεωργός για να κριθεί επιλέξιμος δικαιούχος για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχει υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) κατά το έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 για το σύνολο της γεωργικής εκμετάλλευσής του».

Πηγή: agronews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος