FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγει θέμα «Απόλλωνα»

Ημερομηνία: 08-10-2016 | Συντάκτης:

apollon

Τι είπε ο δήμαρχος Πύργου για το ιστορικό θέατρο

Το φάκελο του Θεάτρου Απόλλων, του ιστορικού χώρου πολιτισμού του Πύργου, ανοίγει από τη Δευ-
τέρα ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Όπως τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της εξασφάλισης χρηματοδότησης των 600.000 ευρώ και πλέον ο δήμος καλείται να  αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν εκ των ενόντων…

liatsis-new

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις διαρροές νερού, να επιδιορθώσουμε τα σκισμένα καθίσματα, να βάλουμε συνεργείο καθαρισμού στους χώρους και στα καμαρίνια, να δημοπρατήσουμε το κυλικείο για να έχει μια σταθερή λειτουργία και εξυπηρέτηση και να δημιουργήσουμε μια επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων για χρήση του χώρου» σχολίασε ο κ. Λιατσής που τόνισε πως πλέον για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες για χώρους εκδηλώσεων, νομιμοποιεί και τη λειτουργία του Κούβελου.

Το θέατρο Απόλλων έχει επίσης ζητήματα που αφορούν την πυρασφάλεια και χρειάζεται και η βοήθεια της Πυροσβεστικής εδώ. «Η αλόγιστη χρήση αυτού του χώρου, από σχολεία, θεατρικές ομάδες διάφορους άλλους, η μη σωστή επιτήρηση όλων εκείνων που έμπαιναν μέσα και έβγαιναν, έχει δημιουργήσει τεράστιες επιβαρύνσεις. Δεν υπάρχει τρόπος νόμιμα να αντιμετωπιστούν αυτές οι διαδικασίες και να μην κλείσει 6 μήνες έως έναν χρόνο ο «Απόλλωνας». Κάποιοι με την λογική της αξιοποίησης τους, το δέχονται. Κάποιοι άλλοι θέλουν να είναι πτώμα και να ασελγούν επί του πτώματος» σχολίασε ο κ. Λιατσής επισημαίνοντας πως πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα οι παρεμβάσεις στο θέατρο, αν δεν θέλουμε να κλείσει οριστικά.

«Πρέπει να καταλάβουμε και να συνομολογήσουμε για το εάν θέλουμε έναν Απόλλωνα, ανανεωμένο έτοιμο να δεχτεί κάτι πολύ καλό ή θέλουμε έναν Απόλλωνα που να έρχεται το Camera Zizanio με όλα τα παιδιά της Ηλείας, υπό το κράτος του «έχουμε κάνει δουλειά και δεν μπορούμε διαφορετικά» είπε καυστικά και με στόχευση. Τόνισε πως μόλις εξασφαλιστούν τα χρήματα για την ανακαίνισή του θα το πράξει χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος για το κλείσιμο του θεάτρου για όσο χρειαστεί.

Παράλληλα ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια για να δημιουργηθεί νέο νομικό πρόσωπο στο δήμο για να καλύψει τον τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού, με πενταμελές διοικητικό συμβούλιο και εκπροσώπηση από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει σύσκεψη με την διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών, τον διευθυντή προγραμματισμού, με τον διευθυντή τεχνικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου για την καταγραφή των ζημιών και την αξιολόγηση της κατάστασης για την αντιμετώπισή τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος