FOLLOW US: facebook twitter

Ανείπωτη τραγωδία στο Γεράκι Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 11-12-2017 | Συντάκτης:

Νεκρός ο 51χρονος οικοδόμος Γιώργος Κατσαντώνης-Έχασε τη ζωή του πέφτωντας απο σκαλωσιά

Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν την ανείπωτη τραγωδία που εξελίχθηκε στο χωριό Γεράκι του δήμου Ήλιδας. Ο 51χρονος οικοδόμος Γιώργος Κατσαντώνης, κάτοικος του χωριού, έχασε τη ζωή το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, πέφτοντας από σκαλωσιά που είχε τοποθετήσει ο ίδιος εξωτερικά του Ι.Ν. Αγ. Τριάδας για να εργαστεί καθαιρώντας τα επιχρίσματα της τοιχοποιίας. Ο 51χρονος πατέρας τριών παιδιών, έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων στο έδαφος χτυπώντας στο κεφάλι και στο ίδιο σημείο άφησε και την τελευταία του πνοή.

Ο οικοδόμος δούλευε στη δεύτερη σανίδα της σκαλωσιάς με το κομπρεσέρ του. Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη και βρέθηκε στο έδαφος. Ήταν αρκετά έμπειρος στη δουλειά του και δύσκολα θα έκανε κάποιο λάθος. Είναι πιθανό όμως κάπου να κόντραρε το κομπρεσέρ και να τον “τίναξε” απότομα προς τα πίσω με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να βρεθεί στο κενό.

Ο 51χρονος είχε αναλάβει τις τελευταίες ημέρες το έργο αυτό στην εκκλησία του χωριού του και με ιδιαίτερο ζήλο εργαζόταν για την ολοκλήρωσή του. Όμως στο χρονικό διάστημα 1.30 με 2 το μεσημέρι συνέβη το κακό. Ο 51χρονος έπεσε χτυπώντας πολύ σοβαρά στο κεφάλι και περίοικοι ήταν που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Σπεύδοντας σε βοήθεια βρήκαν τον άτυχο οικοδόμο μέσα σε μια λίμνη αίματος χωρίς τις αισθήσεις του. Εκτιμάται πως ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Αμαλιάδας όπου οι γιατροί περιορίστηκαν στον τραγικό ρόλο να διαπιστώσουν το θάνατό του. Ο χαμός του γρήγορα έγινε γνωστός στο χωριό και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως έφυγε έτσι, με αυτό τον τρόπο ο Γιώργος Κατσαντώνης.

Έφυγε αφήνοντας πίσω του την οικογένειά του, τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά…

ΝΕ ΗΛΕΊΑΣ του ΤΕΕ για τον θάνατο του άτυχου οικοδόμου: «Να γίνει πράξη η ασφάλεια των οικοδομικών έργων»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και σύσσωμος ο τεχνικός κόσμος του νομού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του άτυχου οικοδόμου Κατσαντώνη Γεωργίου.

Επισημαίνουν ακόμα ότι «Θεωρούμε ότι ως μηχανικοί φέρουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό το θλιβερό γεγονός. Δυστυχώς η ασφάλεια των οικοδομικών έργων, δεν έχει γίνει ακόμα, μετά από τόσα ατυχήματα, πρωταρχικό μας μέλημα , ούτως ώστε αυτό να μεταφερθεί και να γίνει κτήμα του οικοδομικού κλάδου αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.»  ενώ σε ημερίδα του ΤΕΕ για την ασφάλεια των οικοδομών απουσίαζε τελείως ο οικοδομικός κλάδος.

Τέλος μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «Καλούμε την πολιτεία να αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα για δραστικά μέτρα. Ήρθε η ώρα να ικανοποιηθούν χρόνια αιτήματα των μηχανικών όπως η κατάργηση της αυτεπιστασίας και η συγκρότηση μητρώου πιστοποιημένων τεχνητών. Ήρθε η ώρα να συλλογιστούμε ότι το κόστος της κατασκευής είναι μη συγκρίσιμο με το κόστος της απώλειας ζωής.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος