FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Τσίρος: Ανοχύρωτη η Βάρδα και η Βουπρασία

Ημερομηνία: 08-11-2017 | Συντάκτης:

Στο ήπιο φθινόπωρο αποδίδει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας Ανδρέας Τσίρος, το γεγονός ότι η περιοχή της Βάρδας και της Βουπρασίας δεν έχει αντιμετωπίσει πλημμυρικά φαινόμενα. Έκανε αυτή την αναφορά για να καταδείξει την απουσία έργων, κυρίως αυτών που ζήτησαν οι κάτοικοι και οι φορείς περιοχής από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά τις προηγούμενες καταστροφές.

«Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του φθινοπώρου και το ότι η Βάρδα και η Βουπρασία δεν έχουν πλημμυρίσει οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν πέσει βροχές. Με δεδομένο ότι τοποθετήθηκαν και νέα θερμοκήπια και μπράβο στους ανθρώπους που κάνουν τις επενδύσεις, δεν έχει γίνει κανένα αποστραγγιστικό έργο και ο κίνδυνος της πλημμύρας είναι ορατός με την πρώτη δυνατή βροχή.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή την Π.Ε. Ηλείας να φροντίσει να γίνει η τάφρος απορροής των υδάτων που έχουμε ζητήσει από πέρυσι, στην είσοδο της Βάρδας από Ψάρι και Κουγέικα για να μην πλημμυρίσει η Βάρδα και ταυτόχρονα άμεσα να προχωρήσει το έργο καθαρισμού της εκβολής του Βέργα, για να μην πλημμυρίσει και η Παλαιά Μανωλάδα στην περίπτωση πολύ έντονων καιρικών φαινομένων.

Είναι άμεση η ανάγκη για να μην δούμε πάλι ανθρώπους να κλαίνε με μαύρο δάκρυ για την απώλεια περιουσιών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Τσίρος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος