FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση Ε. Αχτσιόγλου από Πάτρα: Δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας για την ενίσχυση των Κ.ΑΛ.Ο.

Ημερομηνία: 09-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία εισαγάγει έναν εναλλακτικό τρόπο παραγωγής, εργασίας και κατανάλωσης», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, εγκαινιάζοντας την Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), που διοργανώνει στην Πάτρα το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώσαμε έχει φέρει ήδη τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «στο Μητρώο που δημιουργήσαμε και τηρεί η Ειδική Γραμματεία σήμερα υπάρχουν εγγεγραμμένες περίπου 1.100 επιχειρήσεις Κ.ΑΛ.Ο. Από αυτές, πάνω από τις μισές συστήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2017 και μετά, δηλαδή μετά την ψήφιση του νόμου».

Η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε νέες δράσεις, που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, για τη στήριξη και ωρίμανση των εγχειρημάτων Κ.ΑΛ.Ο.:

Δημιουργία Κέντρων Στήριξης σε όλη την Ελλάδα, για να υποστηριχτούν νέα αλλά και τα υφιστάμενα εγχειρήματα. Η δράση είναι προϋπολογισμού περίπου 11 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία 90 κέντρων με επιδότηση 127.000 ευρώ για 30 μήνες.

Δύο δράσεις χρηματοδότησης υφιστάμενων και νέων φορέων Κ.ΑΛ.Ο., σε συνεργασία με τις Περιφέρειες. Η χρηματοδότηση θα είναι από 30.000 έως 150.000 ευρώ για μικρές, μεσαίες και μεγάλες κοινωνικές επιχειρήσεις.

Δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, ενός Ν.Π.Ι.Δ. υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, για χρηματοδότηση προγραμμάτων και δράσεων ενίσχυσης των Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Με χορήγηση μικροπιστώσεων, μικροδανείων για επενδυτικές δαπάνες και κεφάλαια κίνησης.

Εισαγωγή της Κ.ΑΛ.Ο. σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Αρχικά στην τριτοβάθμια και σε μεταπτυχιακά προγράμματα, σε συνεργασία με το ανοιχτό πανεπιστήμιο.

«Με τις δράσεις αυτές», επισήμανε η Υπουργός Εργασίας, «θέλουμε να παράσχουμε τα απαραίτητα εργαλεία για τηδιάχυση του παραδείγματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα στηρίζει και θα ενισχύει τα συνεταιριστικά παραγωγικά εγχειρήματα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος