FOLLOW US: facebook twitter

Αναβάλλεται για την Δευτέρα η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την οδική ασφάλεια

Ημερομηνία: 12-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η συζήτηση στη Βουλή του νέου νόμου για την Αυτοδιοίκηση έφερε τα πάνω-κάτω!

Αναβάλλεται τελικώς η προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, λόγω της έναρξης της συζήτησης στην Βουλή του νέου σχεδίου νόμου για την Αυτοδιοίκηση.

Την απόφαση έλαβε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, προκειμένου να διευκολυνθούν πολλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που επιθυμούσαν να παραστούν στην συνεδρίαση, καθώς το θέμα αφορά σημαντικές αλλαγές στον πρώτο και δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Η αναβληθείσα συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16  Ιουλίου  2018 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας θα αναλυθούν τα αποτελέσματα της έρευνας για την ασφάλεια στην οδήγηση στη Δυτική Ελλάδα, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την «Γέφυρα». Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (91,4%), υπερβολική ταχύτητα (89,3%),επιθετική οδήγηση (84,3%) και απόσπαση προσοχής (82,5%), θεωρούνται οι βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων, σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», που διεξήχθη σε ένα δείγμα 724 ατόμων, στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

Για τα ευρήματα της έρευνας θα ενημερώσει το Σώμα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γεώργιος Τσόγκας,  ενώ στη συνεδρίαση θα παρευρεθούν η Πρόεδρος του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Μυλωνά, ο Αντιπρόεδρος Επικοινωνίας και Προβολής Γιάννης Φρέρης  και αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, οποίοι πρόκειται να εξειδικεύσουν στις παραμέτρους πρόκλησης ατυχημάτων και να δώσουν βαρύτητα στη διαμόρφωση  συνθηκών  οδικής ασφάλειας.

Πρόγραμμα διανομής αγαθών

Την ίδια συνεδρίαση πρόκειται να απασχολήσει  η έγκριση της συνέχισης του προγράμματος διανομής αγαθών σε χιλιάδες οικονομικά ασθενείς συμπολίτες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Συγκεκριμένα,  οι τρείς Αντιπεριφερειάρχες των ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας αντίστοιχα, θα εισηγηθούν την «Έγκριση υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοηθείας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)» των τριών Κοινωνικών Συμπράξεων των Π.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το πρόγραμμα αφορά τη στήριξη σε οικονομικά ασθενείς συμπολίτες. Οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε  27.100 από την Αχαΐα, 18.000 από την Αιτωλοακαρνανία και 15.800 από την Ηλεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος