FOLLOW US: facebook twitter

Ανήμερα του Πολιούχου η καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κέρασαν χαλβά για τον Άγιο Χαράλαμπο

Ημερομηνία: 13-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

xalvades-oloi-mazi-kerasma-agios-xaralampos

Από το μεγάλο τραπέζι με τους παραδοσιακούς σιμιγδαλένιους χαλβάδες του Συλλόγου ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, που έστησαν οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου για να κεράσουν τον κόσμο που είχε κατακλύσει τον Πύργο για την λιτανεία του Αγίου Χαραλάμπους, πέρασαν εκατοντάδες άνθρωποι που έκαναν μια στάση έξω από το Λάτσειο για να γλυκαθούν. Ο Σύλλογος τράταρε και γλύκανε τον κόσμο, προσφέροντας αμέτρητες μερίδες χαλβά, μια ευχάριστη έκπληξη για όσους δεν γνώριζαν την εθιμική πλέον εκδήλωση του ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, που εδώ και 4 χρόνια πραγματοποιεί ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους.

xalvades-oloi-mazi-kerasma-agios-xaralampos2

Από νωρίς το πρωί είχαν στήσει τις γκαζιέρες τους σε ένα όμορφο και γιορτινά στολισμένο τραπέζι και πολλές γυναίκες του Συλλόγου με την δική τους μαεστρία, έφτιαχναν χαλβά επί τόπου. Από την… παραγωγή στην κατανάλωση, καλώντας τον κόσμο να περάσει για ένα κομμάτι, για να θυμηθούν όλοι το παραδοσιακό γλυκό των γιαγιάδων μας, για το καλό της ημέρας. Επι τω έργω βεβαίως και το Δ.Σ του Συλλόγου, η πρόεδρος Λόπη Νικολοπούλου , η αντιπρόεδρος Κορίνα Ζαβέα και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου με τις ποδιές τους και τις κατσαρόλες τους!

xalvades-oloi-mazi-kerasma-agios-xaralampos1

Και ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2017  την Καθαρή Δευτέρα

Ωστόσο ο Σύλλογος ΠΥΡΓΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, συνεχίζει τις δράσεις του και για τις απόκριες και διοργανώνει μια νέα εκδήλωση για την Καθαρή Δευτέρα, ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2017 στην Αγία Βαρβάρα και καλεί όλον τον κόσμο να συμμετέχει, να διασκεδάσει με ζωντανή μουσική, να γευτεί παραδοσιακά εδέσματα και τα παιδιά να πετάξουν τον χαρταετό τους. Περισσότερες λεπτομέρειες… προσεχώς!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος