FOLLOW US: facebook twitter

«Ανάπτυξη ναι, αλλά πως»: Σήμερα η σημαντική εκδήλωση του ΕΒΕ Ηλείας και του Οργανισμού «διαΝΕΟσις» στην Αρχ. Ολυμπία

Ημερομηνία: 08-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Κεντρικός ομιλητής ο Μιχάλης Σάλλας

 Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς» με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της LyktosGroup Μιχάλη Σάλλα αλλά και παρουσιάσεις σημαντικών ερευνητικών ευρημάτων από διακεκριμένους επιστήμονες του ακαδημαϊκού και ερευνητικού χώρου, με ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη της περιοχής μας, διοργανώνει το Επιμελητήριο Ηλείας και η διαΝΕΟσις, Οργανισμός Έρευνας & Ανάλυσης, σήμερα Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο (πρώην ΣΠΑΠ) στην Αρχαία Ολυμπία.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος LYKTOS Group. Την συζήτηση της πρώτης θεματικής θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίζα Δουκακάρου και της δεύτερης ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου.

Πώς θα βγει η ελληνική οικονομία από το τέλμα; Πώς θα έρθει η πολυσυζητημένη και πολυπόθητη ανάπτυξη;

Μετά από οκτώ χρόνια, η έξοδος από την πρωτοφανή κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας παραμένει αδιόρατη.

Η διαΝΕΟσις για να συμβάλει στην αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου και στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων της χώρας, έχει εκπονήσει και δημοσιεύσει μια σειρά από έρευνες που καταλήγουν σε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής.

Τα ευρήματα των ερευνών αυτών σε πολλές περιπτώσεις αφορούν και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πρωτογενούς παραγωγής.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η εκδήλωση θα διαρθρωθεί γύρω από τους εξής άξονες:

1.Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την έξοδο από την κρίση και

2.Κρίσιμες ευκαιρίες και προκλήσεις για την περιοχή μας.

Τα ευρήματα των επιμέρους ερευνών της διαΝΕΟσις για την παραγωγική ανασυγκρότηση τη χώρας θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί ως εκπρόσωποι των ερευνητικών ομάδων που εκπόνησαν τις έρευνες, ενώ στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τρία επιτυχημένα σχήματα συνεργατικότητας που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος