FOLLOW US: facebook twitter

Αμαλιάδα: Ξεσηκωμός για το λουκέτο στη ΔΕΗ

Ημερομηνία: 27-09-2016 | Συντάκτης:

dei-amaliadas-syskepsi2

Η εταιρία ξεκίνησε μετακόμιση του αρχείου στο υποκατάστημα της πόλης

– Επιστολή Χριστοδουλόπουλου στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ

Σε άμεσες κινητοποιήσεις προχωρούν ο δήμος Ήλιδας και οι φορείς της περιοχής μπροστά στο οριστικό όπως φαίνεται λουκέτο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην Αμαλιάδα. Την ώρα που η δημοτική αρχή είχε καλέσει σε διάλογο για το θέμα τη διοίκηση της ΔΕΗ και αναμενόταν συνάντηση για το θέμα, οι περιφερειακές υπηρεσίες της εταιρίας και η διεύθυνση των υπηρεσιών του νομού, ξεκίνησαν το άδειασμα του υποκαταστήματος, συσκευάζοντας το αρχείο και τον εξοπλισμό. Αν και υπήρξαν χθες το μεσημέρι δεσμεύσεις πως θα προηγηθεί συνάντηση την Τετάρτη παρουσία όλων των βουλευτών του νομού και κυρίως των κυβερνητικών, ο δήμος και οι φορείς της Αμαλιάδας σήμερα στις εννέα το πρωί θα αποκλείσουν το υποκατάστημα και θα διακόψουν κάθε εργασία μεταφοράς.

dei-amaliadas-syskepsi

Το βράδυ της Δευτέρας προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη του δήμου και των τοπικών φορέων με τη συμμετοχή του δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, των αντιδημάρχων κυρίας Γκουβίτσα και κ.κ. Τζουλέκη και Παναγιωτόπουλου, του προέδρου του ΔΣ Ήλιδας κ. Νικολακόπουλου των επικεφαλής των παρατάξεων του ΔΣ κ.κ. Διαμαντόπουλου και Σμέρου, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Σιαψάλη και της προέδρου του ΕΚ Αμαλιάδας κυρίας Παναγιωτάρα, όπου υπήρξε ενημέρωση για το θέμα της ΔΕΗ και τις επαφές που προηγήθηκαν με τον πρόεδρο της εταιρίας και τον γενικό διευθυντή εμπορίου, ενώ τέθηκε και το θέμα του νοσοκομείου – που αναμένεται να απασχολήσει άμεσα πάλι. Η κα Παναγιωτάρα παραπονέθηκε στο δήμαρχο πως η δημοτική αρχή δεν κάνει απόλυτα συμμέτοχους τους φορείς στα ζητήματα της πόλης και όταν αυτό συμβαίνει δεν τηρούνται οι κοινές αποφάσεις που λαμβάνονται.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος σε επιστολή που απέστειλε χθες στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη μονομερή ενέργεια της εταιρίας να ξεκινήσει τη μεταφορά του αρχείου από το υποκατάστημα της Αμαλιάδας που οδηγεί στο οριστικό λουκέτο.

«Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια έρχεται αμέσως μετά το ραντεβού  που είχα με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ κ. Λάζαρο Καραλάζο, όπου υπήρχε η δέσμευση ότι το θέμα θα επανεξεταστεί σε υψηλότερο επίπεδο από το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά από εσάς. Μάλιστα, σας υπενθυμίζω ότι σε ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαμε μαζί, με διαβεβαιώσατε ότι άμεσα θα συναντηθούμε προκειμένου να θέσουμε υπ’ όψιν σας τα δικά μας επιχειρήματα, για μη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος. Ζητούμε άμεσα, το αργότερο μέχρι τον πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2016, να οριστεί συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ειδάλλως μας αναγκάζετε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο δήμαρχος Ήλιδας που αναφέρει τον αριθμό των εξυπηρετούμενων καταναλωτών και την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Η επιστολή Χριστοδουλόπουλου στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη

Κύριε Παναγιωτάκη,

Με μία ακόμα αιφνιδιαστική και μονομερή σας ενέργεια, την ώρα που έχει ξεκινήσει συζήτηση ανάμεσα σε επιτελικά στελέχη της επιχείρησής σας και τους εκπροσώπους του Δήμου Ήλιδας για τη μη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Αμαλιάδας, αντ’ αυτού από το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου 2016 ξεκινήσατε με υπαλλήλους της ΔΕΗ Πύργου τη μεταφορά του αρχείου του υποκαταστήματος, υλοποιώντας στην ουσία την απόφασή σας για οριστικό «λουκέτο».

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια έρχεται αμέσως μετά το ραντεβού  που είχα με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ κ. Λάζαρο Καραλάζο, όπου υπήρχε η δέσμευση ότι το θέμα θα επανεξεταστεί σε υψηλότερο επίπεδο από το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά από εσάς.

Μάλιστα, σας υπενθυμίζω ότι σε ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαμε μαζί, με διαβεβαιώσατε ότι άμεσα θα συναντηθούμε προκειμένου να θέσουμε υπ’ όψιν σας τα δικά μας επιχειρήματα, για μη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος.

 Ζητούμε άμεσα, το αργότερο μέχρι τον πρωί της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2016, να οριστεί συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ειδάλλως μας αναγκάζετε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σας υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα υποκατάστημα που απευθύνεται σε περισσότερους από 30.000 καταναλωτές της ΔΕΗ (Σας ενημερώσαμε αναλυτικά με το υπ’  αρ. πρωτ. 628Δ έγγραφό μας)!

Μετά την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη, οι φορείς της Αμαλιάδας εξέδωσαν ψήφισμα και έχουν ήδη κινητοποιηθεί εναντίον της απόφασής σας, ζητώντας επιτακτικά την αναστολή της απόφασής σας.

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση συμβάλει στην υποβάθμιση της παροχής υπηρεσιών από την επιχείρησή σας στην περιοχή μας και κατ’ επέκταση στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Παράλληλα, δηλώνουμε ευθύς εξ’ αρχής ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, για να μην προχωρήσετε στην υλοποίηση της άδικης για την τοπική κοινωνία μας απόφασης.

Θα πρέπει να γίνει σε όλους σας κατανοητό ότι η Αμαλιάδα δεν θα δεχτεί πλέον τετελεσμένα.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

KΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ

  1. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΑΛΤΑΡΗ
  2. ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  3. ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
  4. ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  5. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων