FOLLOW US: facebook twitter

Αμαλιάδα: Εφιάλτης ο Κουρλέσας

Ημερομηνία: 07-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

katastrofes-vroxi-amaliada1

Σημαντικά προβλήματα στο δήμο Ήλιδας από τη νεροποντή

-Σπίτια πνίγηκαν στη λάσπη! Μέχρι το νεκροταφείο στου Καλλίτσα έφτασαν τα νερά

 Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή της Αμαλιάδας. Το ύψος της βροχής ήταν μεγάλο, ξεπέρασε τα 100 χιλιοστά και τα προβλήματα ήταν αντίστοιχα μεγάλα

Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού από το χείμαρρο Κουρλέσα, προς τα Σαβάλια. Εκεί μεγάλοι όγκοι όμβριων υδάτων μαζί με λάσπη και άλλα υλικά έπνιξαν καλλιέργειες, ζώα και σπίτια. Τουλάχιστον πέντε κατοικίες πνίγηκαν στη λάσπη, ενώ ένας καρκινοπαθής κάτοικος της περιοχής εγκλωβίστηκε και δεν μπόρεσε να βγει από το σπίτι του. Στο σημείο επενέβησαν συνεργεία του δήμου παρουσία και του δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η πραγματική εικόνα της καταστροφής θα αποτιμηθεί τις επόμενες ημέρες. Ζημιές υπήρξαν ακόμα στα χωριά Καρδαμάς, Γεράκι, Δουνέικα, όπου από την μεγάλη νεροποντή, πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Επίσης το Περιστέρι υπήρξαν προβλήματα, όπως και στο δρόμο προς Κρυονέρι στα Τσιχλέϊκά όπου υπερχείλισε και εκεί ο χείμαρρος Γκουρλέσας.

katastrofes-vroxi-amaliada

Στην πόλη της Αμαλιάδας τα νερά γέμισαν το νεκροταφείο στην περιοχή Καλίτσα, όμως γρήγορα τραβήχτηκαν. Φρεάτια βούλωσαν από τα φερτά υλικά και δημιούργησαν πλημμύρες στα σημεία. Στο τέρμα της οδού Γ. Παπανδρέου στον υδατόπυργο και στην οδό Κοραή χρειάστηκε η επέμβαση και των συνεργείων του δήμου. Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση υπήρξε και διαρροή βοθρολυμάτων από το φρεάτιο.  Αρκετοί δρόμοι και κυρίως κεντρικοί όπως η οδός Αντωνίου Πετραλιά, μετατράπηκαν σε ποτάμια την ώρα που η βροχόπτωση ήταν έντονη.

Πλημμύρες υπήρξαν σε οικίες στην Αμαλιάδα και σε επιχειρήσεις σε Κουρούτα και Αμαλιάδα. Από τη δημοτική αρχή χαρακτηρίστηκε θετική η αντίδραση του έργου ανάπλασης και βιοκλιματικής αναβάθμισης, ωστόσο καταστηματάρχες και πολίτες εξέφρασαν την ακριβώς αντίθετη άποψη.

Η Δημοτική Αρχή με τις υπηρεσίες της και κυρίως με τον τομέα Πολιτικής Προστασίας θα παραμείνει σε επιφυλακή και τις επόμενες ημέρες έως ότου το κύμα κακοκαιρίας υποχωρήσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος