FOLLOW US: facebook twitter

Αλληλεγγύη με έναν καφέ: “Parea”όλοι μαζί στο πλευρό του Γιώργου Καλαρύτη

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Στο πλευρό του 16χρονου Γιώργου Καλαρύτη από τη Γαστούνη, που πάσχει από το πολύ σπάνιο σύνδρομο Γιάκομπσεν, στάθηκε χθες πολύς κόσμος από τον Πύργο, αφού με χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία ανθρωπιάς, που έλαβαν οι ιδιοκτήτες του Parea Coffee και Snack House.

Από νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι της πόλης επέλεγαν τα δυο αυτά καταστήματα προκειμένου να απολαύσουν τον καφέ τους είτε με την φυσική τους παρουσία, είτε καλώντας στο τηλέφωνο για delivery εξυπηρέτηση.

Τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την κάλυψη των υπέρογκων εξόδων που απαιτούνται για τις ιατρικές επισκέψεις και την θεραπεία του παιδιού. Ο Αλέξανδρος Καλύβας και ο Γιάννης Πλεμμένος, συνιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, προχώρησαν σε αυτή την σημαντική κίνηση αλληλεγγύης για να βοηθήσουν οικονομικά τον 16χρονο Γιώργο στο 10ετή περίπου αγώνα που δίνει μαζί με την οικογένειά του.

Στόχος επίσης, είναι και να ευαισθητοποιήσουν και άλλους καταστηματάρχες προκειμένου να προβούν και αυτοί με τη σειρά τους σε ανάλογες πράξεις. Η ανταπόκριση του κόσμου όπως δήλωσε ο κ. Καλύβας ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άφηναν περισσότερα χρήματα από την αξία της παραγγελίας τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην συγκέντρωση μεγαλύτερο ποσού.

Η ανθρωπιά στις μέρες μας δεν έχει εκλείψει και αποδεικνύεται καθημερινά όταν κάποιος συνάνθρωπός μας έχει πραγματική ανάγκη. Να θυμίσουμε ότι ο μικρός Γιώργος είναι ο μοναδικός ασθενής στην Ελλάδα που ταλαιπωρείται από αυτό το πολύ σπάνιο σύνδρομο.

Πρόκειται για ένα σύνδρομο που προσβάλλει τα ζωτικά όργανα του ασθενούς, με την επιστήμη να μην μπορεί να δώσει θεραπεία καθώς το πρόβλημα εντοπίζεται στο DNA. Ο βασικός στόχος πλέον των ιατρών είναι να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση της υγείας του 16χρονου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος