FOLLOW US: facebook twitter

Ακολουθώντας με τέσσερις τροχούς τα χνάρια της Ιστορίας

Ημερομηνία: 04-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

tour-classic-cars7Από την Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε χθες το 3ο Ράλι «Tour du Peloponnese» περιήγηση κλασικών αυτοκινήτων

Από το δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η Περιήγηση Κλασικών Αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Peloponnese», μια προσεκτικά σχεδιασμένη διαδρομή, 1.200 χιλιομέτρων, που έχει στόχο την ανάδειξη των πιο όμορφων και σημαντικών πολιτιστικών μνημείων της Πελοποννήσου.

tour-classic-cars6Στο Tour du Peloponnese συμμετέχουν ιστορικά αυτοκίνητα της Κατηγορίας Regularity, περιλαμβάνει 5 σκέλη και η διαδρομή περνάει από όμορφες και μεγάλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος τοποθεσίες της Πελοποννήσου όπως η Αρχαία Ολυμπία, ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, ο Μυστράς, η Μονεμβασιά, η Επίδαυρος κ.α..

tour-classic-cars4

Η ομάδα Scuderia Triskelion σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Πυθαγόρας και την ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) και την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο τον συγκεκριμένο αγώνα, με στόχο της δράσης αυτής οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τα ιστορικά μνημεία και τα υπέροχα τοπία που η Πελοπόννησος προσφέρει σε αφθονία και παράλληλα να περιηγηθούν με ασφάλεια σε επιλεγμένες διαδρομές.

tour-classic-cars2Λίγο πριν την εκκίνηση, ο αλυτάρχης του αγώνα Γιάννης Καράμπελας, μέλος της Ομάδας «Scuderia Triskelion», μίλησε για τη διοργάνωση και ευχαρίστησε το δήμο για την υποστήριξη που παρέχει στον αγώνα. «Είναι η τρίτη χρονιά που εκκινούμε από την Αρχαία Ολυμπία που είναι η καρδιά του αθλητισμού, αλλά το κλασσικό αυτοκίνητο και οι αγώνες κλασσικού αυτοκινήτου, οφείλουν όταν γίνονται στην Ελλάδα να έχουν τουλάχιστον μια παρουσία εδώ. Είναι κυρίως ένα αθλητικό γεγονός που απευθύνεται κυρίως σε ξένα πληρώματα για αυτό και οι πλειοψηφία είναι ξένοι. Για αυτό και τους κάνουμε και την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, όποτε βλέπουν όλη την εικόνα της Πελοποννήσου. Κάνουν ένα εφταήμερο γύρο από την Ολυμπία και συνεχίζουν για να δουν τις ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, το Μυστρά, τη Μάνη τη Μονεμβασιά, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες, τον Επικούρειο Απόλλωνα. Προσπαθήσαμε σε αυτό το εφταήμερο να εντάξουμε όλη την ιστορία αρχαία ελληνική, βυζαντινή και μεσαιωνική».

tour-classic-cars8

Όπως δήλωσε οι συμμετοχές από το εξωτερικό είναι 12 και μαζί με τις ελληνικές που θα προστεθούν στο τελευταίο σκέλος φτάνουν τις 20. Συμμετέχουν δύο πληρώματα από την  Αμερική, δύο από την Αγγλία, δύο από την Ολλανδία, ένα Ιταλικό, ένα Βέλγικο και το πιο «εξωτικό» το Ελληνοιρανικό πλήρωμα, με το Νίκο Τζελέπη από την Πάτρα με τον Σαμίρ Σιραζί από το Ιράν. Το πιο παλιό αυτοκίνητο που συμμετέχει είναι μια Jaguar XK 1959, ενώ το πιο καινούργιο είναι ένα Fiat Ritmo Abarth.

tour-classic-cars5

Εκκίνηση στα πληρώματα έδωσαν ο δήμαρχος κ. Κοτζάς, ο αναπληρωτής του κ. Δεββές, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Αντωνοπούλου και κ. Χρυσανθακόπουλος και ο πρόεδρος της ΤΚ Ολυμπίας κ. Σπηλιόπουλος. Ένα επιτυχημένο αγώνα στα πληρώματα ευχήθηκε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς στον σύντομο χαιρετισμό του, σημειώνοντας πως, ο Δήμος Αρχαίας θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις.

tour-classic-cars3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος