FOLLOW US: facebook twitter

Αιτήσεις στο δήμο Ολυμπίας από 1η Φεβρουαρίου

Ημερομηνία: 26-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα

kea-2017-koinwniko-esodima-allileguis

Ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.Οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση και  υποβολή αιτήσεων:

  1. στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ (www.keaprogram.gr) με τους κωδικούς του taxisnet,
  2. στα ΚΕΠ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , ήτοι στη Δημοτική Ενότητα Φολόης (2624042403) και Λασιώνας,( 2624361100)
  3. στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια) Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (2624029087)
  4. στα Δημαρχεία των Δημοτικών Ενοτήτων Φολόης (2624042404), Λαμπείας (2624360509) και Λασιώνας (2624061880).

Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή , Ώρες: 09.00-14.00 (Υπηρεσίες Δήμου)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

  • Έντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους με το οποίο δηλώνουν ότι συναινούν στις διασταυρώσεις των στοιχείων όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού. (Διατίθεται στα ΚΕΠ, στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια) και στην ιστοσελίδα keaprogram.gr)
  • Αριθμός ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Πληροφορίες για το εισόδημα και για τα Περιουσιακά στοιχεία (Αντίγραφο Ε1 και Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ)
  • Απόδειξη διαμονής στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας (Λογαριασμό ΔΕΗ)
  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού και IBAN
  • Και για τα φιλοξενούμενα μέλη, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και πληροφορίες για το εισόδημα.

Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά τα ακόλουθα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής:

Εισοδηματικά κριτήρια. Το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού, όπως υπολογίζεται για τους σκοπούς της ένταξης στο πρόγραμμα, τους έξι τελευταίους μήνες, πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού. Παρατίθενται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες περιπτώσεις:

Για κάθε επιπλέον μέλος προστίθεται το εξαπλάσιο του αντίστοιχου εγγυημένου ποσού. Το δηλούμενο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Περιουσιακά κριτήρια

α. Ακίνητη περιουσία: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώβ. Κινητή περιουσία: 1. Η αντικειμενική δαπάνη των επιβατικών αυτοκινήτων Ιδιωτικής Χρήσης (Ι.Χ.), Μικτής Χρήσης (Μ.Χ.) ή και των δικύκλων του νοικοκυριού, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 6.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων, κτλ, όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα όρια του κατωτέρω πίνακα για κάθε τύπο νοικοκυριού, μέχρι και το ποσό των 14.400 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

3.Κριτήρια διαμονής. Τα νοικοκυριά διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος