FOLLOW US: facebook twitter

“Αδειάζει” ο υπουργός τον Τριανταφύλλου για την αντικατάσταση της προϊσταμένης του ΤΕΙ Πύργου;

Ημερομηνία: 03-12-2016 | Συντάκτης:

koutsoukos

Ο υπουργός Παιδείας διαφωνεί με…

διοικητικού χαρακτήρα αποφάσεις!

Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Πύργου, όπως οι υποδομές, καθηγητές, έλλειψη εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό, κ.λπ., έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος στον υπουργό Παιδείας, τονίζοντας τη ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισής τους, καθώς η επίλυση των προβλημάτων αυτών και η αναβάθμιση του ΤΕΙ στον Πύργο αποτελεί καθολικό αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας.

Ζήτησε μάλιστα, από τον κ. Υπουργό να τοποθετηθεί για τη χθεσινή  αιφνίδια Διοικητική παρέμβαση του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, που αντικατέστησε την Πρόεδρο του Τμήματος στον Πύργο κα Ζαφειροπούλου.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου ο κ. Κουτσούκος, ο Υπουργός Παιδείας διαφωνεί με την διοικητικού χαρακτήρα απόφαση του προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου, για την αντικατάσταση της προϊσταμένης του ΤΕΙ Πύργου Αναστασίας Ζαφειροπούλου, «αδειάζοντας» στην ουσία τον κ. Τριανταφύλλου!

Ειδικότερα ο κ. Κουτσούκος αναφέρει:

«Ο κ. Γαβρόγλου, πέραν της αναγνώρισης των προβλημάτων, προσέθεσε ότι θα αναζητήσει λύσεις, σε συνεργασία και με τους Τοπικούς Φορείς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την προοπτική του Τμήματος, και δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με Διοικητικού χαρακτήρα αποφάσεις, καθώς, όπως είπε, τα προβλήματα εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να λύνονται με άλλον τρόπο.

Στην δευτερολογία του ο κ. Κουτσούκος κάλεσε τον κ. Γαβρόγλου να ελέγξει τη νομιμότητα της Διοικητικής παρέμβασης του προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την αντικατάσταση της κυρίας Ζαφειροπούλου και εν αναμονή των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών του Υπουργείου για το Τμήμα του ΤΕΙ στον Πύργο, δήλωσε ότι τόσο η Τοπική Κοινωνία όσο και ο ίδιος είναι διαθέσιμοι να συμβάλουν στην εξεύρεση των λύσεων εφόσον βέβαια, υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από τη μεριά της Κυβέρνησης.

Προσέθεσε μάλιστα, ότι η Ηλεία μπήκε για πρώτη φορά στο χάρτη των ΑΕΙ τη δεκαετία του ’90 με τα δύο τμήματα ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα και κανένας δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί την υποβάθμισή τους στο όνομα καμίας πολιτικής παρέμβασης και σκοπιμότητας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος